Σάββατο, Δεκεμβρίου 14, 2013

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΤΡΙΤΗ 17/12


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Ερμού και Φωκίωνος 11, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somt.gr,
τηλ. επικοινωνίας 6936760879 , 6977806266.

Γενική συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
για την ανεργία
Τρίτη 17/12 στις 6:30μμ στην αίθουσα του ΤΕΕ Νίκης 4, Σύνταγμα

Όταν το κράτος μιλά για ανεργία μετράει νούμερα...
Όταν εμείς μιλάμε για ανεργία μετράμε τις ζωές μας!!!!




Η ανεργία φτάνει το 1.500.000 και συνεχώς γιγαντώνεται. Μετά από κάθε success story που ανακοινώνει η κυβέρνηση χιλιάδες ακόμη άνεργοι προστίθενται, τόσο από το δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

§   Η εργοδοσία χρησιμοποιεί τους άνεργους σαν απειλή απέναντι στους 500.000 απλήρωτους εργαζόμενους και τους υποαπασχολούμενους, στους χιλιάδες που δουλεύουν για ψίχουλα.

§   Text Box: Οι νέοι μας αποφοιτούν από τα λύκεια και τα πανεπιστήμια με ελάχιστη τεχνογνωσία (skills). Προτείνω όλοι οι νέοι και οι νέες από 17-23 ετών να ενταχθούν σε προγράμματα μαθήτευσης (apprenticeship) στα εργοστάσια και τις βιομηχανικές μονάδες της χώρας (όχι σε γραφεία) για δύο καλοκαίρια. Με αμοιβή μόνο χαρτζιλίκι για οδοιπορικά και φαγητό. Έτσι θα αποκτήσουν κάποιες χρήσιμες δεξιότητες και θα καταλάβουν “τι θα πει δουλειά”». Πέτρος Δούκας (πρώην υφ. Οικονομικών), «Get Greece Back to Work. 90+ προτάσεις για ένα Ελληνικό New Deal»

 Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο, καταργούν την έννοια των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και το κράτος απολύει δημόσιους υπαλλήλους στο όνομα των ανέργων.

§   Η ΕΕ, το ΔΝΤ, η ΤΡΟΙΚΑ μνημονεύουν τα ποσοστά της ανεργίας κάθε φορά που θέλουν να περάσουν αντεργατικά μέτρα και φόρους, κάθε φορά που ξεριζώνουν κατακτήσεις πάνω από 100 χρόνων.

§   Οι εργοδότες στην κρίση που έχουν τα κέρδη τους, θέλουν λιγότερους εργαζόμενους, πιο φτηνή εργασία, περισσότερες ώρες δουλειάς για να διορθωθούν οι αριθμοί και τα ποσοστά της κερδοφορίας τους. Η ανεργία και η φτώχεια μας είναι η λύση τους.

§   Και όταν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ή νεολαία, αντιδρούμε στο πετσόκομμα του επιδόματος ανεργίας και στην ελεημοσύνη των 5μηνων «κοινωφελούς εργασίας» και της κακοπληρωμένης ή και απλήρωτης «μαθητείας» δήθεν για απόκτηση εμπειρίας, μας συκοφαντούν ως ανίκανους, χωρίς δεξιότητες, απροσάρμοστους, περιττούς.



Text Box: Από το τελευταίο μνημόνιο η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται στην «ρύθμιση πληθώρας ελαστικών μορφών εργασίας όπως εκ περιτροπής, ημιαπασχόληση, τηλε-εργασία, εργασία μέσω υπηρεσιών ευρέσεως προσωρινής εργασίας..» 

Για το σύστημά τους, τον καπιταλισμό, περισσεύουμε, δεν έχουμε ανάγκες, όνειρα και επιθυμίες, δικαιώματα. Η πολιτική τους μας θέλει υποτιμημένους και υποταγμένους στο νέο καθεστώς της μισο-εργασίας και μισο-ανεργίας και τελικά της μισής ζωής. Με ακόμα πιο ελαστικές εργασιακές σχέσεις, σε «μαύρη» ή ανασφάλιστη εργασία, «ωφελούμενους» μεταξύ ανεργίας και εργασιακής βαρβαρότητας…. Η τρόϊκα, η κυβέρνηση και η βαρβαρότητα της πολιτικής των μνημονίων καταστρέφουν την εργατική δύναμη και το αυτονόητο δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση και εργασία.

Στην εποχή των επιταγών κατάρτισης, των πεντάμηνων του ΟΑΕΔ και της κάθε μορφής ευκαιρίας για μηδενισμό του εργασιακού κόστους προς όφελος του κεφαλαίου, απαντάμε με αγώνα. Δε μας χωράει ο σχεδιασμός του Μπόμπολα και των «Καναδών επενδυτών» που σχεδιάζουν ένα απέραντο χρυσορυχείο με στρατό επισφαλώς εργαζομένων, δώρο της κυβέρνησης και του ΤΕΕ, μέσω των training voucher. Δε θα αφήσουμε 3.000 νέους εργαζόμενους να γίνουν οι νέοι είλωτες της «ανάπτυξής» τους.

Δεν αποδεχόμαστε ότι όλα είναι μάταια, ότι πρέπει να μοιραστούμε τα ψίχουλα που μας πετάνε. Η ελπίδα είναι στους αγώνες για την ανατροπή τους! Διεκδικούμε τον πλούτο που εμείς οι εργαζόμενοι δημιουργούμε και που μας τον κλέβουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του. Γιατί ξέρουμε ότι αυτοί χωρίς εμάς τίποτα, εμείς χωρίς αυτούς τα πάντα.

Οργανωνόμαστε και παλεύουμε μαζί με όσους ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην πολιτική που μας καταστρέφει. Απέναντι στον εκβιασμό της πείνας και της εξαθλίωσης, της ηττοπάθειας, της ατομικής ευθύνης και της ενοχής, δίνουμε το χέρι σε όποιον σήμερα νοιώθει να τον καταβάλλει ο φόβος που γεννά η πραγματικότητα της κρίσης και της εξαθλίωσης.

Όλοι εμείς εργαζόμενοι και άνεργοι, οι «περιττοί», οι απολυμένοι, οι διαθέσιμοι, οι επισφαλείς, οι άνεργοι-εργαζόμενοι, οι «ωφελούμενοι», οι αόρατοι των success stories, Έλληνες και μετανάστες να μετατρέψουμε την αδυναμία μας σε δύναμη στηριζόμενοι στην αλληλεγγύη των ανθρώπων που ζουν και θέλουν να μπορούν να ζουν από την δουλειά τους. Για να μην ζήσουμε ο καθένας μόνος του και ηττημένος και όλοι μαζί σαν δούλοι, να βγάλουμε εμείς τους από πάνω, μια για πάντα στην ανεργία.

ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ:

·         Να συγκροτήσουμε συνελεύσεις και πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο και σε κάθε γειτονιά.
·         Να απαιτήσουμε την εγγραφή στα συνδικάτα όλων των ανέργων, των συμβασιούχων και των απασχολούμενων με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, με ίδια δικαιώματα με τα άλλα μέλη.
·         Να έρθουμε σε επαφή και να συντονίσουμε τη δράση μας.

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ:
·         Δουλειά για όλους. Με ανθρώπινες συνθήκες, κανονικές προσλήψεις και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.
·         Επίδομα ανεργίας, για όλο το διάστημα της ανεργίας, στους άνεργους και υποαπασχολούμενους, που να καλύπτει όλες τις ανάγκες μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής (πχ δελτίο. Προσμέτρηση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα χρόνια.
·         Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανέργων, κατάργηση του ορίου των ενσήμων για την σφράγιση των βιβλιαρίων.
·         Ελεύθερη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ελεύθερη πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά γνώσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.
·         Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και το βασικό μισθό.
·          Διασφάλιση των αμοιβών και των αποζημιώσεων για όλους τους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι, σε επίσχεση εργασίας κλπ.
·         Να μην περάσουν οι εκβιασμοί των απολύσεων του κράτους και των εργοδοτών. Απαγόρευση των απολύσεων.
·         Να ακυρωθεί ο νόμος ν.4152/2013. Άμεση ακύρωση των διαδικασιών «αναγκαστικής είσπραξης» και των δυσβάσταχτων διακανονισμών. Κατάργηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Καμία πράξη του ενάντια στους συναδέλφους δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ από τα ταμεία για αποστολή ειδοποιητηρίων – κατασχετηρίων στους ασφαλισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: