Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2012

ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ.. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων στην Χαλυβουργία 

 


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Είμαστε όλοι Χαλυβουργοί!
Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των εργαζόμενων!

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καταγγέλλει την επέμβαση των ΜΑΤ και την εισαγγελική παρέμβαση στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας, τη νύχτα, με σκοπό να σπάσει την ηρωική και δίκαιη απεργία των χαλυβουργών εργατών.

Ο βιομήχανος Μάνεσης βρήκε συμμάχους του την κυβέρνηση, τη δικαιοσύνη και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, για να περάσει τα σχέδιά του, τις απολύσεις και τα αντεργατικά μέτρα. Βρήκε το μόνο τρόπο να ανοίξει το εργοστάσιο, το ξύλο, τα γκλοπ και τις συλλήψεις, αντί για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των απεργών.

Συμπαραστεκόμαστε αμέριστα στους απεργούς χαλυβουργούς και καλούμε κάθε εργαζόμενο να δείξει την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη του. Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων θα είναι πλάι στον αγώνα των απεργών και κάθε εργατικό αγώνα, για να μην περάσουν τα βάρβαρα αντιλαίκά μέτρα κυβέρνησης, εργοδοτών και τρόικας.

- Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών χαλυβουργών.
- Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των κατασταλτικών δυνάμεων από το εργοστάσιο.
- Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που έχει αποφασίσει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία στις 5.30 σήμερα στη γέφυρα Ασπρόπυργου.Αθήνα, 20 Ιουλίου 2012
Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

Aνακοίνωση ΣΜΤ :

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την επιδρομή των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο. Η εκδίωξη και σύλληψη μελών της περιφρούρησης, η κατάληψη του χώρου από τις δυνάμεις καταστολής και η είσοδος των απεργοσπαστών - διευθυντικών στελεχών με κλούβες της αστυνομίας, αποτελεί κατάφορη παραβίαση του δικαιώματος των εργαζόμενων στον αγώνα, την απεργία, τη δουλειά και την αξιοπρέπεια .

Είναι προφανές πως ενώ η κυβέρνηση υποτίθεται συζητούσε για την «άρση του αδιεξόδου» - και τα ΜΜΕ διέρρεαν πληροφορίες πως ο Μάνεσης "απηυδυσμένος" θα κλείσει το εργοστάσιο, τελικά προετοίμαζαν την έφοδο των ΜΑΤ και το κτύπημα της ηρωικής απεργίας σύμβολο του εργατικού αγώνα. Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ δεν άργησε να δείξει στο πλευρό τίνος βρίσκεται: στο πλευρό του Μάνεση, στο πλευρό των εργοδοτών, στο πλευρό του κεφαλαίου, που θέλει να ξεζουμίσει τους εργαζόμενους.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στέκεται στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών, απαιτεί την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων. Το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει με όλες του τις δυνάμεις να στηρίξει τους μαχόμενους χαλυβουργούς.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών συμμετέχει στη συγκέντρωση που το Σωματείο Χαλουβουργών καλεί στις 17:30 το απόγευμα στον κόμβο Ασπροπύργου και καλούμε όλα τα μέλη μας να είναι εκεί .


Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Εισβολή ΜΑΤ στην Χαλυβουργία, ανάγκη εργατικής αλληλεγγύης


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την επιδρομή των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, την εκδίωξη της περιφρούρησης και την κατάληψη του χώρου από τις δυνάμεις καταστολής. Ενώ η κυβέρνηση, υποτίθεται συζητούσε για την «άρση του αδιεξόδου», τελικά προετοίμαζε την έφοδο των ΜΑΤ και το κτύπημα της ηρωικής απεργίας σύμβολο του εργατικού αγώνα. Απέδειξε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στο πλευρό τίνος βρίσκεται: στο πλευρό του Μάνεση, στο πλευρό των εργοδοτών, στο πλευρό του κεφαλαίου, που θέλει να ξεζουμίσει τους εργαζόμενους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών, απαιτεί την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων. Το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει με όλες του τις δυνάμεις να στηρίξει τους μαχόμενους χαλυβουργούς.
Και σήμερα μαζικά, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι, θα συγκεντρωθούν στις "Πύλες της φωτιάς", για να αντιμετωπίσουν την κυβερνητική και εργοδοτική καταστολή. Και στη συνέχεια να ξεδιπλωθούν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών.


Ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ)

Κάτω τα χέρια από την απεργία στη Χαλυβουργία

Τα ξημερώματα δυνάμεις των ΜΑΤ με εισαγγελική απόφαση επιτέθηκαν στους απεργούς της Χαλυβουργίας, προχώρησαν σε συλλήψεις και έμπασαν στο εργοστάσιο δεκάδες απεργοσπάστες. Η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και των «αριστερών» πρόθυμων μαϊντανών της ΔΗΜΑΡ προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να καταφέρει αυτό που δεν κατάφεραν οι στημένοι από την εργοδοσία του Μάνεση απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, αυτό που δεν κατάφερε η οικονομική πίεση που δημιούργησε στους ηρωικούς απεργούς η πολύμηνη απεργία τους: Να καταφέρει να σπάσει την απεργία.
Η κυβέρνηση του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού θέλει να δώσει το πρώτο έμπρακτο μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους για το τι εννοούσε με την «επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου»: Το τσάκισμα κάθε αγώνα, την ωμή βία στους «εχθρούς εργάτες», στον «εχθρό λαό». Και την κυνική και απροσχημάτιστη χρησιμοποίηση όλων των κρατικών μηχανισμών στην υπηρεσία του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής επίθεσης.
Από την άποψη αυτή η καταστολή της απεργίας στη Χαλυβουργία δεν αφορά μόνο τους Χαλυβουργούς. Αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε εργάτη, κάθε άνεργο που θα συναντήσει την ίδια καταστολή όταν σηκώσει το κεφάλι και τη γροθιά του ενάντια στη βαρβαρότητα.
•    Συμπαράσταση στους απεργούς της Χαλυβουργίας – ΟΛΟΙ στην πύλη του εργοστασίου
•    Εξω τα ΜΑΤ από τη Χαλυβουργία – κάτω τα χέρια από την απεργία
•    Να απελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες
•    Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του απεργού του άνεργου και του μετανάστη
•    ΝΙΚΗ στην απεργία των Χαλυβουργών
•    Ενότητα και κοινή δράση των εργαζομένων για την υπεράσπιση της ζωής μας – κόντρα στην αντιλαϊκή επίθεση ΔΝΤ – ΕΕ και της τρικομματικής συμμαχίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

20 Ιούλη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: