Παρασκευή, Μαΐου 08, 2009

Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο στην Ομόνοια

Συνδικάτα, σύλλογοι, οργανώσεις της Αριστεράς, αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες και κοινότητες μεταναστών διοργανώνουν Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 9 Μάη, στις 5.00 μ.μ. στην Ομόνοια. Κεντρικά συνθήματα: όχι στο σύμφωνο μετανάστευσης της Ε.Ε., κάτω οι αντμεταναστευτικοί νόμοι της κυβέρνησης, νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, όχι στις απελάσεις, ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα σε έλληνες και ξένους εργαζόμενους.

Όχι στα ρατσιστικά συλλαλητήρια μίσους

Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες

Η κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης κατά των μεταναστών και των προσφύγων έχει ανοίξει την πόρτα σε επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις από τον Άγιο Παντελεήμονα και την Πάτρα μέχρι τις γειτονιές της Αθήνας, όπως πρόσφατα στη Ν. Ιωνία.Αποτελεί πρόκληση προς τις δημοκρατικές ευαισθησίες και τα αισθήματα αλληλεγγύης της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού προς στους κατατρεγμένους από τους πολέμους και την φτώχεια πρόσφυγες και μετανάστες το κάλεσμα ρατσιστικής συγκέντρωσης κατά των μεταναστών στην Πλατεία Ομόνοιας. Δεν θα επιτρέψουμε σε ρατσιστικές κινήσεις πίσω από το μανδύα «επιτροπών πολιτών» να μετατρέψουν την Ομόνοια σε ορμητήριο μίσους κατά των μεταναστών. Η κυβέρνηση με την στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ προωθεί με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο την πολιτική του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε. με μέτρα όπως ο μαζικός εγκλεισμός σε στρατόπεδα συγκέντρωσης(Πάτρα, Ασπρόπυργος) και η απέλαση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στοχοποιώντας τους ως υπεύθυνους για την άνοδο της ανεργίας και της εγκληματικότητας.

Την ίδια ώρα που δίνονται 28δις για την σωτηρία των τραπεζιτών φορτώνονται παραπέρα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων για να ξεπεράσουν την κρίση οι καπιταλιστές ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές με απολύσεις και ελαστικά ωράρια εργασίας. Αφήνονται να ρημάζουν οι γειτονιές, τα σχολεία , τα νοσοκομεία την ώρα που διατίθενται απίστευτα ποσά για εξοπλισμούς και ιμπεριαλιστικές εκστρατείες στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Σομαλία.Δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αποδιοπομπαίοι τράγοι για την κρίσης τους.

Η επίθεση με βιτριόλι κατά της συνδικαλίστριας μετανάστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα έδειξε μέχρι που φτάνει το ρατσιστικό μίσος για να σωθούν τα συμφέροντα των εργοδοτών γα να συνεχίσουν να είναι οι μετανάστες φτηνό και πειθήνιο εργατικό δυναμικό, /έδειξε όμως και το μαζικό κύμα αλληλεγγύης για τα δικαιώματα των μεταναστών.

Απαιτούμε:

- Να σταματήσουν τα συλλαλητήρια μίσους και οι ρατσιστικές επιθέσεις Αγωνιζόμαστε για την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών

- Διεκδικούμε άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες

- Να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιχειρήσεις-σκούπα της ΕΛΑΣ

- Όχι στο ρατσιστικό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε

- Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που την δημιουργούν, όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες!

Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή - ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: