Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2011

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ & ΓΑΠ#2 ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ..

Όπως έγραψα σε προηγούμενη ανάρτηση (ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ), αυτό το Σαββατοκύριακο θα κατέβει στον Άγιο Νικόλαο (στο Καλό Χωριό και το Hotel Daios Cove πιο συγκεκριμένα) ο ΓΑΠ#2 για τη συσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τις Αραβικές Χώρες ..

Ήδη γίνονται ετοιμασίες, οργανώνονται ...σχέδια διαφυγής για τον λαοπρόβλητο σοτήρα (δεν είναι ορθογραφικό- προέρχεται από το σότο που μας πουλάει χρόνια τώρα..)

Σχέδιο...διαφυγής από την Κρήτη για τον LinkΠαπανδρέου !

Για την περίπτωση που οι διαμαρτυρόμενοι "μπλοκάρουν" τον πρωθυπουργό

Στο «κόκκινο» θα βρίσκονται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας ενόψει της καθόδου του πρωθυπουργού στην Κρήτη, την Παρασκευή, προκειμένου να παραστεί στις διήμερες εργασίες του συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο ξενοδοχείο «Daios Cove», στον Άγιο Νικόλαο.

Τα τελευταία 24ωρα γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις στα επιτελεία των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ηρακλείου και Λασιθίου για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας που θα εφαρμοστούν προκειμένου ο πρωθυπουργός να φθάσει απρόσκοπτα στο χώρο του ξενοδοχείου όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιστρατευτούν δυνάμεις απ' όλη την Κρήτη με τις διμοιρίες να παρατάσσονται σε «ευαίσθητα» σημεία της διαδρομής από το Ηράκλειο προς το Λασίθι. Οι διωκτικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε «ακτινογράφηση» του δρομολογίου και βασικό τους μέλημα είναι να κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο κατά την διέλευση του πρωθυπουργού.

Λόγω των συγκυριών, γνωρίζουν ότι πιθανότατα θα υπάρξουν κινητοποιήσεις και ενδεχομένως συγκεντρώσεις από πολίτες και εκπροσώπους παραγωγικών και επαγγελματικών τάξεων που θα θελήσουν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για τα σκληρά οικονομικά μέτρα, γι' αυτό ακριβώς στόχος τους είναι να διασφαλίσουν ότι δε θα υπάρξουν αποκλεισμοί δρόμων. Μέχρι στιγμής την πραγματοποίηση διαμαρτυρίας έχουν γνωστοποιήσει οι ιδιοκτήτες ταξί (διαβάστε εδώ) και οι εργαζόμενοι στον Άγιο Νικόλαο (διαβάστε εδώ).

Διαβάστε κι αυτό ..

Έχουν σε ετοιμότητα τα γκρέϊντερ και τις μπουλντόζες της Περιφέρειας για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς για τον Πρωθυπουργό


Μέχρι και τα γκρέϊντερ και τις μπουλντόζες της Περιφέρειας Κρήτης έχει σε ετοιμότητα αύριο η αστυνομία για να διασφαλίσει ότι οι δρόμοι θα μείνουν ανοιχτοί για τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου που θα επισκεφτεί την περιοχή μας, καθώς οι αστυνομικοί φοβούνται ότι μπορεί πολίτες να επιχειρήσουν να κλείσουν τους δρόμους με μπάζα.

Κάτι τέτοιο βέβαια είναι εκτός κάθε σοβαρής σκέψης των διαμαρτυρόμενων πολιτών, αφού τα σωματεία και οι φορείς που οργανώνουν την αυριανή συγκέντρωση θέλουν να γίνει μια ειρηνική διαμασρτυρία για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.Και ανακοίνωση φορέων της πόλης του Αγίου Νικολάου που καλούν σε συγκέντρωση αύριο το απόγευμα (καθώς το βράδυ γίνεται ...Δεξίωση από το ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Παρασκευής στο Gran Melia με καλεσμένους και τοπικούς παράγοντες) για την υποδοχή του λαοπρόβλητου σοτήρα


ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ "ΥΠΟΔΟΧΗΣ" ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Με την επέτειο του Όχι, -όπως καθιερώθηκε να λέγεται- ο λαός μας φέτος έχει τη δυνατότητα να πει ξανά ΟΧΙ αλλά και ΝΑΙ.

ΟΧΙ στα χρέη που έχει πληρώσει με τον ιδρώτα του και το αίμα του κάμποσες φορές.

ΟΧΙ στα δάνεια που πηγαίνουν πάντα στις ίδιες τσέπες αντί για τη ανάπτυξη του τόπου και την προκοπή του λαού, αντί για Σχολεία, Νοσοκομεία και Υποδομές.

ΟΧΙ στο ξεπούλημα, και μάλιστα αντί πινακίου φακής του τόπου και των υποδομών του.

ΟΧΙ στους πολιτικούς «υπαλληλίσκους» ντόπιων και ξένων συμφερόντων.

ΝΑΙ στην λαϊκή αλληλεγγύη. Καιρός να γνωρίσουμε το διπλανό μας στη δουλειά, στη γειτονιά, στο δρόμο και την πλατεία. Θα διαπιστώσουμε με έκπληξη πως ο επόμενος που ίσως μείνει άνεργος μπορεί να είμαστε εμείς, πως και σε μας κινδυνεύει να μας κόψουνε το ρεύμα, ότι και τα παιδία μας μπορεί να φύγουν για την Αυστραλία.

ΝΑΙ στην αυτοοργάνωση στους χώρους που ζούμε και εργαζόμαστε. Τα πρωτοβάθμια Σωματεία -Συνδικάτα του Νομού μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν το κύτταρο για την κοινωνική οργάνωση σε υγιείς βάσεις. Το ίδιο ισχύει και για την οργάνωση σε επίπεδο γειτονιάς, χωριού και γενικά μικρής κοινωνίας.

Μέσα από αυτές τις διαδικασίες ο λαός θα μπορέσει να στηθεί όρθιος και να οργανώσει την κοινωνική του σχέση σε άλλη βάση, απορρίπτοντας τις ατομικές λύσεις που οδηγούν στο ίδιο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

Σήμερα ο καθένας από μας και σαν σύνολο βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι της ιστορίας και πρέπει να επιλέξουμε το δρόμο που θα πάρουμε. Η στασιμότητα και η παραίτηση σημαίνει κοινωνικό θάνατο.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε τους συναδέλφους και συμπολίτες μας την Παρασκευή 28/10/11 το απόγευμα στις 4,30 μμ σε συγκέντρωση "υποδοχής" του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Gran Melia στο Βαθύ του Καλού Χωριού, όπου μετά το "σώσιμο" της Ελλάδας θα συζητήσουν για το "σώσιμο" του Αραβικού κόσμου με τη σοσιαλιστική διεθνή, τους πρώην συντρόφους του Μπεν Αλή και του Μουμπάρακ.
To κάλεσμα είναι ανοιχτό και προς άλλα σωματεία και φορείς της Κρήτης.
Προσυγκέντρωση θα γίνει στη διασταύρωση (Κριτσάς) της Εθνικής Οδού προς Βαθύ.


Εργατικό Κέντρο Λασιθίου
ΕΛΜΕ Λασιθίου
Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου
Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Μεραμβέλλου και Οροπ. Λασιθίου

3 σχόλια:

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Και τι σημαίνει "σότος";

Ανώνυμος είπε...

http://red-pep.blogspot.com/2011/10/blog-post_26.html
Aσε τους αριστερισμους και ανοιξε το μυαλο σου.Φλωριδης ,Μεταρυθμιση ,Σημιτης κλπ

haridimos είπε...

@ αντιγειτονιές
το σότο είναι ιπποδρομιακής προέλευσης όρος. Αυτός που σοτάρει λέει πχ πως ο Αστραχάν είναι για γκανιάν ενώ είναι μουλάρι που έλεγε κι ο Βέγγος στην ταινία .
Σοτατζής είναι αυτός που "πουλάει" σότο .
Νομίζω χρησιμοποιήθηκε ο όρος και στο χρηματιστήριο / Οι ΑΕΚτζήδες έχουν(με) εντρυφήσει στο 'σοτάρισμα' την τελευταία 15ετία.

@ ανώνυμος
Ο Σημίτης θα έπρεπε να είναι σε διπλανό κελί με τον Ιωαννίδη .