Σάββατο, Ιανουαρίου 24, 2009

ΓΣ Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, 29/1/09

Συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

την Πέμπτη 29/01 στις 7.30 στο Πολυτεχνείο

(κτίριο Γκίνη, Ισόγειο)

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων του Σωματείου για τη ΣΣΕ για τις τεχνικές εταιρείες.

Μετά την άρνηση της εργοδοσίας να προσέλθει σε απ’ ευθείας διάλογο για τη διαπραγμάτευση της νέας σύμβασης στη μελέτη – κατασκευή το σωματείο προσέφυγε στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Έγιναν ήδη τρεις συναντήσεις στον ΟΜΕΔ και τις επόμενες μέρες περιμένουμε την πρόταση του μεσολαβητή του ΟΜΕΔ.

Η τελική πρόταση του μεσολαβητή θα αποτελέσει τη νέα ΣΣΕ αν γίνει αποδεκτή και από τα δύο μέρη. Αν απορριφθεί από την εργοδοσία η διαδικασία θα συνεχιστεί (στη διαιτησία), εφόσον το σωματείο αποδεχτεί την πρόταση. Έτσι στη διαιτησία θα προκύψει ΣΣΕ. Η διαδικασία της Διαιτησίας είναι ένα νέο στάδιο της διαπραγμάτευσης με την εργοδοτική πλευρά.

Οι όποιες αποφάσεις μας γύρω από το ζήτημα αυτό έχουν ιδιαίτερη σημασία και γι’ αυτό είναι αναγκαίο το σωματείο να συζητήσει διεξοδικά και με ξεχωριστό τρόπο. Η πορεία μας μέχρι σήμερα, η πρόταση του μεσολαβητή, καθώς και τα επόμενα βήματα για τη ΣΣΕ θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν στη συνέλευση του σωματείου.

Θα συζητηθεί επίσης ο προγραμματισμός δράσης του σωματείου, οι απολύσεις σε εταιρείες του κλάδου, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε χώρους δουλειάς, επόμενες κινητοποιήσεις για τη δολοφονική επίθεση στη συνδικαλίστρια Κ. Κούνεβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: