Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2013

ΣΜΤ : ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 6/11

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10.30 πμ, ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η ολοκληρωτική διάλυση της ζωής του λαού προχωράει δίχως σταματημό. Για ακόμη μια φορά, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι "διαπραγματεύεται" με την τρόικα τα νέα μέτρα περαιτέρω εξαθλίωσης εργαζομένων και ανέργων. Την ίδια στιγμή που προωθεί νέες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, τις παροχές, ετοιμάζει νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, φροντίζει να διασώσει τις τράπεζες και προσφέρει γη και ύδωρ προκειμένου να διασφαλίσει και να αυξήσει τα κέρδη του Κεφαλαίου.
Σε αυτή την επίθεση, όπλο της συμμαχίας κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι ο απόλυτος αυταρχισμός. Απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων υιοθετούνται οι πιο αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές. Οι εγκληματίες της κυβέρνησης  ονομάζουν εγκληματική οργάνωση τους κατοίκους των Σκουριών και διώκουν όσους αγωνίζονται. Χτυπάνε άνεργους εργάτες στην Χαλκίδα, μαθητές, φτωχούς μετανάστες! Στήνουν μπαράζ δικαστικών καταδικών σε αγωνιζόμενους εργαζόμενους και σωματεία, που αντιπαρατίθενται στην εργοδοτική τρομοκρατία, επιδιώκοντας να ταυτίσουν την  δίκαιη κοινωνική αντίσταση στην πολιτική τους με την φασιστική και δολοφονική πρακτική των ταγμάτων εφόδου της χρυσής αυγής.
Η ίδια πολιτική εφαρμόζεται και στον κλάδο των τεχνικών όπου πραγματικότητα είναι η μαζική και μακροχρόνια ανεργία, η απληρωσιά και οι ολοένα και χειρότεροι όροι εργασίας. Οι ατομικές συμβάσεις, η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων, οι μειώσεις στους μισθούς, η απογύμνωση της εργασίας από κάθε μορφής προστασία είναι κομμάτι αυτής της πολιτικής. Στο μέτωπο της ασφάλισης, τα αποθεματικά των ταμείων γίνονται χορηγία για την διάσωση των τραπεζών, ενώ την ίδια στιγμή προωθείται η αύξηση των εισφορών και η κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.
Μπροστά στη εξελισσόμενη κοινωνική καταστροφή, η απεργία της 6 Νοέμβρη πρέπει να είναι σταθμός για τη λαική πάλη, για τη συνάντηση των εργαζομένων και της νεολαίας που αγωνίζονται, των διοικητικών του πανεπιστημίου, της ΕΡΤ, των εργατών της ΚΑΤΣΕΛΗΣ, των εργαζόμενων στα εμπορικά καταστήματα που αντιστέκονται στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, των χιλιάδων αγωνιστών που συμμετείχαν στις συγκλονιστικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα, των κατοίκων στις Σκουριές ενάντια στον αυταρχισμό Κυβέρνησης και μεγαλοεργολάβων, απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. Κανένας μόνος του στην κρίση, όλοι στον αγώνα με ταξική αλληλεγγύη, ανυποχώρητο και συντονισμένο αγώνα διαρκείας!
Στην απεργία της 6 Νοέμβρη να δώσουμε και μήνυμα αποδοκιμασίας των υποταγμένων ηγεσιών σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που προκήρυξαν την απεργία για τα μάτια του κόσμου, όσο πιο μακριά από τις απεργίες του Σεπτέμβρη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η εκκωφαντική σιωπή τους, όλο το προηγούμενο διάστημα, σε μια σειρά δυναμικών εργατικών και κοινωνικών αγώνων που έδιναν το στίγμα της αντίστασης απέναντι στη διάλυση εργατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, δείχνει ότι δεν θέλουν και δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Η πάλη για το ψωμί και την  ελευθερία πάνε μαζί! Ο αγώνας του λαού και της νεολαίας με την κυβερνητική, κρατική και εργοδοτική βία πρέπει να κορυφωθεί. Η μάχη για να ξηλωθεί η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και ο φασισμός σε κάθε γειτονιά συνεχίζεται και θα απαντήσει στα σχέδια του παρακράτους να τους μετατρέψει από θύτες σε θύματα μετά την δολοφονική επίθεση στο Ν.Ηράκλειο.
Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να κάνει δική του υπόθεση την ανατροπή της πολιτικής του Κεφαλαίου, των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μνημονίων.
Για αυτό σήμερα αποτελεί ζητούμενο ο συντονισμός των αγώνων και η διαμόρφωση ενός μετώπου αγώνα και ανατροπής πρωτοβάθμιων σωματείων και μαχόμενων ομοσπονδιών, συντονισμών, εργατικών συνελεύσεων. Για να  περάσει ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων, κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Για να δοθεί ένας ανυποχώρητος αγώνας με διάρκεια, ένας παρατεταμένος λαϊκός ξεσηκωμός που θα τους ανατρέψει.
ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.
·     Ανατροπή της πολιτικής του διεθνούς και ντόπιου μαύρου μετώπου: ΕΕ – ΔΝΤ – ΣΕΒ και της κυβέρνησης. Μη αναγνώριση, παύση πληρωμής και διαγραφή του χρέους. Έξοδος από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μονομερής κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων με άμεση εκδίωξη της τρόικας και ακύρωση όλων των βάρβαρων μέτρων σε βάρος των εργαζομένων.
• Να μην περάσει καμία απόλυση και διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·     Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και άρση όλων των περικοπών που επιβλήθηκαν από τον Γενάρη του 2010. Υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, της ελαστικής και μαύρης εργασίας.
• Ενάντια στην ανεργία, τα λουκέτα επιχειρήσεων και τις απολύσεις, άμεσα μέτρα ανακούφισης και επιβίωσης των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων.
• Ταμεία για τους ασφαλισμένους και όχι για τις τράπεζες και το κεφάλαιο. Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Δωρεάν, δημόσια και ποιοτική υγεία και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
• Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών και λαϊκών ελευθεριών, ενάντια στον εργοδοτικό δεσποτισμό, την κρατική καταστολή και τη φασιστική βία.
• Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και σχολείο, καμία δημόσια ή δημοτική υπηρεσία. Υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, να μην περάσει το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: