Σάββατο, Οκτωβρίου 09, 2010

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΜΤ, 15 ΟΚΤΩΒΡΗ

Συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Παρασκευή 15 Οκτώβρη 7.30, αμφιθέατρο Γκίνη στο πολυτεχνείο (οδός Στουρνάρη)



Το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πολιορκητικό κριό το δημόσιο χρέος έβαλε σε εφαρμογή το πιο βάρβαρο πρόγραμμα αναδιανομής εισοδήματος σε βάρος των εργαζομένων και σε όφελος μιας μειοψηφίας επιχειρηματιών, τραπεζιτών και εφοπλιστών. Δε δίστασε να εκποιήσει τις ζωές και το μέλλον της εργαζόμενης κοινωνίας, να περικόψει μισθούς, να καταργήσει θέσεις εργασίας, να αφαιρέσει τις κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα. Οι αλλαγές που εφαρμόζει στις εργασιακές σχέσεις έχουν στόχο την ανατροπή κάθε σταθερότητας στην εργασία, την κυριαρχία των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και κάθε εργασιακής προστασίας.



Έχοντας περάσει μια πολύ δύσκολη χρονιά που στις εταιρείες του κλάδου (και όχι μόνο) σημαδεύτηκε από διαρκείς επιθέσεις ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα, όλοι γνωρίζαμε ότι το Φθινόπωρο η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο εφιαλτική. Ήδη από τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, η εργοδοσία κλιμάκωσε τον πόλεμο εναντίον των εργαζομένων, αφού προηγουμένως της έλυσε τα χέρια η κυβέρνηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με όλο αυτό τον κατακλυσμό των αντεργατικών νόμων και ρυθμίσεων. Οι συνάδελφοί μας βιώνουν μια κατάσταση διαρκούς φόβου και ανασφάλειας, βλέπουν καθημερινά να απολύονται κατά δεκάδες, να τους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών, να κατακρεουργούνται όλα τους τα δικαιώματά.



Παρά την εφιαλτική κατάσταση που θέλουν να διαμορφώσουν, πιστεύουμε πως ο κύκλος των αγώνων δεν έχει τελειώσει, όπως διακηρύσσουν τα παπαγαλάκια του ΠΑΣΟΚ, τα ΜΜΕ και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Πως μπορεί να υπάρξει νικηφόρα προοπτική στις σύγχρονες κοινωνικές διεκδικήσεις.



Σας καλούμε όλους στη συνέλευση του σωματείου, για να αποφασίσουμε τη δράση μας για τις συλλογικές σύμβασης και τις απολύσεις. Να συζητήσουμε για την ανάπτυξη των στόχων και των μορφών πάλης που θα συμβάλλουν σε ένα σχέδιο αντεπίθεσης των εργαζομένων στον κλάδο και γενικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: