Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2012

ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ..



 Όπως και το Σεπτέμβρη του 2009 (που το μετωπικό εγχείρημα μετρούσε μήνες και , αλλά ήταν και προεκλογική περίοδος ΣΑΒΒΑΤΟ 5/9 - ΚΑΜΑΡΑ, ΔΕΘ 2009 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ) οι οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχουν κοινή στάση/γεωγραφική τοποθέτηση στη συγκέντρωση που θα γίνει στα εγκαίνια της ΔΕΘ .
Το ίδιο έγινε και το Σεπτέμβρη του 2010 (που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έβγαλε μεν αφίσα, αλλά δεν καλούσε κάπου συγκεκριμένα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΔΕΘ , ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ) αλλά και το Σεπτέμβρη του 2011 ( ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΕΘ, ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9)

Έτσι λοιπόν και φέτος...
Ας τα πιάσουμε λίγο χρονολογικά..
Αρχικά βγήκε στις αρχές/μέσα Ιουλίου η αφίσα της "Πρωτοβουλίας για μια Πανελλαδική Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης", που καλούσε στο Άγαλμα του Βενιζέλου ..
 που υποτίθεται πως δεν έχει σχέση με κάποιο κόμμα/οργάνωση, αλλά εντελώς απλά και συμπτωματικά μπήκε πρωτοσέλιδα στην Εργατική Αλληλεγγύη της Τετάρτης 18/7, και υπάρχει και από τότε πάνω-πάνω στο sekonline.gr (από όπου και πήρα την αφίσα).

Η αφίσα είχε βγει πριν να μπει στην ΕΑ, είχε κυκλοφορήσει κάποιες μέρες νωρίτερα και σίγουρα πριν το Σάββατο 14/7, όταν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποφασιζόταν :

Σε αυτό το πλαίσιο αποκτά ξεχωριστή σημασία η φετινή ΔΕΘ ώστε να είναι μια πρώτη επίδειξη δύναμης του εργατικού κινήματος απέναντι στην κυβέρνηση σε μια κατεύθυνση κλιμάκωσης των εργατικών αγώνων. Γι’ αυτό και πρέπει να παλέψουμε ώστε να ανέβουν όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια στη Θεσσαλονίκη, να υπάρξει γενική απεργία που να συμπέσει με την έναρξη της ΔΕΘ, να υπάρξουν πρωτοβουλίες συντονισμού των αγωνιζόμενων κομματιών, να ανέβουμε μαζικά ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη, να είναι συνολικά η ΔΕΘ κομμάτι του αναγκαίου πανεργατικού ξεσηκωμού.

Λίγες μέρες μετά (στις 19/7), συνεδρίασε και η ΚΣΕ και αποφασίστηκε πως


α. Σε σχέση με άμεσα ζητήματα παρέμβασης στο κίνημα
-...
- Να βγει κάλεσμα για μαζική άνοδο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη.

Όμως ακόμα δεν έχει βγει ούτε κάλεσμα, ούτε φυσικά κάτι σχετικό .
Στο ενδιάμεσο διάστημα τώρα..

το ΝΑΡ έβγαλε ανακοίνωση τον Αύγουστο με την οποία καλεί στη συγκέντρωση της Καμάρας (υιοθετώντας και την αφίσα, με υπογραφές συνδικαλιστών κλπ που είχε βγει τον Ιούλιο)

ΔΕΘ 2012: Αρχή νέας αναμέτρησης με κίνημα ανατροπής
 ΔΕΘ: Όλοι στην Καμάρα το Σάββατο. Μαζικά και ταξικά για νέο γύρο αναμέτρησης

η Αριστερή Ανασύνθεση, (ο τομέας Εργαζομένων της), κάλεσε από τα τέλη Ιουλίου στο Άγαλμα του Βενιζέλου :

Ανακοίνωση του Τομέα Εργαζομένων, Ιούλιος 2012



ενώ το ΣΕΚ έβγαλε αφίσα που καλεί στο άγαλμα του Βενιζέλου

την ίδια ώρα, η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία, (στην οποία μετέχουν ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ )

καλεί στην Καμάρα (και σε εκδήλωση την Παρασκευή στην ΕΔΟΘ)

ενώ στην Καμάρα καλεί και το ΕΕΚ
Ανακοίνωση για την ΔΕΘ του ΕΕΚ

Αντίθετα, η ΟΚΔΕ (Εργατική Πάλη) καλεί στο Άγαλμα Βενιζέλου
Διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ – 8/9, 6:00 μμ, άγαλμα Βενιζέλου – Να αποτελειώσουμε τα Μνημόνια και τους υπηρέτες τους

ενώ το Δεν Πληρώνω Επιτροπές Αγώνα (όχι αυτό που κατέβηκε στις εκλογές) καλεί στην Καμάρα

υ.γ.
Οκ, οι μεν βγάλανε πρώτα την αφίσα δέχθηκαν δίκαια το συντροφικό κράξιμο αφού προκαταλάβανε τις καταστάσεις όμως και οι δε που κράξανε βγάλανε τις δικές τους πριν να πάμε έστω σε διαδικασία για να ψηφιστεί κάτι, έστω και αν δεν ψηφιζόταν... Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει η συζήτηση να μη βγει αποτέλεσμα και να προχωρούσαν μετά στα διαφορετικά καλέσματα.. Όχι να προκαταβάλλουν καταστάσεις δημιουργώντας τετελεσμένα .
Και τουλάχιστον θα μπορούσε να βγει μια αφίσα/κάλεσμα, γενικά για ΔΕΘ χωρίς να αναφέρει χώρο όπως το 2010, παρά η φετινή μούγκα/θερινή ραστώνη ..

5 σχόλια:

αντωνης είπε...

κριμα...
(και ειναι επιεικης ο χαρακτηρισμος, αλλά ειναι τοση η απογοητευση που δεν θελω να πω τιποτα αλλο)

haridimos είπε...

ξέχασα να γράψω πως στο Άγαλμα του Βενιζέλου καλούν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

ενώ το ΠΑΜΕ καλεί στην πλατεία Αρσιτοτέλους

panos είπε...

πολύ καλή δουλειά. Εδώ συμπηκνωμένα φαίνεται όλη η αδυναμία(;;;) της εξω των τοιχών αριστεράς, να απαντήσει στα ζητήματα του σήμερα. Κάποιοι βλέπουν τον χώρο ως τεράστιο μαγαζί αγοράς, την ώρα που η πραγματικές δοσοληψίες αλλού γίνονται. Το κρίμα δεν φτάνει.Είναι σαν να αποδέχεσαι το τετελεσμένο. Συνεχίζουμε μέσα και έξω , όπου μπορούμε και με όποιους είναι μαζί. Η ιστορία δεν περιμένει πότε κάποιοι θα αποφασίσουν ή θα τους έρθει η λαμπρή ιδεά.....

manachi είπε...

Σύντροφε καλησπέρα,
η κατάσταση στην ουσία της είναι ακριβώς αυτή που περιγράφεις. Νομίζω όμως ότι η συμπερίληψη του κειμένου της ΑΡΑΝ αδικεί το κείμενο, αλλά αποδυναμώνει και τον ισχυρισμό σου. Δεν είναι απαραίτητο, για να αποδείξεις ότι οι τάσεις σκέφτονται μικροπολιτικά, να συμπεριλαμβάνονται κάθε φορά όλες οι τάσεις, ακόμη και τις στιγμές που κάποια δεν το κάνει, ή έστω η πολιτική της τοποθέτηση δεν το κάνει. Για παράδειγμα, το κείμενό μας δεν αναφέρει προσυγκέντρωση, ούτε βγάλαμε καμία αφίσα που να καλεί. Το κείμενο δεν επιχειρεί να πει οτι δεν υπάρχει μικροκομματισμός, ούτε καν ότι η ΑΡΑΝ δεν είναι φορέας του (που κατά την γνώμη μου δεν είναι, αλλά αυτό προφανώς είναι μεγάλη κουβέντα), προσπαθεί να πει ότι: α) φέτος έπρεπε να έχουμε μάθει πέντε πράγματα από δύο χρόνια κινητοποιήσεων που ανέδειξαν τον Συντονισμό σε ένα σχέδιο για το εργ.κίνημα που μπορεί να το πάει μπροστά. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τέλειος, ότι δεν έχει αμηχανία ή ότι δεν παίζονται αυτή την στιγμή άσχημα σχέδια στο εσωτερικό του. Λέει πράγματα όμως για το πως απαντάς σε αυτό, αν τον εκχωρείς με ευκολία, να χρησιμοποιείς τα προβλήματα για δικαιολογήσεις πολιτικές επιλογές και τελικά τον θυσιάζεις και μαζί με αυτόν και ένα σχέδιο που έδωσε πολλά τα τελευταία δύο χρόνια, και β)ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έπρεπε σε αυτό το φόντο και στο πλαίσιο του πνεύματος της απόφασης του ΠΣΟ του Ιούλη να συζητήσει διαφορετικά και να προσπαθήσει να κάνει ένα (τουλάχιστον πιο) κοινό βήμα από ότι συνήθως στην ΔΕΘ. Όμως, τελικά, το πρόβλημα με την φετινή ΔΕΘ φαίνεται ότι δεν είναι κυρίως στις διαφορετικές κινητοπιήσεις που θα γίνουν εκεί. Έτσι που τα καταλαβαίνω τα πράγματα, το βασικό θέμα είναι τι σηματοδοτούν για μετά αυτές οι διαφορετικές προσυγκεντρώσεις, για την στάση μας στις κινητοποιήσεις και γενικά μέσα στο εργ.κίνημα. Ξαναλέω, νιώθω ότι ό,τι καλό με κόπο πετύχαμε ως χώρος στην ενότητά μας στο εργ.κίνημα (αλλά και ως κίνημα) κινδυνεύει να πάει στράφι

Συντροφικά,
Γιώργος Κ.

Ηλίας είπε...

τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου... ή οπως θα μπορουσε να λεει το λαϊκό άσμα "οπώς παλιά η πορεία στα δύο, εσύ καμάρα, εγώ πολυτεχνείο" (καλα αριστοτελους εννοούσα αλλά δεν κάνει ρίμα)