Παρασκευή, Δεκεμβρίου 07, 2007

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ



ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!!

Μαζικός ενωτικός αγώνας διαρκείας μέχρι τη νίκη

Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα: Κυβερνήσεις και εργοδότες αντιμετωπίζουν την κοινωνική ασφάλιση σαν εμπόδιο στην κερδοφορία των επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στην αντιλαϊκή καταιγίδα ακολουθώντας πιστά το δρόμο που χαράχτηκε μια δεκαετία πριν, στη σύνοδο της ΕΕ στην Λισσαβόνα. Αναπτύσσει παραπέρα την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με ορόσημα τους νόμους Σιούφα και Ρέπα, (που ήδη εφαρμόζεται οδηγώντας από 1/01/2008 σε σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας και μειώσεις των συντάξεων).

Ρίχνοντας καθημερινά βόμβες για το ασφαλιστικό, ξεκαθαρίζει ότι θέλει:

Ø Να αυξήσει τα όρια ηλικίας με διάφορους τρόπους, σε μια λογική δουλειάς μέχρι θανάτου. Ιδιαίτερη σημασία έχει η τεράστια αύξηση των ορίων ηλικίας των γυναικών, που εξωθούνται σε 10 και 15 χρόνια επιπλέον δουλειά.

Ø Να μειώσει τις συντάξεις (υπολογισμός στην τελευταία δεκαετία αντί στην τελευταία πενταετία).

Ø Να αποχαρακτηρίσει πλήθος επαγγελμάτων που ανήκουν στα Βαρέα – Ανθυγιεινά.

Ø Να προωθήσει ακόμα περισσότερο, την εφαρμογή «κεφαλαιοποιητικών συστημάτων» και την ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης. Ταυτόχρονα η νέα αντιασφαλιστική επιδρομή, θα αξιοποιηθεί και ως εργαλείο επέκτασης των μέτρων της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νόμος για το ΤΣΜΕΔΕ, ο οποίος ενισχύει ακόμα περισσότερο την εξάπλωση του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών.

Ø Να «ενοποιήσει» τα ταμεία, εξισώνοντας προς τα κάτω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις όλων των ασφαλισμένων και ληστεύοντας τους πόρους και τα αποθεματικά τους, για να καλυφθούν τα ελλείμματα, που οι ίδιοι οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν.

Ø Ειδικά για τους συναδέλφους μηχανικούς, προχωρά στην εφαρμογή του νόμου 3518/06 για το ΤΣΜΕΔΕ, και μάλιστα, αξιοποιώντας τις αντιδραστικές του ρυθμίσεις (την δυνατότητα να καθορίζονται αυθαίρετα τα όρια των παροχών με απλή υπουργική απόφαση), θα μειώσει τις συντάξεις, στο όνομα της (προς τα κάτω) «ομογενοποίησης» των ασφαλισμένων. Οι βασικές διατάξεις του, θα αξιοποιηθούν και ως «πρότυπο» για το νόμο που θα διέπει το υπό σύσταση, Ενιαίο Ταμείο.

Η κυβέρνηση με την τακτική της, επιδιώκει να διχάσει τους εργαζόμενους, να τους φέρει σε αντιπαράθεση μεταξύ τους, ώστε να περάσει ευκολότερα τα μέτρα. Γελιέται πικρά. Πίσω από την επιχειρηματολογία «περί ρετιρέ», όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν κρύβεται κανένας πόνος για τους εργαζόμενους, αλλά μια τακτική για να κάνει το «πρώτο βήμα» στην συνολική επίθεση, για να αποσπάσει την συναίνεση κάποιων ενάντια σε κάποιους άλλους.

Η επίθεση της κυβέρνησης δεν είναι μόνο στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Ο νέος προϋπολογισμός που κατέθεσε, αποτελεί συνέχεια της πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες και είναι ο πιο αντιλαϊκός των τελευταίων χρόνων. Έξι δισεκατομμύρια ευρώ νέοι φόροι για τους εργαζόμενους!!, φοροαπαλλαγές και προνόμια για το κεφάλαιο, μείωση των μισθών με αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό, τρομακτικές αυξήσεις στο ρεύμα για να κάνει την αγορά ενέργειας ‘ελκυστική για τους ιδιώτες’, αποδόμηση κάθε κοινωνικής πρόνοιας και δαπάνης. Γι αυτό η πάλη για πραγματικές αυξήσεις, για αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις έχει μεγάλη σημασία, καθώς, η ακρίβεια και η σκληρή λιτότητα, δημιουργεί μια ασφυκτική πίεση στα εισοδήματα μας.

Το σωματείο θα προχωρήσει άμεσα τη διαδικασία για τις νέες συλλογικές συμβάσεις, τόσο στη μελέτη-κατασκευή, όσο και στην πληροφορική-τηλεπικοινωνίες Μετά την υπογραφή της πρώτης συλλογικής σύμβασης του σωματείου, αλλά και την κήρυξη της ως υποχρεωτική, (παρά τις συνεχείς δικαστικές προσφυγές του όλων των εργοδοτών εναντίον του Σωματείου) ώστε να ισχύει για όλους τους εργαζόμενους τεχνικούς, μπορούμε να δώσουμε, από καλύτερες θέσεις τη μάχη το επόμενο διάστημα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στον υποταγμένο- κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ. Όλα αυτά τα χρόνια ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις λογικές της ανταποδοτικότητας, επιζήτησαν την «αξιοποίηση» των αποθεματικών μέσω του τζογαρίσματος στο χρηματιστήριο, συμφώνησαν με το νόμο Ρέπα και τώρα προκλητικά αρνούνται να ζητήσουν την κατάργηση του. Έχουν εξελιχθεί σε προπαγανδιστή του «μονόδρομου» των επιλογών των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας στο εργατικό κίνημα. Η μέχρι τώρα πρακτική τους δείχνει ότι δεν κινούνται σε μια λογική υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, αλλά περάσματος της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής. Για αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Η κατάσταση αυτή, η πολιτική αυτή δεν είναι «μονόδρομος»! Μπορεί και πρέπει να βρει την αποφασιστική αντίσταση και τη διάθεση της πλειοψηφίας των εργαζόμενων για την ανατροπή της. Με μαζικούς αποφασιστικούς αγώνες μπορούμε να έχουμε πραγματικές νίκες,

Ήδη στο χώρο μας έγιναν οι πρώτες μαζικές, δυναμικές κινητοποιήσεις στις 14 και 27/11 καθώς στους μηχανικούς η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει την αντιασφαλιστική επίθεση. Οι κινητοποιήσεις αυτές ανέδειξαν το στόχο της ανατροπής του αντιασφαλιστικού νόμου για το ΤΣΜΕΔΕ, την πλήρη αντίθεση των εργαζόμενων μηχανικών στην «ενοποίηση»- κλοπή των αποθεματικών -ισοπέδωση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Πολύ σημαντικό γεγονός αποτελεί η οργάνωσή των κινητοποιήσεων αυτών από 13 σωματεία του κλάδου. Αυτά τα βήματα ενότητας το επόμενο διάστημα πρέπει να δυναμώσουν. Ο αγώνας μας πρέπει να ενωθεί με τον αγώνα όλων των εργαζόμενων.

Πρώτος σταθμός στην πορεία αυτή, είναι η απεργία της 12 Δεκέμβρη, αλλά και τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης και αγωνιστικού συντονισμού που θα ακολουθήσουν. Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας, στον ενωμένο αγώνα όλων των εργαζόμενων.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ

ü Άμεση κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ( Σιούφα, Ρέπα κλπ) και του νόμου για το ΤΣΜΕΔΕ

ü Πλήρη δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Όχι στην ανταποδοτικότητα και την επιχειρηματικότητα στην κοινωνική ασφάλιση. Απειθαρχία στις αντιασφαλιστικές οδηγίες της EE και τα κριτήρια της Λισσαβόνας.

ü Μείωση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους στην προοπτική της πλήρους κατάργησης της εργατικής εισφοράς. Να πληρώνουν για την ασφαλιστική προστασία και τη σύνταξη το κράτος και οι εργοδότες. Καμιά εισφορά για τους άνεργους και τους φαντάρους και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

ü Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Σύνταξη ίση με τον καταληκτικό μισθό, στα 30 χρόνια δουλειάς, ή στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 58 για τους άνδρες. Όπου υπάρχουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις να διατηρηθούν. Επίδομα ανεργίας, ίσο με το βασικό μισθό, για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής τους (μισθό, ή δελτίο παροχής υπηρεσιών).

ü Πάλη ενάντια στην λεγόμενη «ενοποίηση», στην ουσία κλοπή των αποθεματικών των ταμείων.

ü Επέκταση –και όχι περιορισμό– των βαρέων και ανθυγιεινών και σε νέα τμήματα εργαζομένων που το έχουν ανάγκη (νέες επαγγελματικές ασθένειες εργαζόμενων, πχ εργαζόμενων στην πληροφορική).

ü Κατάργηση κάθε μορφής χρηματιστηριακής τοποθέτησης των αποθεματικών των ταμείων. Άμεση αποδέσμευση του ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα Αττικής και το Χρηματιστήριο. Κρατική εξασφάλιση των αποθεματικών. Άμεση επιστροφή στα ταμεία όλων των απωλειών που έχουν υποστεί από τις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων από το ’50 και μετά.

ü Πλήρη και ουσιαστική ασφαλιστική εξίσωση προς τα πάνω όλων των ασφαλισμένων. Άρση της απαράδεκτης διάκρισης «παλιών» και «νέων» ασφαλισμένων χωρίς καμία επιβάρυνση τους.

ü Άμεση αναγνώριση των εργοδοτικών υποχρεώσεων (εργασιακών, ασφαλιστικών κλπ) και των δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και παρέχουν στην ουσία εξαρτημένη σχέση εργασίας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ü Για να δοθούν άμεσα αυξήσεις, που να μας ανακουφίζουν από τη φοβερή ακρίβεια και να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων. 1400 ευρώ κατώτερος μισθός. Όχι στα νέα προγράμματα λιτότητας και λεηλασίας του εργατικού εισοδήματος.

ü Για την κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων που πηγάζουν από την εξαρτημένη σχέση εργασίας. Είμαστε αντίθετοι στην «ευέλικτη απασχόληση» και τα ατομικά συμφωνητικά, τη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας». Διεκδικούμε κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας.

ü Για τη μείωση των ωρών εργασίας (35ωρο, 5νθήμερο, 7ωρο).

ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΤΟΣΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ) ΣΤΙΣ 10π.μ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Μεσολογγίου 5, 2ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ. επικοινωνίας. 2103820537, 6936760879, 6977806266

Δεν υπάρχουν σχόλια: