Παρασκευή, Απριλίου 11, 2008

Πρωτοφανές αντεργατικό πραξικόπημα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Με την επείγουσα αυτή ανακοίνωση το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, σας ενημερώνει για το πρωτοφανές αντεργατικό πραξικόπημα που επιχειρούν πίσω από τις πλάτες μας οι εργοδοτικές φορείς και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός (ΣΤΥΕ), με στόχο να μην διατηρηθεί σε ισχύ η περυσινή μεγάλη μας κατάχτηση για εργασιακά δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους μισθωτούς τεχνικούς, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που πληρώνονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Ο ΣΤΥΕ προχώρησε στα κρυφά, έξω από κάθε διαδικασία διεκδίκησης, πληροφόρησης των εργαζομένων και στοιχειώδους ενημέρωσης των άλλων σωματείων, σε παρασκηνιακή ''διαπραγμάτευση'' με τους εργοδοτικούς φορείς και υπέγραψαν πολύ γρήγορα τη νέα διετή σύμβαση εργασίας για τον κλάδο. Λίγες μέρες μετά την υπογραφή από τη ΓΣΕΕ της νέας διετούς εθνικής συλλογική σύμβαση ντροπής με τον ΣΕΒ, που καταδικάζει τους εργαζόμενους να επιβιώσουν με «αύξηση» που αντιστοιχεί –για το βασικό μισθό- σε 0,98 ευρώ την ημέρα!

Παράλληλα, η ΟΣΕΤΕ (πρακτικά η διοίκηση του ΣΤΥΕ διότι δεν είχαν καμία ενημέρωση όλα τα σωματεία που συμμετέχουν σε αυτήν), προσέφυγε σε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Αμέσως μόλις το σωματείο έστειλε πρόσκληση για διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση του 2008 στις εργοδοτικές οργανώσεις, οι εργοδότες ενημέρωσαν το ΣΤΥΕ, ώστε να εμποδίσει δικαστικά την διαπραγμάτευση του Σωματείου μας, η οποία αναστέλλεται μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα. Ότι δεν κατάφερε να κάνει η εργοδοσία μέσα από τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του σωματείου έρχεται να το κάνει τώρα ο ΣΤΥΕ. Παράλληλα η κίνηση αυτή αποτελεί χτύπημα μακροπρόθεσμης σημασίας για τα συμφέροντα μας, καθώς η επέκταση των νέων άτυπων μορφών απασχόλησης χωρίς δικαιώματα είναι βασική πτυχή των πολιτικών της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν οι εργοδότες νομίζουν ότι βρήκαν τον τρόπο να ξεμπερδέψουν μαζί μας με αυτό τον τρόπο, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Μπορεί στο βολικό τραπέζι των διαπραγματεύσεων να προτιμούν τον ΣΤΥΕ, αλλά στα μελετητικά γραφεία, στα εργοτάξια, στις τεχνικές εταιρείες, θα μας βρουν μπροστά τους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το προηγούμενο διάστημα συναντηθήκαμε στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις. Δώσαμε την μάχη για εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους μισθωτούς τεχνικούς, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που πληρώνονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Αγωνιστήκαμε και καταχτήσαμε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, την κάλυψη μέσα από ΣΣΕ και των εργαζομένων με ΔΠΥ, καταφέρνοντας σημαντικό πλήγμα στην εργοδοσία και ξεπερνώντας την αδράνεια και την συναλλαγή του εργοδοτικού συνδικαλισμού που χρόνια τώρα δρα ερήμην μας. Βρεθήκαμε στις μεγάλες απεργίες και συγκεντρώσεις του προηγούμενου διαστήματος ενάντια στην αντι-ασφαλιστική επίθεση και στην κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική. Με την αγωνιστική μας ενότητα και κινητοποίηση παλέψαμε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, αφήνοντας πίσω την μοιρολατρία και την απογοήτευση. Τώρα όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη ώστε το πραξικόπημα αυτό να μην να περάσει! Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων μας.

Κανένας εργατικός φορέας δεν δικαιούται να συνυπογράψει και να ανεχτεί αυτήν την απαράδεκτη αντεργατική συναλλαγή. Όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι συνδικαλιστικοί φορείς πρέπει να καταδικάσουν αυτή τη μεθόδευση.

  • Κάτω τα χέρια από τις καταχτήσεις μας!
  • Να ανατρέψουμε την συμπαιγνία εργοδοτών και εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΣΤΥΕ)!
  • Αξιοπρεπής ΣΣΕ στις τεχνικές εταιρείες και στις εταιρείες πληροφορικής - τηλεπικοινωνιών. Για να δοθούν άμεσα αυξήσεις, που να μας ανακουφίζουν από τη φοβερή ακρίβεια και να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, 1400 ευρώ κατώτερο μισθό. Για κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Για τη μείωση των ωρών εργασίας (35ωρο, 5νθήμερο, 7ωρο).
  • Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους μισθωτούς τεχνικούς, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που πληρώνονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών!

Καλούμε τη Δευτέρα 14/04 ανοιχτή συζήτηση στις 7.30 στο Πολυτεχνείο

Για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για την πάλη μας για τις συλλογικές συμβάσεις στις τεχνικές εταιρείες αλλά και στις εταιρείες πληροφορικής – τηλεπικοινωνιών (που το σωματείο έχει απευθύνει και σε αυτές πρόσκληση για διαπραγματεύσεις).

Για την εμπειρία και τα συμπεράσματα από τους πρόσφατους εργατικούς αγώνες, αλλά και για τη συνέχιση της πάλης ενάντια στην αντι-ασφαλιστική επιδρομή, για την κατάργηση, τη μη εφαρμογή του νόμου Πετραλιά.

Για να οργανώσουμε την παρέμβαση μας στους χώρους δουλειάς, και ενόψει της απεργίας στις 16/4 που καλούν σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα.

ΣΤΙΣ 16 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Σ.Τ.Ε.Α.Τ.

ΣΤΙΣ 9 πμ (Πινδάρου 4, Κολωνάκι )

Δεν υπάρχουν σχόλια: