Σάββατο, Απριλίου 04, 2009

Η ΕΣΑΚ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΥΤΙΚΟ 1264

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Εργαζομένων Σ.Μ.Τ. για την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής (στην οποία η ΕΣΑΚ είχε την πλειοψηφία) να εφαρμοστεί ο Ν.1264 στις εκλογές, ώστε η 7η έδρα να μην πάει σε αυτήν που είχε και το μεγαλύτερο αδιάθετο υπόλοιπο, αλλά στην ΕΣΑΚ που είχε το μεγαλύτερο υπόλοιπο από τις παρατάξεις που είχαν υπερβεί το εκλογικό μέτρο. Δηλαδή η απλή αναλογική πήγε περίπατο..


Απίστευτο! Η ΕΣΑΚ Μισθωτών Τεχνικών/ ΠΑΜΕ προκειμένου να κλέψει μία έδρα από την παράταξη "Ένωση Εργαζομένων" στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, εφαρμόζει το νόμο του ΠΑΣΟΚ για ενισχυμένη αναλογική ενάντια στο νόμιμο καταστατικό του Σωματείου που προβλέπει απλή αναλογική!!!

Δεν είναι δυνατόν, δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά να καταλύουν την αυτονομία και δημοκρατία των σωματείων, λειτουργώντας σαν μακρύ χέρι του κράτους, εκεί που δε φτάνει το ίδιο το κράτος!

Πολύ περισσότερο όταν οι ίδιοι (ΕΣΑΚ, ΠΑΜΕ, ΚΚΕ) διεκδικούν και παλεύουν (δικαίως) για να γίνει η απλή αναλογική πάγιο εκλογικό σύστημα ΠΑΝΤΟΥ (στα σωματεία, συλλόγους, βουλευτικές, δημοτικές κλπ εκλογές)

Και το κείμενο της ανακοίνωσης


Enosi Ergazomenwn SMT - ESAK 1264

Δεν υπάρχουν σχόλια: