Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2008

ΑΠΕΡΓΙΑ 21/10 - Σ.Μ.Τ.

Απόφαση της συνέλευσης του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

Πιο αποφασιστικά στον αγώνα για συλλογικές συμβάσεις εργασίας με βάση τις ανάγκες μας

Τεχνικές εταιρείες και μελετητικά γραφεία

Βρισκόμαστε μπροστά στις διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση στις τεχνικές εταιρείες και τα μελετητικά γραφεία. Η Σύμβαση είναι το μέσο για τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ των όρων εργασίας μας. Είναι μια μάχη για ουσιαστικές αυξήσεις, ενάντια στην ευέλικτη απασχόληση, για την πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων που αμείβονται με δελτίο, για κανονικές προσλήψεις. Θεωρούμε κατάκτηση την ύπαρξή της πρώτης συλλογικής σύμβασης του σωματείου που καλύπτει όλους τους μισθωτούς τεχνικούς και αυτούς που αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Η θετική εξέλιξη, με την απόρριψη της προσφυγή του ΣΤΥΕ, μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε πιο δυναμικά τον αγώνα για τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς θέτει ξεκάθαρα το ζήτημα της κάλυψης των εργαζόμενων που αμείβονται με δελτίο. Αναδεικνύει ακόμα, τη στάση του υποταγμένου συνδικαλισμού απέναντι σε αυτούς τους εργαζόμενους και το γεγονός ότι είναι πιο πολύ πιο πίσω και από τα δικαστήρια…

Το επόμενο διάστημα, με τη δράση μας, η εργοδοσία πρέπει να καταλαβαίνει ότι οι εργαζόμενοι και το σωματείο, είναι η μόνη υπολογίσιμη δύναμη.

Ο πλούτος που παράγουμε είναι τεράστιος! Οι τεχνικές εταιρείες μετά τους τεράστιους τζίρους από τα ολυμπιακά και άλλα μεγάλα έργα, επεκτείνονται σε νέους κερδοφόρους τομείς, όπως η ενέργεια, μετά και την απελευθέρωση της αγοράς από την κυβέρνηση. Πολλές κατασκευαστικές εταιρείες, παράλληλα με την εκτέλεση των έργων, μετατράπηκαν σε ιδιοκτήτες ακινήτων μεγάλης αξίας αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη . H συγκέντρωση υψηλής τεχνογνωσίας, χάρις στη χαμηλού κόστους ειδικευμένη εργασία μας, έχει αυξήσει την ανταγωνιστικότητα τους, με αποτέλεσμα, την επέκταση τους στο εξωτερικό. Σήμερα οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι στέφονται στα ΣΔΙΤ και τις συμβάσεις παραχώρησης, ενώ οι εξαγορές και η συγχωνεύσεις αυξάνει τα κέρδη τους.

Η εργοδοσία επικαλούμενη «κάμψη» της αγοράς, σκληραίνει τη στάση της απέναντι μας, με τις πενιχρές ή ανύπαρκτες αυξήσεις, τον ατελείωτο και απλήρωτο εργάσιμο χρόνο, τις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Το δελτίο επεκτείνεται και σε εργαζόμενους πέρα των μηχανικών, με την «αντικατάσταση» παλιών εργαζόμενων με ΙΚΑ, με νέους με ΤΕΒΕ. Αυτό οδηγεί στη δραματική χειροτέρευση των όρων εργασίας όλων μας και στην εξάπλωση των νέων ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που προσφέρουν πολύ περισσότερο στο κεφάλαιο και πολύ λιγότερα στους εργαζόμενους. Για μας σημαίνει επαχθή φορολογία και πλήρη ανασφάλεια. Για αυτούς τεράστια κέρδη από την εισφοροδιαφυγή προς τα ασφαλιστικά ταμεία (έως και το 70% των καθαρών αποδοχών μας).

Εταιρείες πληροφορικής -τηλεπικοινωνίες

Παρά το κλίμα ευφορίας που αποτυπώνεται στους οικονομικούς δείκτες και τις εκτιμήσεις του ΣΕΠΕ, η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους δεν μπορεί να κρυφτεί. Οι εταιρείες πληροφορικής θέλουν να πληρώνουν το ελάχιστο ενώ απαιτούν το μέγιστο. Οι συμβολικές αυξήσεις, η μη πληρωμή των υπερωριών και των επιδομάτων είναι πια καθεστώς. Ο εργάσιμος χρόνος έχει επιμηκυνθεί σε ολόκληρο το 24ωρο και με διάφορες μορφές. Υπερωρίες, θέσεις stand by, εκπαιδεύσεις-καταρτίσεις απογεύματα και σαββατοκύριακα (και βέβαια απλήρωτες!). Στον κλάδο κυριαρχούν ελαστικές και επισφαλείς εργασιακές σχέσεις. Η επινοικίαση εργαζόμενων είναι μια σύγχρονη μορφή σκλαβοπάζαρου. Στους νέους εργαζόμενους κυριαρχούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και η αμοιβή με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών εμφανίζονται με τη μορφή χιονοστιβάδας, οι συνέπειες της «απελευθέρωσης» της αγοράς και της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ και της έντασης του ανταγωνισμού

Την πτώχευση της LANET ενδέχεται να ακολουθήσει και αυτή της ALTEC. Ταυτόχρονα έχει κλείσει το εργοστάσιο της Siemens στη Θεσσαλονίκη και μια σειρά τμήματα της εταιρείας, προετοιμάζονται νέες απολύσεις. Η VODAFONE θέλει να αυξήσει την κερδοφορία της και την «ανταγωνιστικότητα της, μειώνοντας δραστικά το προσωπικό της, με «οικειοθελείς αποχωρήσεις» εργαζόμενων, δίνοντας τμήματα σε υπεργολάβους. Η Ιντρακόμ telecoms καταθέτει αίτηση για το «άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα». Η ΙΝΦΟΤΕ, πωλήθηκε από τον ΟΤΕ και μέσα σε λίγους μήνες έχουν απολυθεί 80 από τους 450 εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι πληρώνουν το τίμημα της απελευθέρωσης και του ανταγωνισμού, με τις χαμένες θέσεις εργασίας, τις μη πληρωμές και την ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των δικαιωμάτων τους. Χαρακτηριστικές εκφράσεις της κίνησης της εργοδοσίας, είναι η σταθερή άρνηση διαπραγμάτευσης ΣΣΕ με το ΣΜΤ, η προσπάθεια για επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και η μαζική προσφυγή σε πρακτικές outsourcing.

Ανατροπή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης

Η «ενοποίηση» των ταμείων δημιούργησε ήδη τεράστια προβλήματα υπάρχουν στις πληρωμές στην είσπραξη των νοσηλίων και των ιατρικών δαπανών, προβλήματα στη λειτουργία περιφερειακών τμημάτων

Ακόμα σημαντικότερα είναι τα ζητήματα που προκύπτουν από την προώθηση της ουσίας της κυβερνητικής μεταρρύθμισης: Την επικείμενη αφαίμαξη των αποθεματικών. Τις επιπτώσεις της κρίσης πάνω στα αποθεματικά του ταμείου, τα οποία είναι επενδυμένα στην Τράπεζα Αττικής. Τις δυσβάσταχτες εισφορές από το Νόμο 3518/2006 και την προσπάθεια εξαίρεσης ων κρατήσεων υπέρ ΤΣΜΕΔΕ από τα έργα με ΣΔΙΤ. Την τεράστια εργοδοτική εισφοροδιαφυγή από τους μηχανικούς που εργάζονται με ΔΠΥ.

Η απαράδεκτη στάση του ΤΕΕ (και των υπόλοιπων Επιμελητηρίων νομικών και υγειονομικών) και της πλειοψηφίας της ΕΜΔΥΔΑΣ, να στείλουν αντιπροσώπους στα ΔΣ του νέου ταμείου, υπονομεύει την πάλη κατά της ενοποίησης και του αντιασφαλιστικού νόμου, βοηθά την κυβέρνηση στο προχώρημα της πολιτικής της. Όταν μάλιστα το ΤΕΕ διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ενάντια στο νόμο 3655/08, ενώ διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι «δε θα υποστείλει τη σημαία» και θα συνεχίσει τον αγώνα, «για τη μη εφαρμογή του νόμου στην πράξη».

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προχωράει στον αποχαρακτηρισμό των βαρέων και ανθυγιεινών (ΒΑΕ). Το πόρισμα για τα Βαρέα-Ανθυγιεινά είναι μακριά από την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, κατηγοριοποιεί τους κλάδους με αυθαίρετα κριτήρια, καταργεί το ελάχιστο πλαίσιο προστασίας χιλιάδων εργαζόμενων σε βαριά και επικίνδυνα επαγγέλματα, θάβοντας τα δικαιώματα ιδιαίτερα των νέων.

Φορολογική επιδρομή:
Η γενιά των 700 ευρώ και τα δελτία πληρώνουν τη νύφη

Με τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα η ΝΔ «διευρύνει την φορολογική βάση» με τη συντριπτική πλειοψηφία μισθωτών που αμείβονται με ΔΠΥ, και των αυτοαπασχολούμενων. Την ίδια στιγμή μειώνεται ο συντελεστής φορολογίας των Ανώνυμων Εταιρειών, ενώ γίνονται χαριστικές ρυθμίσεις στις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν, με τη διαγραφή πρόστιμων και προσαυξήσεων σε ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η συζήτηση γύρω από τα φορολογικά μέτρα ανέδειξε το ζήτημα της αύξησης του ποσοστού των μισθωτών (όχι μόνο στον κλάδο μας) που δουλεύουν με το καθεστώς της «ελεύθερης συνεργασίας», του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών, αντί για συμβατικές σχέσεις απασχόλησης.

Η κυβέρνηση επιχείρησε να απαντήσει και στις κατηγορίες ότι νομιμοποιεί παράνομες σχέσεις εργασίας, με ακροβατισμούς και ψεύδη. Ο ισχυρισμός ότι δήθεν θα δώσει κίνητρα στους εργοδότες και στους εργαζομένους να αφήσουν αυτό το καθεστώς και να πάνε στη νόμιμη και κανονική σχέση, διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα.

Σαν αποτέλεσμα μιας σειράς αντιδραστικών μέτρων στην απασχόληση και στο ασφαλιστικό, η απασχόληση με ΔΠΥ, παραμένει πιο «ελκυστική» για τους εργοδότες, ενώ είναι αναγκαστική για τους νέους συναδέλφους που πιέζονται από την ανεργία και δεν έχουν την εμπειρία της σκληρής πραγματικότητας. Σταθερή επιλογή και επιδίωξη της κυβέρνησης, που επιβάλλεται από την Πράσινη Βίβλο της ΕΕ, είναι η σταδιακή νομιμοποίηση του ΔΠΥ και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Η κυβέρνηση δημαγωγεί, μιλώντας για την φορολόγηση όσων συστηματικά φοροδιαφεύγουν, γιατί επιβάλει «κεφαλικό» 1050 Ευρώ φόρο σε όλους τους εργαζόμενους με ΔΠΥ και στους αυτοαπασχολούμενους, ενώ για τις επιχειρήσεις αυτός ο φόρος είναι ψυχούλα μπροστά στις φοροαπαλλαγές που προσφέρει .

Να πληρώσει το κεφάλαιο για την δική του κρίση, όχι εμείς

Η πάλη του σωματείου για πραγματικές αυξήσεις έχει μεγάλη σημασία, καθώς τα εισοδήματα μας συμπιέζονται ασφυκτικά. Με τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» όλης της τελευταίας 20ετίας, από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μια σειρά κατακτήσεις και δικαιώματα έχουν καταργηθεί.

Η κρίση που ξεκίνησε από το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν οφείλεται στην «απληστία» τμημάτων του συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της ασυδοσίας της αγοράς, της καταλήστευσης του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου, της αχαλίνωτης κερδοφορίας και κερδοσκοπίας τους, των αντιδραστικών αλλαγών απέναντι στους εργαζόμενους. Προαναγγέλλουν ανεργία και πληθωρισμό, ενώ παράλληλα καλούν τους εργαζόμενους να χρηματοδοτήσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Το κράτος που δεν «έχει λεφτά» να δώσει για την παιδεία, την ασφάλιση, την υγεία, που «έχει τόσα ελλείμματα», που «πρέπει» να πουλήσει λιμάνια, αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες και νερό σε όλον τον κόσμο, αυτό το ίδιο κράτος, έχει να δώσει εκατοντάδες δις € στις ΗΠΑ και στην ΕΕ για να «σώσει» τράπεζες και χρηματιστήρια. Οι νεοφιλελεύθεροι μύθοι για την αγορά ως μηχανισμό κοινωνικής ρύθμισης, οι μύθοι για την αξία του ανταγωνισμού και της «επιχειρηματικότητας» καταρρέουν μαζί με τους δείκτες των χρηματιστηρίων. Η κυβέρνηση της ΝΔ, στο όνομα των «αναγκαίων θυσιών», με τη συγχορδία του ΣΕΒ, της ΕΕ, απειλεί να πνίξει κάθε έννοια δικαιώματος. Με το νέο προϋπολογισμού, που προβλέπει 7,4 δις ευρώ από φόρους, νέα περικοπή δαπανών για την παιδεία (για χάρη της ιδιωτικοποίησης), περικοπή 950 εκ στις δημόσιες επενδύσεις, αύξηση μισθών κάτω από τον πληθωρισμό. Με την τροπολογία που πέρασε στις ΔΕΚΟ καταργεί ουσιαστικά τις συλλογικές συμβάσεις. Με τα σχέδια για κατάργηση της Κυριακάτικής αργίας που συμβαδίζει με την εβδομαδιαία δουλειά των 65 ωρών που επιβάλλει η Ε.Ε. Με την εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση» με τα χιλιάδες παιδιά βορρά στους σχολάρχες των ΚΕΣ, τη λεηλασία της φύσης, («άγιοι αποχαρακτηρισμοί» δασών ...) Με την προσπάθεια για τη διάλυση της ΟΑ, του ΟΛΠ κλπ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Μεγάλες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση έχουν και οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Τι να πρωτοθυμηθούμε από τα «έργα» τους; Την υπογραφή νύχτα της άθλιας συλλογικής συμβάσεις με το ΣΕΒ; Το κλείσιμο άρον-άρον των απεργιών για το Ασφαλιστικό και την εκτόνωση των αγωνιστικών διαθέσεων; Τη συναίνεση στα σχέδια για τις ΔΕΚΟ και την αποδοχή των επιχειρημάτων των κυβερνήσεων; Ότι δεν ζήτησαν καν την κατάργηση του ΔΠΥ, πόσο μάλλον να οργανώσουν κάποιο αγώνα για αυτό;

Το επόμενο διάστημα, δε χωράει καμιά αναμονή. Να πούμε όχι και στη λογική των «αναγκαίων θυσιών» και να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες και δικαιώματα!

Γι αυτό, εμείς, οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να προωθήσουμε μάχιμα αιτήματα, να υπερβούμε τον κατακερματισμό, στην κατεύθυνση της ενότητας στον αγώνα, για την ανάπτυξη ενός μεγάλου και ισχυρού μετώπου των εργαζόμενων. Αυτή η υπόθεση ανήκει πρώτα και κύρια στους εργαζόμενους και στα πρωτοβάθμια σωματεία που πρέπει να οργανώσουν την πάλη, παίρνοντας πρωτοβουλίες για να ξεκινήσει ένας πραγματικός γύρος αγώνων. Για να υπάρξουν κατακτήσεις που να βελτιώνουν τη θέση των εργαζόμενων, για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής.

Διεκδικούμε

  • Ριζικές αυξήσεις στους μισθούς. Πρώτος μισθός για τους μηχανικούς και γεωπόνους, τεχνικούς με πτυχίο σχολής 5ετούς φοίτησης 1840 €, για τους γεωλόγους, περιβαντολόγους, τεχνικούς με πτυχίο σχολής 4ετούς φοίτησης και απόφοιτους ΤΕΙ 1700 €, για τους σχεδιαστές και εργοδηγούς, απόφοιτους μέσης εκπαίδευσης, ΙΕΚ και εμπειροτέχνες 1480 €. Μείωση των ωρών εργασίας, 7ωρο -5νθήμερο -35ωρο
  • Κατάργηση της πληρωμής με δελτίο, κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για τους εργαζόμενους σε καθεστώς εξάρτησης.
  • Κατοχύρωση των δικαιωμάτων που πηγάζουν από την εξαρτημένη σχέση εργασίας στους μισθωτούς που αμείβονται με ΔΠΥ.
  • Ανατροπή του νέου προϋπολογισμό της ληστείας και της λιτότητας.
  • Άμεση καταγγελίας της κατάπτυστης Σύμβασης Εργασιακής Ειρήνης των ΓΣΕΕ-ΣΕΒ, διεκδίκηση νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης. Ανατροπή της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης και των περικοπών της ΕΕ.
  • Ανατροπή των νέων φορολογικών μέτρων και της φοροεποδρομής. Γενναία αύξηση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης. Αύξηση της φορολόγησης των επιχειρήσεων.
  • Να μην κλείσει καμία εταιρεία να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Να αποδοθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα.. Απαγόρευση των απολύσεων.
  • Κατάργηση του πρόσφατου N. 3655/2008, του N.3518/2006 για το ΤΣΜΕΔΕ και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (Σιούφα, Ρέππα κλπ).Πλήρη δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Όχι στην ανταποδοτικότητα και την επιχειρηματικότητα.
  • Μείωση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους στην προοπτική της κατάργησης της εργατικής εισφοράς. Να πληρώνουν το κράτος και οι εργοδότες.
  • Σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς, ή στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 58 για τους άνδρες. Όπου υπάρχουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις να διατηρηθούν. Επίδομα ανεργίας, ίσο με το βασικό μισθό.
  • Επέκταση –και όχι κατάργηση– των ΒΑΕ και σε νέα τμήματα εργαζομένων που το έχουν ανάγκη (πχ πληροφορική και τηλεπικοινωνίες, βιομηχανία, εργοτάξια, εργαστηριακοί υπάλληλοι κλπ).
  • Άμεση αποδέσμευση του ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα Αττικής και το Χρηματιστήριο. Κρατική εξασφάλιση των αποθεματικών. Άμεση επιστροφή στα ταμεία όλων των απωλειών που έχουν υποστεί από τις πολιτικές των κυβερνήσεων από το ’50 και μετά.
  • Ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και ασφάλεια.. Κατάργηση των ιδιωτικών ΕΞΥΠΠ και δημιουργία κρατικού σώματος Τεχνικών Ασφάλειας και Ιατρών Εργασίας, ενταγμένου στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
  • Δημοκρατία και ελεύθερος συνδικαλισμός στους χώρους δουλειάς. Όχι στην ποινικοποίηση της συλλογικής δράσης και των αγωνιστών.

Το επόμενο διάστημα:

  1. Συμμετέχουμε στην πανελλαδική πανεργατική απεργία 21/10 και στην απεργιακή συγκέντρωση σωματείων, ομοσπονδιών και συλλόγων στα Προπύλαια (10.30 π.μ.). Κινητοποίηση στις 8.30 στα γραφεία της ΑΔΚ για τη διεκδίκηση της ΣΣΕ.
  2. Προκηρύσσουμε απεργία για τη διεκδίκηση της ΣΣΕ στις 13/11. Συγκέντρωση στο ΣΤΕΑΤ και πορεία στο Υπ. Απασχόλησης. Στο διάστημα προς την απεργία να στραφούμε πιο αποφασιστικά ενάντια στην κυβέρνηση και τις επιθεωρήσεις εργασίας ενάντια στη νομιμοποίηση του δελτίου. Δίνουμε τη μάχη για την απεργία με εξορμήσεις, προκήρυξη και αφίσα του σωματείου. Επίσης με μαζικές παραστάσεις σε μεγάλες εταιρείες. Συγκεκριμένα: ΑΚΤΩΡ στις 30/10,ΤΕΡΝΑ στις 3/11, J&P στις 7/11.
  3. Να οργανωθεί κινητοποίηση τη μέρα συνεδρίασης του ΔΣ του νέου ταμείου, στις αρχές Νοέμβρη, από κοινού με τα σωματεία των τεχνικών, αλλά και φορείς εργαζόμενων από τους γιατρούς και τους δικηγόρους.
  4. Η προσπάθεια του ΣΜΤ για το συντονισμό των σωματείων των τεχνικών για το ασφαλιστικό, πρέπει να συνεχίσει και να διευρυνθεί για τα ζητήματα των συλλογικών συμβάσεων, την προσπάθεια κλεισίματος εταιρειών από το χώρο των τηλεπικοινωνιών, την ιδιωτικοποίηση του τεχνικού έργου και τα ΣΔΙΤ. Παράλληλα το ΣΜΤ να συμβάλλει στον διακλαδικό συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων.
  5. Το ΣΜΤ να καλέσει σε σύσκεψη πρωτοβάθμια σωματεία και εργαζόμενους από το χώρο των τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για τις απολύσεις, τις μη πληρωμές, το κλείσιμο εταιρειών, τη συλλογική σύμβαση εργασίας, την Πέμπτη 30/10.
  6. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμβάλλουμε έμπρακτα, στον αγώνα των εργαζόμενων και των σωματείων σε διάφορες εταιρείες του χώρου (ΑΛΤΕΚ, Ασπροφός, Siemens κλπ) και σε κλάδους που βρίσκονται στην αιχμή της επίθεσης (ΟΑ, Λιμάνια κλπ.).
  7. Στις εταιρείες πληροφορικής/ τηλεπικοινωνιών να γίνει νέα πανεξόρμηση, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ενημέρωση των εργαζόμενων και να διευρυνθεί το δυναμικό που θα στηρίξει τη νέα προσπάθεια για ΣΣΕ.
  8. Αξιοποιώντας και την απόφαση του δικαστηρίου, το ΣΜΤ να καλέσει για τις ελαστικές σχέσεις και τα φορολογικά μέτρα, άλλα σωματεία, ώστε κατ’ αρχήν να δοθεί μια συνέντευξη τύπου και να γίνει μια εκδήλωση. Προς το ΕΚΑ να απαιτήσει την εγγραφή των ελαστικά εργαζόμενων στα συνδικάτα και την πλήρη αναγνώριση του ΣΜΤ.
  9. Η συνέλευση αποφασίζει να βγει ανοιχτή απεργιακή επιτροπή για την οργάνωση της απεργίας και των κινητοποιήσεων που αποφάσισε.

Πέμπτη 16 Οκτώβρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: