Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2010

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ/ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ #5



Τα πράγματα έχουν κατασταλάξει αρκετά, καθώς σε δέκα περιφέρειες (Ήπειρο, Βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα, Κρήτη, Δυτική Μακεδονία & Ανατολική Μακεδονία-Θράκη) έχουν ανακοινωθεί ψηφοδέλτια, ενώ και στους περισσότερους δήμους με τοπικά σχήματα έχει ολοκληρωθεί η απαραίτητη διαδικασία .

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ :

ΑΤΤΙΚΗ :
Οι υποψήφιοι της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής (δεν εχει γίνει γνωστό αν θα παραμείνει ο υπότιτλος 'Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ'), όπως ανακοινώθηκαν στην εκδήλωση της Πέμπτης
Άγγελος Χάγιος (Περιφέρεια Αττικής), Γιάννης Σηφακάκης (Αντιπεριφέρεια Κεντρικού Τομέα Αθήνας), Κώστας Παπαδάκης (Αντιπεριφέρεια Βόρειου Τομέα Αθήνας), Χρήστος Μπίστης (Αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα Αθήνας), Σπύρος Δρίτσας (Αντιπεριφέρεια Νότιου Τομέα Αθήνας), Νίκος Καββαδάς (Αντιπεριφέρεια Πειραιά), Γιάννης Φελέκης (Αντιπεριφέρεια Νήσων), Δημήτρης Σαραφιανός (Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής), Δημήτρης Γράψας (Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής)

Στο blog της κίνησης έχει ανέβει και βίντεο από την εισήγηση του Α.Χάγιου

Αποσπάσματα από την τοποθέτηση του Ά. Χάγιου στη σύσκεψη για την περιφέρεια Αττικής


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ :
Η “Αντικαπιταλιστική Αριστερά - Ανταρσία σε κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - Καλλικράτη” παρουσίασε την ιδρυτική της διακήρυξη την περασμένη Πέμπτη .
Επικεφαλής είναι ο Γιάννης Κούτρας, πρόεδρος της Νοσοκομειακής Επιτροπής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ενώ υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες, στη Θεσσαλονίκη ο Γ. Γιαννόππουλος, εκδότης του πολιτιστικού περιοδικού "Ένεκεν", και στην Πέλλα ο Μ. Γεροντίδης .

Διαβάστε και από την Μακεδονία

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ :

Από greveniotis.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ανοιχτές συνελεύσεις για τη συγκρότηση μιας αντικαπιταλιστικής μαχητικής κίνησης στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Η κίνηση έχει σαν στόχο την αγωνιστική παρέμβαση στα προβλήματα που ταλανίζουν την περιφέρεια, τη συμμετοχή και τη στήριξη των αγώνων του Εργατικού Κινήματος της περιφέρειας ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζονται.

Σ’ αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε και η συμμετοχή στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας του σχήματος υπό τον τίτλο «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή Στη Δυτική Μακεδονία», είναι ο Σπύρος Κωνσταντινίδης από την Πτολεμαΐδα, ελεύθερος επαγγελματίας, αντιπεριφερειάρχες, είναι: Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, Κώστας Διαμαντίδης, Οδοντίατρος, Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, Χρήστος Βασιλόπουλος, Χημικός Μηχανικός, Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, Κώστας Καπέτης, εκπαιδευτικός, Περιφερεαική Ενότητα Φλώρινας Ντόρη Λούκρη, Αρχιτέκτων Μηχανικός.

Η παρουσίαση του συνδυασμού θα γίνει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης την Πέμπτη 7/10/2010 και ώρα 19.00 μμ.



και από Σέρβιαnet :
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ενάντια στο μνημόνιο την Κυβερνηση ΕΕ & ΔΝΤ



ΘΕΣΣΑΛΙΑ :
Συγκροτήθηκε η "Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία" με επικεφαλής τον Φάνη Γενηκομσίου, συνέντευξη του οποίου υπάρχει στο χθεσινό Πριν (σελ.15)

ΗΠΕΙΡΟΣ :
Συνεχής ενημέρωση για τις δραστηριότητες της "Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο" με επικεφαλής τον Νίκο Ζήκο, από το blog της (το μόνο μη προεκλογικό..)

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ :

Στο blog της κίνησης "Ανταρσία στο Αιγαίο - Αντικαπιταλιστική Αριστερά" υπάρχει συνεχής ενημέρωση, βίντεο κλπ
Υποψήφιος περιφερειάρχης: Τσιρεπλής Τάκης, εκπαιδευτικός, δημ. σύμβουλος Καλλονής
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου: Παυλής Στρατής, γιατρός, αντιπρόεδρος σωματείου γιατρών Βοστάνειου νοσοκομείου
- Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Χίου: Γαννιάρη Πόπη, μεταλλιολόγος-μεταλλουργός
-Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάμου: Λουκάς Βασίλης, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Ικαρίας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ :

Συγκροτήθηκε η "Αριστερή Παρέμβαση : Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα" .
Επικεφαλής του μορφώματος, θα είναι ο Δημήτρης Δεσύλλας. Την «Αριστερή Παρέμβαση», στηρίζουν μεταξύ άλλων, οι δυνάμεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ένα ευρύ φάσμα ανένταχτων αγωνιστών. Όπως, αναφέρθηκε, υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, θα είναι ο Δημήτρης Δεσύλλας, πρώην ευρωβουλευτής, με καταγωγή από την Ηλεία. Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, θα είναι ο αγροτοσυνδικαλιστής Δημήτρης Κατσιδήμας, από την Αιγιαλεία. Στην Ηλεία, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, θα είναι ο καθηγητής Ηλίας Παπαχατζής, με πλούσια δράση στην τοπική ΕΛΜΕ. Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, θα είναι ο μηχανικός Γιώργος Λιάγκος, ταμίας του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ :

Επικεφαλής της "Αριστερής - Αντικαπιταλιστικής Παρέμβασης στο Μοριά" είναι ο Παναγιώτης Κάτσαρης .

ΚΡΗΤΗ :
Συγκροτήθηκε η "Αντικαπιταλιστική - Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη" με
Υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης: Ρίζο Σεραφείμ, δάσκαλο – μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων.
Υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες
Για την αντιπεριφέρεια Ηρακλείου: Παπακανάκη Νίκο, αγρότη
Για την αντιπεριφέρεια Χανίων: Πιαγκαλάκη Γιώργο, πολιτικό μηχανικό
Για την αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου: Αντωνογιαννάκη Σπύρο, χειριστή μηχανημάτων
Για την αντιπεριφέρεια Λασιθίου: Στεργιόπουλο Γιώργο, άνεργο
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ :

Από την Εργατική Αλληλεγγύη φ.937 (σελ.12).
«Ανταρσία σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» είναι το όνομα του συνδυασμού, υποψήφιος περιφερειάρχης του οποίου θα είναι ο Γιώργος Μποτσίδης, ιδιωτικός υπάλληλος, ενώ αντιπεριφερειάρχες έχει μέχρι στιγμής αποφασιστεί να είναι ο Τζεμαλί Μιλιαζίμ, δάσκαλος από τη μειονότητα (Ξάνθη), η Βάσω Καραγκούνη, εκπαιδευτικός (Καβάλα) και ο Βαγγέλης Μουταφτσής, συνταξιούχος (Δράμα). Αυτό αποφασίστηκε στη συνέλευση που έγινε την Κυριακή στην Ξάνθη με τη συμμετοχή αγωνιστών από την περιφέρεια που έχουν πρωτοστατήσει στους πανεκπαιδευτικούς και εργατικούς αγώνες, ενάντια στα κλεισίματα των εργοστασίων, ενάντια στις σωβινιστικές και φασιστικές επιθέσεις στη μειονότητα.


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ :

ΑΘΗΝΑ :


ΑΝΤΑΡΣΙΑ στις ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ της ΑΘΗΝΑΣ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :

Δημοτική Κίνηση Θεσσαλονίκη της Ανατροπής


ΜΑΡΟΥΣΙ :

Η δημοτική κίνηση «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη

ΒΥΡΩΝΑΣ :

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Αριστερή Κίνηση

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ :

Αγωνιστικά ενωτικά στις κοινωνικές μάχες που έρχονται με την Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης – Μία Πόλη Ανάποδα στις δημοτικές εκλογές

ΑΙΓΑΛΕΩ :
Συγκροτήθηκε το "Ρήγμα στα Δυτικά - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση"

ΓΛΥΦΑΔΑ :

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια στηρίζει και συμμετέχει στην προσπάθεια:

για μια αγωνιστική, ριζοσπαστική, αριστερή παρέμβαση στο δήμο Γλυφάδας


ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημοκρατική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (Δ.Ρ.Α.ΣΥ.)

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στις εκλογές του Νοέμβρη χωρίς υποψήφιο Δήμαρχο!*

Διακήρυξη για τις δημοτικές εκλογές

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ :

Κίνηση Πολιτών Ναυπακτίας, με επικεφαλής τον Κώστα Καρακώστα, εκπαιδευτικό .

ΣΦΑΚΙΑ :
Συγκροτήθηκε η "Αγωνιστική Δημοκρατική Συνεργασία" με επικεφαλής τον γιατρό Παύλο Πολάκη . Υπάρχει συνέντευξη στο chania-reporter

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

3 σχόλια:

haridimos είπε...

Ούτε σήμερα στον Χατζηνικολάου καμιά παρουσία.. Νομίζω πως χωρίς εξώδικα δεν πρόκειται να γίνει προβολή.. Βέβαια τυπικά ακόμα δεν έχουν ανακηρυχθεί υποψηφιοτητες απο τα πρωτοδικεία, και ίσως να μπορουν να καλυφθουν πίσω από αυτό..

Ανώνυμος είπε...

Θεσσαλονίκη της Ανατροπής με τον Ζήση Κλεισιάρη
http://thessanatropi.wordpress.com/

haridimos είπε...

thkx για το λινκ
ανέβηκε ήδη στο ποστ .