Σάββατο, Ιουλίου 13, 2013

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 16/7

Κάλεσμα του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 10.30 πμ, ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η μαύρη οθόνη που έπεσε με το αποφασίζουμε και διατάζουμε στη συχνότητα της ΕΡΤ δείχνει κυριολεκτικά και συμβολικά τη μαύρη πολιτική του φασισμού κυβέρνησης – EE – ΔΝΤ απέναντι στην κοινωνία. Μετά τις 2.700 απολύσεις της ΕΡΤ ακολουθούν χιλιάδες άλλες που προωθούνται με το πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζεται να ψηφήσει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση. Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ακόμα νέα φορολογική λεηλασία, την διαμόρφωση του βασικού μισθού σύμφωνα με την «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας»! , φέρνει νέες περικοπές στον ΕΟΠΥΥ, ενώ προωθείται το εξαήμερο και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Επίσης προβλέπεται η σύσταση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών που θα αφορά και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους με δελτίο και ανέργους, που δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους. Παράλληλα εκτός από τα δεκάδες σχολεία που έκλεισαν ήδη, ετοιμάζεται νέο κλείσιμο νοσοκομείων και δημόσιων οργανισμών.
Μετά τις επιστρατεύσεις στο ΜΕΤΡΟ, στους Ναυτεργάτες και την προληπτική επιστράτευση στην εκπαίδευση, το «μαύρο» στην ΕΡΤ, το κλείσιμο και τις απολύσεις σε Κατσέλη, Τσιμέντα Χαλκίδος, ΜΕΒΓΑΛ, ΝΕΟΣΕΤ και σε πολλές άλλες επιχειρήσεις, μας εκβιάζουν και μας απειλούν. Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα τα μέτρα εμφανίζονται ως απαραίτητες θυσίες προκειμένου να πάρουμε τις δόσεις των δανείων, που με τη σειρά τους εμφανίζονται ως απαραίτητες για να μπορούν δήθεν να καλυφθούν μισθοί και συντάξεις. Αυτή η βαρβαρότητα δεν έχει τελειωμό. Το κεφάλαιο, τα κόμματα που το υπηρετούν, τα ΜΜΕ, σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ φέρνουν τον κοινωνικό, εργασιακό και ασφαλιστικό μεσαίωνα.
 Μόνη απάντηση είναι η μαζική λαϊκή ανυπακοή στην αντιλαϊκή πολιτική, το δυνάμωμα της πάλης και ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης. Για έναν εργατικό και λαϊκό ξεσηκωμό που θα τους ανατρέψει, μαζί με την πολιτική τους, τις κυβερνήσεις, τα μνημόνια και όλη τη βάρβαρη επίθεσή τους. Οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες πρέπει να κλιμακωθούν και να συντονιστούν. Αναγκαίο βήμα γι΄ αυτό είναι να περάσει ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων και των σωματείων τους, κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ .
  • Για να μην περάσει καμία απόλυση και διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων και τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, ώστε να μπορούμε οι εργαζόμενοι να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.
  • Ενάντια στην ανεργία, τα λουκέτα επιχειρήσεων και τις απολύσεις, για άμεσα μέτρα ανακούφισης και επιβίωσης των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων.
  • Για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, για να καταργηθεί ολοκληρωτικά και να ακυρωθεί στην πράξη το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης
  • Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών εργατικών ελευθεριών, ενάντια στον εργοδοτικό δεσποτισμό, την κρατική καταστολή και τη φασιστική βία.
  • Για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και σχολείο, καμία δημόσια ή δημοτική υπηρεσία. Υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, να μην περάσει το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Κάλεσμα του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων

Όλοι-ες στην Απεργία την Τρίτη 16 Ιούλη. Συνέλευση Συντονισμού Δευτέρα 15 Ιούλη


Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Κάτω η κυβέρνηση και η πολιτική της. Ξεσηκωμός τώρα ενάντια στις απολύσεις, στα λουκέτα, την εξαθλίωσηΔεν υπάρχουν σχόλια: