Σάββατο, Οκτωβρίου 26, 2013

ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ..


Μετά από την 2η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., στα πλαίσια της δημιουργίας μετώπου και συμπόρευσης των δυνάμεων της Αριστεράς, και αφού βγήκαν από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τα παρακάτω καλέσματα

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη μετωπική πολιτική συμπόρευση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντι-ΕΕ, αντι-ιμπεριαλιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς (18/6)

Ανοιχτή επιστολή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στις δυνάμεις της Αριστεράς και του μαχόμενου εργατικού κινήματος (17/6)

 και έγιναν συναντήσεις με αρκετές οργανώσεις, συλλογικότητες,  

Κοινή ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. - Ο.Κ.Δ.Ε. (17/7)

Απάντηση της ΟΚΔΕ στην πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (15/7)

Κοινή δήλωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.- Ε.Ε.Κ. (15/7)

Απάντηση του Σχεδίου Β στο κάλεσμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. (7/7)
  
Απάντηση της Π.Ε. της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ στην πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για μετωπική πολιτική συμπόρευση (4/7)

Ανακοίνωση για την κοινή συνάντηση ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΣΧΕΔΙΟΥ Β’ (29/6)

Μάλλον όμως η ενημέρωση που είχαν τα απλά μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτό το διάστημα οφείλονται στην θερινή ραστώνη .. Γιατί μετά τα 'μπάνια του λαού' επιστρέψαμε στις συζητήσεις που τις μαθαίνουν μόνο τα μέλη των οργανώσεων που μετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι εκτός αυτών στην καλύτερη θα μάθουν καμιά πληροφορία από τις εφημερίδες ..

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου λοιπόν, όπως διαβάσαμε στο Πριν της 6ης Οκτώβρη  

"Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη οργανώσεων και αγωνιστών για τη μετωπική πολιτική συμπόρευση" στην Λέσχη «Αναιρέσεις». Στη σύσκεψη συμμετείχαν σύντροφοι από τις οργανώσεις «Σχέδιο Β», ΕΕΚ, ΟΚΔΕ – Εργατική Πάλη, Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη. Επίσης, αγωνιστές από τον πολιτικό – πολιτιστικό όμιλο «Γιάνης Κορδάτος», τον Όμιλο για την Μελέτη της Λογικής της Ιστορίας καθώς και αγωνιστές από το χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που πλούτισαν με τις σκέψεις τους τη διαδικασία.
Στο site της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν μπήκε ποτέ η είδηση πως θα γινόταν η σύσκεψη, ούτε και μέχρι τώρα έχει ανέβει κάποιο επίσημο κείμενο αποτίμησής της . Όσα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν πρόσβαση σε mailing lists της, μπορεί να είδαν κάποια στοιχεία γι'αυτήν στο κείμενο για την ενημέρωση από τη συνεδρίαση της ΚΣΕ στις 4 & 12/10, που προωθήθηκε (σε όσους φτάνει) στις 16/10 . Δεκατρείς μέρες μετά την σύσκεψη και 10 μετά το δημοσίευμα στο Πριν, που υπέγραψε το μέλος της ΚΣΕ Α.Δραγανίγος .

Σήμερα, 26/10 που κυκλοφόρησε λόγω του τριημέρου το Πριν, στη σελίδα 20 διαβάζει κανείς ένα κείμενο του Γ.Ρούση  που καλεί σε "Κεντρικό μέτωπο δίχως άλλες υπεκφυγές" και αναφέρει
πως στη συνάντηση της 3ης Οκτώβρη 
'αποφασίστηκε να βγει στις επόμενες τρεις μέρες μια κοινή ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρονταν οι οργανώσεις που θα συμφωνούσαν σε μια κεντρική πολιτική συμπόρευση, οι οργανώσεις οι οποίες παρά τις διαφωνία τους με μια τέτοια κεντρική συμπόρευση, ήταν σύμφωνες να προχωρήσουν σε επί μέρους θεματικές συνεργασίες και δράσεις, και τέλος να υπάρξει μια κοινή επιτροπή για το συντονισμό της δράσης και του παραπέρα διαλόγου.
Μέχρι που γράφτηκε τούτο το κείμενο τίποτε από τα παραπάνω δεν είχε ακόμα υλοποιηθεί . Αντ'αυτού αμέσως μετά τη συνάντηση δημοσιεύθηκε στο Πριν μια μονομερής και όχι κοινή περί αυτής εκτίμηση ενώ εδώ και τρεις μέρες προωθήθηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους συμμετέχοντες ένα 'προσχέδιο κοινής δήλωσης'

Προφανώς ο Γ.Ρούσης αναφέρεται στο άρθρο του Α.Δραγανίγου που παρέθεσα παραπάνω.

Στην επόμενη σελίδα του σημερινού Πριν όμως, την 21 δηλαδή, κάτω από τη λεζάντα "ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ" δημοσιεύεται αυτό ..

Αν υπάρξει κάτι διαφορετικό στα κείμενα τα απλά μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα το πληροφορηθούν από την Εργατική Αλληλεγγύη της Τετάρτης, ή από κάποιο επόμενο Πριν ....

edit επί του πιεστηρίου ..
είχα ξεχάσει να βάλω και την πρόταση που απεύθυνε το Κίνημα Δεν Πληρώνω στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης από το Κίνημα Δεν Πληρώνω στις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 

Υ.Γ. Τελικά το Σάββατο το βράδυ κυκλοφόρησε τόσο η

Πρόταση της ΚΣΕ για κοινή δήλωση των δυνάμεων που συμμετείχαν σε σύσκεψη για το θέμα της μετωπικής πολιτικής συμπόρευσης, μετά από πρόσκλησή μας στις 3/10

όσο και η 
Απάντηση Σχεδίου β' προς ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και συλλογικότητες της Αριστεράς

.

2 σχόλια:

αντωνης είπε...

Για να ειμαστε ακριβεις, αυτοι που το εμαθαν σιγουρα ειναι ΜΟΝΟ οι αναγνωστες της εφημεριδας.

Τους υπολοιπους, θα μας ενημερωσουν εν ευθετω χρονω.

Κουραστικό κατάντησε πλέον το να κάνει ο καθένας οτι του καπνισει, ειλικρινα βαρεθηκα.

Δεν ξερω αν εχει νοημα πια...

αντωνης είπε...

Μολις διαβασα το κειμενο του Γ.Ρουση στο Βαθύ Κόκκινο. Επειδη θεωρώ οτι ειναι ενδιαφερον για πολλους λογους, για οποιον θελει να το διαβασει δινω το link:

http://tinyurl.com/nprjsax