Κυριακή, Φεβρουαρίου 10, 2019

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 16/2

Aριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών
Στηρίζουμε το συλλαλητήριο που οργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα το Σάββατο 16/02, με αιχμές το αίτημα για ριζικές αυξήσεις στους μισθούς με βάση τις ανάγκες μας, τη διαχρονική μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την πάλη ενάντια στις απολύσεις και στην εργοδοτική τρομοκρατία!
ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!



Το Σωματείο μισθωτών τεχνικών καλεί στο συλλαλητήριο που οργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα για το Σάββατο 16/02. Κύριες αιχμές της διαδήλωσης, αποτελούν το αίτημα για αυξήσεις στους μισθούς και τις αμοιβές μας με βάση τις εργατικές ανάγκες και η διαχρονική μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επίσης, στις βασικές αιχμές περιλαμβάνονται η πάλη ενάντια στις απολύσεις και στην εργοδοτική τρομοκρατία.
Η διαδήλωση αυτή πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την προεκλογική αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ (546 καθαρά) και την εφαρμογή του μνημονιακού νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου που καταργεί τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερα χρόνια μετά την κυβερνητική του ανάδειξη, δεν τήρησε ούτε την βασική του δέσμευση για επαναφορά των 751 ευρώ. Την ίδια ώρα η «τσέπη» των καπιταλιστών γεμίζει από τους χαμηλούς μισθούς και την απλήρωτη ελαστική εργασία.
Μετά από τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για «έξοδο» από τα μνημόνια καμία συλλογική σύμβαση δεν υπογράφτηκε. Στον κλάδο οι εργοδοτικές οργανώσεις έχουν σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με το ΣΜΤ με επιχειρήματα προσχηματικά και έωλα.
Δε θα συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας! Ενώνουμε τον αγώνα μας με κάθε σωματείο που παλεύει σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση για συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Συμμετέχουμε στην εργατική διαδήλωση το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στις 11:30 στην πλατεία Κοραή.
Παλεύουμε για:
  • Να επιστραφούν όλοι οι κλεμμένοι μισθοί και δικαιώματα κόντρα σε κυβέρνηση- ΕΕ -εργοδοσία
  • Κατάργηση του νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις
  • Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και μείωση των ωρών εργασίας
  • Κατάργηση του δελτίου παροχής υπηρεσιών και της ελαστικής εργασίας.
  • Να μπει φρένο στις απολύσεις και στην εργοδοτική τρομοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: