Σάββατο, Μαΐου 01, 2010

ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ (φωτο, βιντεο)



Πλημμύρισε από κόσμο που διαδήλωσε την αντίθεσή του στα νέα μέτρα Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ η Αθήνα, στις ξεχωριστές συγκεντρώσεις που έγιναν.
Το ΠΑΜΕ ήταν στο Σύνταγμα και μετά πήγε για την Αμερικάνικη Πρεσβεία ενώ τα ΜΑΤ έκλεισαν τη Βασιλίσσης Σοφίας για να μην μπορέσουν να πάνε ούτε μέχρι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι υπόλοιποι διαδηλωτές .

Η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ κάνανε συναυλία στην Κλαυθμώνος με τον Λάκη Χαλκιά και τα Κίτρινα Ποδήλατα, με τα ΜΑΤ να προστατεύουν την εξέδρα, η οποία διακόπηκε


όταν έφτανε εκεί το -μόνιμα ανύπαρκτο για τα ΜΜΕ- μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς . Στην Κλαυθμώνος βρέθηκε και η Αυτόνομη Παρέμβαση μαζί με συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ που προσυγκεντρώθηκαν μεν στο Μουσείο αλλά έφυγαν κατά τις 11 και κάτι για να στηρίξουν για άλλη μια φορά έμπρακτα ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ .

Ο αντιεξουσιαστικός/αναρχικός χώρος ξεκινώντας από το Μουσειο και κάποια πρωτοβάθμια σωματεία (ΣΒΕΟΔ, Σερβιτόροι-Μάγειροι) κλπ από τη Βικτώρια ακολούθησαν .










Μαζικότατη ήταν η παρουσία του κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των υπόλοιπων πρωτοβάθμιων σωματείων και των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στο Μουσείο και ιδιαίτερα πυκνά τα μπλοκ που συγκροτήθηκαν .

Δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις στα Λουδουδάδικα (που ήταν κλειστά στη 'γιορτή των λουλουδιών' αλλά γι'αυτό δεν ακούμε τίποτα από τους 'έγκριτους' τηλεοπτικούς παντογνώστες) καθώς τα ΜΑΤ είχαν κλείσει τη Βασιλίσσης Σοφίας με λεωφορεία μετά το πέρασμα της πορείας του ΠΑΜΕ .





Δεν υπάρχουν σχόλια: