Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/2

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, Νίκης 4, 1ος όροφος στο Σύνταγμα, 6.30 μμ


Καλούμε όλα τα μέλη του σωματείου στη γενική συνέλευση για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε:

·                     Για την πάλη για τις συλλογικές συμβάσεις. Στον κλάδο η εργοδοσία έχει καταγγείλει τις κλαδικές συμβάσεις, ενώ στις 31.12.2012 έληξε η ΕΓΣΣΕ και στις 30/3/2013 λήγει η τρίμηνη μετενέργεια. Αυτό θα σηματοδοτήσει έναν ακόμα γύρο χειροτέρευσης της θέσης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με πλήρη ασυδοσία των εργοδοτών και προσπάθεια οριζόντιας περικοπής μισθών, κατάργησης επιδομάτων, αναστολή θεσμικών κατακτήσεων, που απέρρεαν από τις ΣΣΕ. Την συμβολή του σωματείου σε ένα μέτωπο διεκδίκησης και αγώνα για την υπεράσπιση των συμβάσεων, στον κλάδο και συνολικά.

·                     Την πάλη ενάντια στην ανεργία, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας καθώς και για μέτρα προστασίας των ανέργων με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του σωματείου γι αυτό.

·                     Την κλιμάκωση του αγώνα για την κοινωνική ασφάλιση, μετά την πρώτη κινητοποίηση στο ΤΣΜΕΔΕ στις 21/1. Επόμενος σταθμός προτείνεται η 5η Φλεβάρη στην συνέλευση των Μετόχων της Τρ. Αττικής που θα ψηφίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου από τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ. Πρωτοβουλίες για τα ασφαλιστικά δικαιώματα και την υγειονομική περίθαλψη για όλους τους τεχνικούς.

·                     Την αποτίμηση της παρέμβαση του σωματείου στους χώρους δουλείας για την υπεράσπιση των μισθών των θέσεων εργασίας, την καταβολή δεδουλευμένων. Τις παρεμβάσεις του επόμενου διαστήματος. 

·                     Την συμβολή του σωματείου στον αναγκαίο συντονισμό όλων των εργαζόμενων για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης –ΕΕ- κεφαλαίου . Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και πρώτα απ’ όλα του δικαιώματος της απεργίας και του αγώνα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3sshtmE6h04#!