Τετάρτη, Νοεμβρίου 17, 2010

ΣΕΦΚ : Κινητοποίηση 18/11

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών
ΣΕΦΚ
Μέλος ΟΙΕΛΕ
Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα
τηλ. 210-3820537, 6938-204777, 6974-439203, 6977-652768
οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο στόχαστρο…

Η περσινή χρονιά έκλεισε με την εισβολή της τρόικας (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- Ευρωπαϊκή Ένωση- Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και την ψήφιση του διαβόητου μνημονίου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ. Εργαζόμενοι και άνεργοι, συνταξιούχοι και νέοι ήρθαμε αντιμέτωποι με την πιο βάρβαρη επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, ενώ η ακρίβεια και η ανεργία λεηλατούν τη ζωή μας. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της (ΝΔ- ΛΑΟΣ) με κάθε τρόπο προσπαθούν να εξασφαλίσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου υποθηκεύοντας και υπονομεύοντας το παρόν και το μέλλον μας.
Από την πρώτη στιγμή της ψήφισης και εφαρμογής του μνημονίου, η κυβέρνηση έθεσε στο στόχαστρο τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ). Έτσι, λοιπόν, επέβαλε πραξικοπηματικά στις κλαδικές ΣΣΕ να μην περιλαμβάνουν αυξήσεις μεγαλύτερες της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), η οποία υπογράφεται από την υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ.
Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Το επικαιροποιημένο μνημόνιο προβλέπει όχι μόνο ότι θα αλλάξει ο θεσμός της διαιτησίας, ώστε να τίθενται ολοένα μεγαλύτερα εμπόδια στους εργαζομένους να κατακτούν καλύτερες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες, αλλά και ότι θα καταργηθεί η δυνατότητα κήρυξης της ΣΣΕ ως υποχρεωτικής. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση και οι εργοδότες, με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, προσπαθούν με κάθε τρόπο να πλήξουν την ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ώστε να καταργηθούν στην πράξη. Θέλουν εργαζομένους- έρμαια των ορέξεων των εργοδοτών που θα είναι αναγκασμένοι να αποδέχονται ατομικές συμβάσεις εργασίας- δουλοπαροικίας.
Μαζί με όλους τους εργαζομένους και τα πρωτοβάθμια σωματεία θα δώσουμε τη μάχη για Συλλογικές Συμβάσεις που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, αλλά και θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές μας ανάγκες. Μαζί με όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους και τους νέους θα βρεθούμε στο δρόμο του αγώνα για να αποτινάξουμε τη χούντα της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Να είμαστε όλοι
την Πέμπτη 18 Νοέμβρη στις 9:00 π.μ.
στο Υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40)
στην κινητοποίηση του ΣΕΦΚ
για να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: