Δευτέρα, Ιουλίου 14, 2008

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ VODAFONEΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι εργαζόμενοι στη VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ ζουν τις τελευταίες ημέρες ένα πρωτόγνωρο κύμα εργοδοτικής τρομοκρατίας. Διαφαίνεται σχέδιο της Διοίκησης για μαζική μείωση προσωπικού, που για να μην γίνει με παράνομες απολύσεις, συγκαλύπτεται με δήθεν «οικιοθελείς» αποχωρήσεις. Έτσι δεκάδες συνάδελφοι έχουν υποχρεωθεί να αποχωρήσουν από την εταιρεία, υπό τον εκβιασμό της απόλυσης. Οι υποχρεωτικές «παραιτήσεις» γίνονται αδιακρίτως σε παλιούς και νέους συναδέλφους από διάφορα τμήματα.

Η πίεση που ασκείται στους συναδέλφους είναι πολύ μεγάλη και έχει στηθεί επιμελώς σκηνικό τρομοκράτησης. Κλιμάκιο του τμήματος προσωπικού με τον εκάστοτε διευθυντή περιοδεύει στα αντίστοιχα τμήματα και, χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση, ξεδιαλέγει συναδέλφους και τους καλεί να υπογράψουν την απόλυση ή την παραίτησή τους.

Αυτές οι πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές αποτελούν πρόκληση για μια πολυεθνική εταιρεία με τεράστια κέρδη, που έχει ως κεντρικό της σύνθημα το «Πάθος για τους ανθρώπους της» (ενν. υπαλλήλους της). Αυτά τα κέρδη έχουν βγει από την δική μας εργασία. Επιπλέον, η μείωση προσωπικού γίνεται σε μια περίοδο, όπου ο όγκος της δουλειάς έχει πολλαπλασιαστεί και οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πανθομολογούμενες.

- Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αντισταθούν στο κλίμα τρομοκρατίας, να μην υπογράψουν καμία παραίτηση ή απόλυση.

- Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς και ΜΜΕ, να μας συμπαρασταθούν έμπρακτα δημοσιοποιώντας το πρόβλημα, ώστε η διοίκηση να υποχρεωθεί να σταματήσει την αδικία που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων.

Μπορείτε να αποστείλετε φαξ στην Διοίκηση της Εταιρείας στο 210 67.03.200

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ Επικοινωνία: ergazomenoi_vodafone@yahoo.gr


Ανακοίνωση για τις απολύσεις εξέδωσε και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την εργοδοτική τρομοκρατία που ασκεί η εταιρεία VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ απέναντι στους εργαζόμενους.

Το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία της εταιρείας υποχρέωσε δεκάδες εργαζόμενους να αποχωρήσουν από την εταιρεία, υπό τον εκβιασμό της απόλυσης. Οι υποχρεωτικές «παραιτήσεις» γίνονται αδιακρίτως σε παλιούς και νέους συναδέλφους από διάφορα τμήματα.

Στόχος αποτελεί η μαζική μείωση προσωπικού, που για να μην γίνει με παράνομες απολύσεις, συγκαλύπτεται με δήθεν «οικειοθελείς» αποχωρήσεις, κάτω από ένα καθεστώς αφόρητης πίεσης και τρομοκράτησης των εργαζόμενων. Σε αντίθεση με την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, η εταιρεία βρίσκεται σε εξαιρετική ευρωστία και ανοδική πορεία από την εργασία των εργαζόμενων.

Σε μια περίοδο βάρβαρης λιτότητας, ακρίβειας και ανεργίας από την μια και εκτόξευσης των επιχειρηματικών κερδών από την άλλη, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανεχτούμε την παραπέρα συρρίκνωση των δικαιωμάτων μας και το «διευθυντικό δικαίωμα» ως απόλυτο νόμο.

Απαιτούμε από την εργοδοσία στη VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ να σταματήσει την τρομοκρατία, τον εκφοβισμό των εργαζόμενων και στις απολύσεις.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879, 6977806266

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

που να δείς τι γίνετε στην ericsson

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι κάποτε στην εταιρία είχαν παπάρια. Αυτοί σήμερα οι μανατζαρέοι του κώλου (που οι ίδιοι φέρουν τεράστια ευθύνη για το κατάντημα της εταιρίας τα τρομαγμένα ατομάκια)μας 'τσαμπουνάνε' λόγια με ωραίο περιτύλιγμα. Έτσι γίνομαι και εγώ manager! ουστ ρε...