Παρασκευή, Οκτωβρίου 17, 2008

ALTEC TELECOMS


H Altec Telecoms υπέβαλλε σήμερα (17/10) αίτηση πτώχευσης (περισσότερα από το ase.gr)
Tο ακόλουθο κείμενο γράφτηκε από μέλος του Σωματείου Εργαζομένων της Altec Telecoms στο adslgr.com

Καλησπέρα σε όλους τους αναγνώστες. Στην Altec Telecoms εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή περίπου 150 άτομα, μεγάλο ποσοστό εκ των οποίων αμείβονται με το βασικό μισθό, ενώ σημαντικό είναι και το ποσοστό των εργαζομένων που ανήκουν σε πληθυσμιακές ομάδες που πλήττονται ιδιαίτερα από την ανεργία.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πραγματοποιηθεί γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων, στην κατεύθυνση της διασφάλισης των θέσεων εργασίας και των δεδουλευμένων μας. Οι συνελεύσεις έχουν καθολική συμμετοχή και οι αποφάσεις, μέχρι στιγμής, λαμβάνονται ομόφωνα.

Οι περιστάσεις, δυστυχώς, είναι εξαιρετικά δυσχερείς και δυσχεραίνονται ακόμα περισσότερο από την άρνηση της διοίκησης να διευκρινίσει τι ακριβώς προτίθεται να κάνει με τους υπαλλήλους της. Έχουν ήδη ενημερωθεί και κινητοποιηθεί στην κατεύθυνση της διασφάλισης της νομιμότητας, τόσο η ΓΣΕΕ και το Υπουργείο Απασχόλησης, όσο και άλλα σωματεία που δραστηριοποιούνται στις τηλεπικοινωνίες και μας συμπαρίστανται.

Πιστεύουμε ότι είναι καλό να υπάρχει πληροφόρηση και από την πλευρά των εργαζομένων για τα τεκταινόμενα στην εταιρεία, αφού είναι αυτοί που πλήττονται, χωρίς να έχουν ευθύνη για την κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί. Θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Χρειαζόμαστε τη στήριξη και την αλληλεγγύη όλων σας.

Σωματείο εργαζομένων Altec Telecoms

Εκπρόσωπος του Σωματείου βρέθηκε χθες στην ΓΣ του Σ.Μ.Τ. στο ΕΜΠ

Να θυμήσω την αφίσα για την συλλογική σύμβαση στην Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: