Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2011

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ           ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας ΑΕ, ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για εκ περιτροπής απασχόληση και μείωση των μισθών, την κατάργηση των συμβάσεων εργασίας και τις μαζικές απολύσεις.
Η εργοδοσία της επιχείρησης, αφού ξεζούμισε για χρόνια τους εργαζόμενους, σακάτεψε δεκάδες, έβγαλε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, τώρα τους στέλνει στην πείνα και στην εξαθλίωση. Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε. δεν έσκυψαν το κεφάλι και εδώ και  3 εβδομάδες βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.
Είναι φανερό ότι η εταιρεία θέλει να περιφρουρήσει την κερδοφορία της μέσα στην κρίση, με εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας και πετώντας στο δρόμο τους μισούς σχεδόν εργαζόμενους. Θέλει ακόμα να χτυπήσει παραδειγματικά τον ηρωικό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι.
Οι απολύσεις εργαζόμενων σε όλους τους χώρους δουλειάς του ιδιωτικού τομέα είναι σε καθημερινή βάση, ενώ ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο Τομέα. Οι εργαζόμενοι δέχονται μια ανελέητη επίθεση για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Τώρα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι, να  παλέψουμε για να ανατρέψουμε τα αντεργατικά σχέδια της νέας συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, των τραπεζών, του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι εργαζόμενοι που παράγουμε όλο τον πλούτο πρέπει να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Με ένα πανεργατικό, λαϊκό μέτωπο διεκδίκησης, ρήξης και ανατροπής. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των ανέργων και των μεταναστών, που θα ξεπερνά τις υποταγμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να διαλέξουν το δρόμο του ανυποχώρητου  αγώνα. Στο τέλος αυτού του δρόμου στέκεται ξανά η ελπίδα μιας ζωής με δικαιώματα, μιας ζωής με κέντρο τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι της συσσώρευσης των κερδών του κεφαλαίου. Για να ανατραπεί η επίθεση και να επιβληθούν κατακτήσεις, σε όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να εκφράσουν την έμπρακτη  αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
Ένας για όλους και όλοι για έναν! Όλοι στον αγώνα.

Μαθητές 2ου Γυμνασίου Ασπρόπυργου μάθημα αγώνα από τους εργάτες της χαλυβουργίας


Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ασπρόπυργου, πήραν μέρος σε ένα διαφορετικό μάθημα, αγώνα, αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην απεργία διαρκείας και τον αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας ενάντια στις απολύσεις 34 συναδέλφων τους και στις αντεργατικές ανατροπές που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία.
Μετά την πραγματοποίηση της γιορτής του πολυτεχνείου στο σχολείο, οι μαθητές με ομάδα καθηγητών τους, πορεύτηκαν προς το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας για να δείξουν την συμπαράσταση τους στους απεργούς ,που για 16η μέρα συνεχίζουν δυναμικά. Φώναξαν συνθήματα έξω από το εργοστάσιο, στο πλάι των απεργών εργατών και ξεναγήθηκαν στο χώρο στην είσοδο ,όπου οι εργαζόμενοι τους εξήγησαν πως γίνεται η παραγωγή.
Οι μαθητές των πολλών από των οποίων οι γονείς είναι εργαζόμενοι –απεργοί στην Χαλυβουργία, δήλωσαν ότι και στο επόμενο διάστημα, θα κάνουν ο,τι μπορούν για να διατρανώσουν την αλληλεγγύη τους. Γιατί ο αγώνας της Χαλυβουργίας, είναι αγώνας όλων, αυτών που το συμφέρον τους βρίσκεται στη ίδια όχθη με τους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Για ένα μέτωπο αντίστασης και αγώνα όλου του λαού και των εργαζομένων.
ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας
Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις!


ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας
Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις!

Με αποφασιστικότητα συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας την απεργία διαρκείας και τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις 34 συναδέλφων τους και στις αντεργατικές ανατροπές που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία.
Μετά την άρνησή τους να αποδεχτούν τις εκβιαστικές πιέσεις για εκ περιτροπής εργασία ή περικοπή του 8ωρου σε 5ωρο με αντίστοιχη μείωση αποδοχών, η διοίκηση της επιχείρησης προχώρησε στις απολύσεις 34 εργαζομένων με στόχο να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους και να κάμψει τις αγωνιστικές τους διαθέσεις. Όμως, η συνέχιση της απεργίας και η άρνηση των εργαζομένων να κάνουν πίσω ήταν η καλύτερη απάντηση. Και αυτήν συνεχίζουν να δίνουν και σήμερα παρά τους συνεχιζόμενους προκλητικούς εκβιασμούς της εργοδοσίας. Εκβιασμοί που έχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν και με κλείσιμο του εργοστασίου, εάν δεν γίνουν αποδεκτοί οι άθλιοι όροι της εργοδοσίας.
Αξιοποιώντας τη συνολικότερη κρίση του καπιταλισμού, η εργοδοσία θέλει να επιβάλει όρους «γαλέρας» στους 400 περίπου εργαζόμενούς της, να χτυπήσει συνολικά τα δικαιώματά τους για πλήρες ωράριο και πλήρη μισθό, να τους μετατρέψει σε σύγχρονους δούλους που για ένα κομμάτι ψωμί θα αποδέχονται όλες τις ορέξεις της εργοδοσίας. Παρά το γεγονός ότι η παραγωγή αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, οι εργαζόμενοι καλούνται να ζήσουν με μισθούς πείνας των 500 ευρώ. Και όλα αυτά στο όνομα της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας, αυτής που υποτίθεται ότι θα δώσει «ώθηση» στην ελληνική οικονομία.
Αυτό όμως που κυρίως θέλει να πετύχει η εργοδοσία είναι να κάμψει την αγωνιστικότητα και τη συλλογικότητα των εργαζομένων. Γιατί μόνο έτσι, με «λυμένα τα χέρια», θα μπορέσει να προωθήσει τα συνολικότερα αντεργατικά της σχέδια. Την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την πλήρη καταπάτηση των συλλογικών συμβάσεων, το συνολικό φόρτωμα των συνεπειών της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων. Όλα αυτά δηλαδή που της επιτρέπουν να κάνει οι αντεργατικοί νόμοι που ψηφίστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και αυτοί που ετοιμάζονται να ψηφιστούν είτε από τη νέα κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» που επέβαλε το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο, η ΕΕ και το ΔΝΤ, είτε από τον όποιο επίδοξο συνεχιστή αυτής της αντεργατικής πολιτικής.
Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία πρέπει να επιμείνουν στον αγώνα τους. Να μην κάνουν βήμα πίσω. Μόνο έτσι θα σπάσουν την αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας η οποία -πέρα απ’ όλα τ’ άλλα- έχει στο πλευρό της και την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Μόνο έτσι θα συμπαρασύρουν και τους συναδέλφους τους στο Βόλο που, με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, αποδέχτηκαν τον εκβιασμό της εργοδοσίας.
Ο αγώνας στην Ελληνική Χαλυβουργία πρέπει να βρει την αμέριστη στήριξη όλου του εργατικού κινήματος, όλων των εργαζομένων. Όλων αυτών που τους προηγούμενους μήνες πλημμύρισαν τους δρόμους και τις πλατείες ενάντια στην αντιλαϊκή-αντεργατική λαίλαπα των μνημονίων, όλων αυτών που το ταξικό τους συμφέρον βρίσκεται στη ίδια όχθη με τους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Για να ατσαλωθεί η εργατική, ταξική αλληλεγγύη. Ενάντια στην ηττοπάθεια και τη συνδιαλλαγή. Για ένα μέτωπο αντίστασης και αγώνα όλου του λαού και των εργαζομένων. Για να ηττηθεί το κεφάλαιο και οι δυνάμεις που το στηρίζουν.

Ταξική Πορεία


Αλληλεγγύη στον συγκλονιστικό αγώνα της Ελληνικής Χαλυβουργίας!


4οο εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας απεργούν ενωμένοι σαν γροθιά για 20 μέρες! Συνεχίζουν στο δρόμο του αγώνα, της τιμής και της ταξικής αξιοπρέπειας!
Αρνούνται να γυρίσουν στο καμίνι της δουλειάς μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούν να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί τους χαλυβουργοί.
Οι τρομοκρατικές απολύσεις έγιναν, επειδή ομόφωνα η Γενική τους Συνέλευση απέρριψε την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν 5ωρο με μείωση των αποδοχών τους κατά 40%.
Η Ελληνική Χαλυβουργία είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που με τον εκβιασμό για τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Για το σκοπό αυτό αξιοποιεί τις πολιτικές των μνημονίων, του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικας που στοχεύουν στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Ο δίκαιος αγώνας των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας ΑΕ,  αφορά όλους τους εργαζόμενους.
Οι απολύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς του ιδιωτικού τομέα είναι στην ημερήσια διάταξη, ενώ ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο Τομέα.
Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ να προτάξουμε την εργατική απάντηση της ανυπακοής, της αντίστασης και της ανατροπής!
Με ένα πανεργατικό, αγωνιστικό μέτωπο διεκδίκησης, ρήξης και ανατροπής. Με την κοινή δράση της αριστεράς μέσα σ’ αυτό. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των ανέργων και των μεταναστών, που θα ξεπερνά τον υποταγμένο εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις! Να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΑΥΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ…ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: