Σάββατο, Ιανουαρίου 04, 2014

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ OUTLOOK ΣΕ SAMSUNG GALAXY S4 & ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΑΦΩΝ-SMS ΑΠΟ NOKIA ΣΕ ANDROID

1/ Συγχρονισμός Outlook σε Samsung Galaxy S4 με Android 4.3 & Kies 3.0

Αν αποφασίσατε και πήρατε Samsung Galaxy S4 -που μόνο φθηνή λύση δεν είναι- και θέλετε να κάνετε συγχρονισμό με τις επαφές και τα ημερολόγια του Outlook που έχετε πχ στο pc του γραφείου σας, θα διαπιστώσετε (μαλλον μετά φρίκης) πως από τη στιγμή που η συσκευή έχει Android 4.3 και πρέπει να συγχρονίσει μέσω του kies 3, πολύ απλά ΔΕΝ συγχρονίζει -μέχρι νεωτέρας- με outlook .

Διαβάστε το σχετικό

Samsung admits Outlook sync issue with Android 4.3 update

Μια αξιοπρεπέστατη, λειτουργική και κυρίως free λύση είναι ο συγχρονισμός μέσω του -γνωστού σε πολλούς που είχαν παλιότερα sony ericsson κινητά- my phone explorer. Χρειάζεται πρώτα να ενεργοποιηθεί το usb debugging
που για να γίνει χρειάζεται να πατήσετε επτά φορές (το γιατί τέτοιο σύστημα, άλλη κουβέντα) το 'Build Number' (συνήθως η επιλογή κάτω από το kernel version)  και μετά να τσεκάρετε το 'Allow usb debugging' ('Να επιτρέπεται ο εντοπισμός σφαλμάτων μέσω USB').



Κατεβάζετε το My Phone Explorer από το επίσημο download link . Για να κάνει συγχρονισμό με το outlook, απλά αλλάζουμε τη default ρύθμιση στα settings για το sync, από το "Only MyPhoneExplorer" σε Outlook 2010.

2/ Μεταφορά επαφών & sms από Nokia symbian phone σε Android

Χρησιμοποιώντας το  Nokia Suite (101 MB ) που υπάρχει στο site της Nokia, συνδέετε το παλιό nokia-symbian κινητό στο pc σας και αφού συγχρονίσετε (αν δεν το έχετε ήδη κάνει), κάνετε κι ένα backup τα δεδομένα μέσα από το πρόγραμμα και σημειώνεται το φάκελο (by default είναι στο Nokia Suite\Backups μέσα στο My Documents / Documents. Τις επαφές μπορείτε να τις μεταφέρετε με τη διαδικασία που περιγράφεται εδώ . (Επιλέγουμε όλες τις επαφές και τις κάνουμε drag & drop σε κάποιο φάκελο στο pc μας. Μετά συνδέουμε το νέο κινητό με usb, τις μεταφέρουμε με copy-paste σε κάποιο folder και από το μενού των επαφών επιλέγουμε προσθήκη επαφών και δίνουμε το folder στο οποίο βάλαμε τις επαφές . Σημείωση, το nokia suite συγχρονίζει ΜΟΝΟ τις επαφές που ΔΕΝ είναι στη SIM. Όσες είναι στη SIM, απλά θα μεταφερθούν 'παραδοσιακά' όταν βάλετε τη sim στο νέο κινητό . Αν αλλάζετε και sim μαζί με συσκευή, θα πρέπει τότε οι επαφές να γίνουν επαφές συσκευής αντί sim πριν, ώστε να μεταφερθούν .

Για τα sms τώρα, κατεβάζετε το nbu explorer, που από την έκδοση 3.0 και μετά υποστηρίζει και φορμάτ για το sms backup & restore app . Επειδή βγάζει και διάφορα μαζί το κανονικό install, καλύτερα προτιμήστε να πάτε Browse All Files -> Releases -> v30  και κατεβάζετε το
NbuExplorer_v3.0.zip

Μέσα από αυτό (δε χρειάζεται εγκατάσταση) πάτε στο tab των messages και πατάτε για export από εκεί που είναι σημαδεμένο με κόκκινο στην εικόνα, ώστε να έχετε επιλογή 'save as type : Android 'SMS Backup & Restore' XML format'. Σώζετε τα sms, κατεβάζετε την εφαρμογή SMS Backup & Restore στο android κινητό σας, μεταφέρετε μέσω usb ή άλλου τρόπου το xml που φτιάχθηκε από το nbu explorer στο νέο κινητό και μέσα από την εφαρμογή που κατεβάσατε κάνετε restore υποδεικνύοντας το folder όπου βάλατε το xml που φτιάχθηκε από το nbu explorer .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

polu kalh i boitheia sou file mou alla exw mia erwtisi...to kinito mou kanei export ta sms se arxeio tupou sms.csv pws mporw egw na to metatrepsw se xml gia na ta perasw se android kinito?

harish sharma είπε...

Those that are in the SIM, will simply be 'traditionally' transferred when you put the sim on the new mobile. contacts to become device contacts instead of sim before, so that they can be transferred.
gta 5 apk