Πέμπτη, Ιουνίου 28, 2012

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

Μια που έχουν περάσει πλέον αισίως σχεδόν 8 μήνες από την 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλό είναι να θυμηθούμε μερικά πράγματα...


Μερικές παλιότερες αναρτήσεις 
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ..
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ & ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΙΣ .. 
10 ΜΕΡΕΣ, 20 ΩΡΕΣ, 30 ΜΗΝΕΣ



Στο οργανωτικό που ψηφίστηκε και εφαρμόζεται έκτοτε, και που είναι αυτό :

Απόφαση της 1ης Συνδιάσκεψης για τις Οργανωτικές Αρχές της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.


Παραμένει το κενό με τα μέλη καθώς δεν υπάρχει καμιά απολύτως πρόβλεψη για απώλεια της ιδιότητας του μέλους για οποιονδήποτε λόγο (όχι μόνο αν συνυπέγραφε κάποιος κείμενο άλλου κόμματος αλλά ούτε και  αν ήταν κανείς εκλογικός αντιπρόσωπος ή και υποψήφιος με διαφορετικό συνδυασμό)

στις τελευταίες παραγράφους του οργανωτικού όμως διαβάζουμε αυτά ..

12. Με ευθύνη της ΚΣΕ συγκροτείται ομάδα τύπου και επικοινωνίας, η οποία έχει την ευθύνη της δημόσιας παρουσίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς τα ΜΜΕ. Επίσης, λειτουργεί ιστοσελίδα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., στην οποία αναρτώνται άμεσα όλες οι αποφάσεις της, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, οι αφίσες και κάθε άλλο μέσο προβολής της πολιτικής της, καθώς και κείμενα εσωτερικού διαλόγου μελών της, και διερευνάται η δυνατότητα έκδοσης εφημερίδας. Η ΚΣΕ μπορεί να συγκροτεί και άλλες ομάδες εργασίας (λ.χ. ομάδα για τα δημοκρατικά δικαιώματα, το περιβάλλον, την αυτοδιοίκηση, γραμματεία συνδικαλιστικού, γραμματεία αγροτικού κ.λπ.) και να ζητά κάθε είδους βοήθεια από οποιοδήποτε μέλος.
13. Η αλληλεπίδραση μεταξύ του Πανελλαδικού Συντονιστικού, της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής και των Τοπικών και Κλαδικών Επιτροπών προωθείται με τη δημοσιοποίηση όλων των αποφάσεων από και προς όλα τα όργανα και τις Επιτροπές. Επίσης, το ΚΣΕ μπορεί να καλεί πανελλαδικά ή ανά περιοχή τις Τοπικές και Κλαδικές Επιτροπές σε ανοιχτή κοινή συνεδρίαση.

Ομάδα τύπου-επικοινωνίας έγινε, ιστοσελίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έγινε, αναρτώνται άμεσα οι αποφάσεις εκεί πλέον, όπως και εκδηλώσεις/αφίσες κλπ, κείμενα εσωτερικού διαλόγου κλπ.. Έχουν φτιαχθεί ομάδες εργασίες για το αγροτικό τουλάχιστον ..  Όμως δε νομίζω να έγινε καμιά διερευνητική διαδικασία για έκδοση εφημερίδας ή έστω κάποιου εντύπου έστω και για τα μάτια του κόσμου ..

Και φυσικά το 13 αποδείχθηκε γρουσούζικο, αφού οι αποφάσεις γίνονται γνωστές μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ενώ στις περισσότερες φορές μόνο οι πέριξ των οργανώσεων και οι μυημένοι ξέρουν που συνεδριάζουν, πότε, και τι αποφασίζουν..

για να μη μιλήσω για το τέλος του κειμένου για το οργανωτικό που ανέφερε επί λέξει τα εξής ..

[επιμέρους διατυπώσεις, μετά από απόφαση του σώματος, παραπέμφθηκαν ομόφωνα από την επιτροπή θέσεων στην νεοεκλεγείσα ΚΣΕ για επεξεργασία και ενσωμάτωση]
και εδώ και οκτώ μήνες περιμένουμε την ΚΣΕ να τα επεξεργαστεί και να τα ενσωματώσει ...

Νομίζω ότι αυτό το διάστημα που έχει περάσει, έχει κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για μια πραγματική ΑΝΤΑΡΣΥΑ των μελών (και παρεπιμπτόντως η απουσία του ομώνυμου μπλογκ του ευρύτερου είναι ακόμα πιο αισθητή). Που το one man, one vote που λέμε και στο ...χωριό μου θα γίνει πράξη και σε όσο περισσότερα ζητήματα γίνεται.. Που οι ανένταχτοι δε θα είναι καλοί μόνο ως κοινό, για καμιά αφισοκόλληση ή  σαν δεξαμενή ενίσχυσης των οργανώσεων .. Που τα ψηφοδέλτια σε κάθε περιφέρεια (και όταν λέω σε κάθε εννοώ σε κάθε, δηλαδή ΚΑΙ σε αυτές του λεκανοπεδίου) θα συναποφασίζονται από τις Τοπικές Επιτροπές και δε θα τα μαθαίνουν τα μέλη από τις εφημερίδες των οργανώσεων (γιατί εκεί δημοσιεύθηκαν πρώτα τον Ιούνιο..).

(η ανάρτηση θα εμπλουτιστεί και με περισσότερα στοιχεία σιγά-σιγά)

υ.γ. οι φωτό είναι από πίνακες με θέμα "όλη η εξουσία στα σοβιέτ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: