Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2009

Αποτιμήσεις αποτελεσμάτων

(συνεχή updates)


22.000 ψήφοι για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (0,43%)

Οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά μας!

Το αποτέλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι περισσότερο από ελπιδοφόρο. Δεν είναι απλώς το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία του χώρου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Πρωτίστως αποτελεί ένα πρώτο σταθμό μιας πρωτόγνωρης πανελλαδικής διαδικασίας συσπείρωσης, συζήτησης και ενωτικής δράσης σε όλη την Ελλάδα.

Ευχαριστούμε τους χιλιάδες αγωνιστές σε όλη την Ελλάδα που στήριξαν το εγχείρημα σε αυτό το πρώτο του βήμα.

Τους καλούμε να συνεχίσουν να το πλαισιώνουν και να συμβάλουν, ώστε να αποκτήσει ρίζες η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α σε κάθε κοινωνικό χώρο και κάθε περιοχή. Καλούμε επίσης όλες τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς να στηρίξουν αυτή την ενωτική προσπάθεια, ειδικά σήμερα που φαίνεται ότι υπάρχει ένα πραγματικό ριζοσπαστικό ρεύμα μέσα στη ελληνική κοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση για εμάς οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά μας: στη μάχη ενάντια στη νέα αντιλαϊκή επίθεση που ετοιμάζουν, στους αγώνες ενάντια στη λιτότητα, την ελαστική εργασία, το ρατσισμό, την ΕΕ, στην προσπάθεια για αντικαπιταλιστική αριστερά αντάξια των προκλήσεων της εποχής και των απαιτήσεων του κόσμου του αγώνα.

Αναλυτική ανακοίνωση με εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σε ότι αφορά την πολιτική συμπεριφορά του κόσμου και τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς που διαμορφώνονται, θα εκδοθεί σύντομα από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Παρά τη σαφέστατη καταδίκη της κυβέρνησης της ΝΔ, το εκλογικό αποτέλεσμα δεν κλονίζει τους συντηρητικούς κοινωνικοπολιτικούς συσχετισμούς πολύ περισσότερο που ενισχύεται η ακροδεξιά, όπως συμβαίνει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης. Μεγάλο μέρος της δυσαρέσκειας στράφηκε (και ως ένα βαθμό οδηγήθηκε) προς την πολιτικά ανώδυνη αποχή, τους ενσωματώσιμους οικολόγους και διάφορα σχήματα ευκαιρίας της αστικής πολιτικής (Πανμακεδονικό Μέτωπο, Δράση κλπ).
Η ρεφορμιστική Αριστερά παραμένει στάσιμη εκλογικά και αποδεικνύεται αδύνατη να εκφράσει την κοινωνική διαμαρτυρία. Συνολικά, το αστικό πολιτικό σύστημα προσπαθεί να ανακτήσει τη σταθερότητά του για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση σε βάρος των παραγωγών του πλούτου, με τη διαμόρφωση αξιόπιστης κυβερνητικής λύσης, το κλείσιμο των ρωγμών που προκάλεσαν οι αγώνες της διετίας 2006-07, η κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη και την ήττα του ρεύματος αριστερής διαφοροποίησης και αναζήτησης. Αν και με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών φάνηκε ότι πραγματοποιεί βήματα στην κατεύθυνση αυτή, οι ρωγμές δεν έχουν κλείσει, η δυσαρέσκεια δεν έχει ενσωματωθεί, βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής, όπου ένα τμήμα της λαϊκής και εργατικής δυναμικής «ψάχνεται» για
εναλλακτική διέξοδο.
(Απόφαση της ΠΕ του ΝΑΡ)


"

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπάθησε να πάρει τις πολιτικές πρωτοβουλίες που απαιτούνταν για να φτάσει το κίνημα ισχυρότερο στη μάχη των Ευρωεκλογών και στη νέα συγκυρία που ανοίγει μετά την ήττα της ΝΔ στις 7 Ιούνη. Από της 10 Δεκέμβρη, όταν μέσα στην κορυφή της εξέγερσης οι δυνάμεις του αντικαπιταλισμού έσωσαν την τιμή της Αριστεράς υλοποιώντας το συλλαλητήριο της Πανεργατικής που είχε ακυρώσει η ΓΣΕΕ, μέχρι τις 29 Μάη και το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο πλευρό των μεταναστών που βρέθηκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των φασιστών, ο χώρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μόχθησε για να σπάσει τις επιθέσεις Καραμανλή- Καρατζαφέρη. Αν όλη η Αριστερά κινούνταν με τον ίδιο τρόπο, το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα ήταν πολύ διαφορετικό.

Οι 22.000 ψήφοι που κατέγραψε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μία μικρή αφετηρία για να συνεχίσει και να διευρύνει αυτό το ρόλο το επόμενο διάστημα. Το ποσοστό 0,43% είναι πολύ μικρό με τα κριτήρια των κοινοβουλευτικών δυνάμεων, αλλά είναι το υψηλότερο που έχει καταγράψει αυτός ο χώρος. Αν στο παρελθόν κατάφερε να είναι δύναμη για το κίνημα από μικρότερες αφετηρίες, σίγουρα μπορεί να το επιχειρήσει σήμερα από καλύτερη θέση. Ακόμα και εκλογικά έχει τις βάσεις για να ανέβει πολύ πιο ψηλά."

(Περισσότερα εδώ)


Χαιρετίζουμε όσους μας στήριξαν - νέοι αγώνες μπροστά μας

Η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση πλατιών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της Δεξιάς και στη δίδυμη έκφρασή της, την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, εκφράστηκε σε μεγάλη κλίμακα στο επίπεδο της εκλογικής αποδοκιμασίας που εκδηλώθηκε βασικά με τη μορφή της αποχής.

Παρ 'όλα αυτά, η ηγεσία της ΝΔ ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέα επίθεση με πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που προστάζουν τα ξένα και ντόπια αφεντικά, με την επιτάχυνση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό, την επιβολή νέων φοροληστρικών μέτρων, την ένταση της πολιτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας. Αν και κατά πόσο θα καταφέρει η κυβέρνηση Καραμανλή να επιβάλει τα σχέδιά της αυτό θα εξαρτηθεί από την αντίσταση των λαϊκών δυνάμεων, από τη δυνατότητα του λαϊκού παράγοντα να ορθώσει αγωνιστικό φράγμα στην αντιδραστική επίθεση.

Το Μ-Λ ΚΚΕ έδωσε μια σκληρή πολιτική μάχη καλώντας τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να δυναμώσουν τον αγώνα για να φύγει η χώρα μας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, προβάλλοντας την ανάγκη να ενισχυθεί η φωνή της πραγματικής Αριστεράς κόντρα στην πολιτική του συμβιβασμού και της ηττοπάθειας.

Το Μ-Λ ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που στήριξαν με την ψήφο τους το αγωνιστικό του μήνυμα σπάζοντας το φράγμα της φίμωσης και των αποκλεισμών που επέβαλαν οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις.

Το Μ-Λ ΚΚΕ θα βρεθεί μέσα στους μικρούς και μεγάλους αγώνες των εργαζομένων, στα νέα μέτωπα που ετοιμάζεται να ανοίξει η αντιδραστική κυβέρνηση της Δεξιάς, δυναμώνοντας την παρουσία του στα συνδικάτα και το εργατικό κίνημα, στην αγροτιά και ιδιαίτερα στη νέα γενιά.






4. Όσοι αριστεροί επενδύουν τις ελπίδες τους και φετιχοποιούν τις εκλογικές διαδικασίες μέσα στον καπιταλισμό, βουλιάζουν στη κρίση μετά την διάψευση των προσδοκιών κι αρχίζουν να μέμφονται την ίδια την πραγματικότητα. Το ΕΕΚ ποτέ δεν υποστήριξε ότι οι εκλογές μπορούν «να κλονίσουν τους πολιτικο-κοινωνικούς συσχετισμούς»: μπορούν μόνο να δώσουν μια απομονωμένη (και στρεβλή) εικόνα μιας μεταβατικής στιγμής της ταξικής πάλης που διαμορφώνει κι αναδιαμορφώνει πολιτικοκοινωνικούς συσχετισμούς. Ήταν, μήπως αυτοί οι «δυσμενείς συσχετισμοί» που προκάλεσαν την εξέγερση του Δεκέμβρη; Ή, μήπως τώρα έκλεισε ή κινδυνεύει να κλείσει το ρήγμα που άνοιξε ο Δεκέμβρης επειδή οι λαϊκές μάζες δεν ψήφισαν μαζικά ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
...

5. Το εγχείρημα να φτιαχτεί και στην Ελλάδα μια «πλατιά αριστερή αντικαπιταλιστική συμμαχία» με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ευδοκίμησε και πολύ. Οι 22.000 ψήφοι στις Ευρωεκλογές του 2009 είναι λιγότεροι από το άθροισμα των 24.000 ψήφων του ΜΕΡΑ και της Αντικαπιταλιστικής Συμμαχίας του ΣΕΚ στις Ευρωεκλογές του 2004. Όσο κι αν κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και την τακτική στρατηγική, σίγουρα αυτό το «πρώτο βήμα» δεν είναι και πολύ «ενθαρρυντικό». Διαψεύδει εκείνους που αναμένανε ένα πολυπόθητο εκλογικό άνοιγμα 30.000 ψήφων, πέρα από το άθροισμα των ψήφων του ΜΕΡΑ και του ΕΝΑΝΤΙΑ.

Αναζητώντας μάταια αυτό το εκλογικό άνοιγμα δώσανε ένα καταστροφικό πλήγμα στο ΜΕΡΑ, ενσωματώνοντάς το ουσιαστικά στο ΕΝΑΝΤΙΑ και αφήνοντάς το έρμαιο στα «καπελώματα» του αριστερού σοσιαλδημοκρατικού ΣΕΚ. Κι όλα αυτά, παρά τις προειδοποιήσεις του ΕΕΚ, μόνο και μόνο για ένα «πουκάμισο αδειανό»…

Το ΕΕΚ κατέβηκε ανεξάρτητο, για πρώτη φορά μετά 20 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων συμμετείχε στις εκλογές μαζί με το ΝΑΡ σε μετωπικά σχήματα (Λαϊκή Αντιπολίτευση, Μαχόμενη Αριστερά, ΜΕΡΑ), με ένα επαναστατικό μεταβατικό πρόγραμμα με στρατηγικό στόχο την εργατική εξουσία, την επαναστατική διάλυση της ΕΕ και τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης. Κατεβήκαμε μόνοι, χωρίς υλικά μέσα και μηχανισμούς, αποκλεισμένοι από τα ΜΜΕ, με «κομμένους» τους διεθνείς συντρόφους μας από τον Άρειο Πάγο, οπλισμένοι μόνο με τον κομμουνιστικό ενθουσιασμό των μελών μας, των υποστηρικτών μας και προπαντός της Οργάνωσης Επαναστατικής Νεολαίας και μιας πολύτιμης μερίδας της γενιάς του Δεκέμβρη. Τους ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες: δείξανε κι αποδείξανε πώς παλεύουν οι Τροτσκιστές, οι ασυμβίβαστοι επαναστάτες κομμουνιστές διεθνιστές.

Πήραμε ένα 0,12 %, 6.048 ψήφους, τους μισούς από όσους πήρε όλο το ΜΕΡΑ στις εκλογές του 2007 (11.000) και στις ευρωεκλογές του 2004 (13.000). Δεν κομπάζουμε γι’ αυτό, έστω κι αν ήταν το καλύτερο ποσοστό που πήρανε οι Τροτσκιστές στη Μεταπολίτευση.


(όλο το κείμενο της απόφασης του πολιτικού γραφειου του ΕΕΚ εδώ)





Δελτίο τύπου του ΚΚΕ(μ-λ) για τις ευρωεκλογές

Το πολύ υψηλό ποσοστό αποχής από τις ευρωκάλπες ήταν το στοιχείο που χρωμάτισε τις φετινές ευρωκλογές. Οι πλατιές λαϊκές μάζες χρησιμοποίησαν το «όπλο» της αποχής για να εκφράσουν τα συναισθήματα οργής δυσαρέσκειας και αγανάκτησης. Ο λαός και η νεολαία στη χώρα μας με την αποχή απαξίωσε τους δήθεν δημοκρατικούς θεσμούς της ΕΕ και διαμαρτυρήθηκε πολύ ηχηρά για τις αντιλαϊκές πολιτικές του ιμπεριαλιστικού αυτού συνασπισμού.Με την αποχή ο λαός μας μαζί με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς εξέφρασε την αγανάκτησή του απέναντι στους ισχυρούς της Ευρώπης για το φόρτωμα των συνεπειών της κρίσης στις πλάτες του. Με την άρνησή του ο λαός μας να νομιμοποιήσει όλη αυτή τη φάρσα ανέδειξε την ανάγκη να αναζητηθούν καινούριοι δρόμοι κόντρα στους καπιταλιστικούς μονόδρομους. Κι όλα αυτά αποκτούν μεγαλύτερη ακόμα αξία στο βαθμό που η πολιτική στάση της αποχής ενοχοποιήθηκε, λοιδωρίθηκε, απαξιώθηκε από το σύνολο των παραγόντων του συστήματος των κυρίαρχων κομμάτων ακόμα και των αριστερών λεγόμενων στην προσπάθειά τους να εγκλωβίσουν το λαό στα πλαίσια του αστικού πολιτικού παιχνιδιού. Με τη στάση της αποχής ο λαός στράφηκε ενάντια και στο εσωτερικό πολιτικό κατεστημένο και απέσυρε μεγάλο μέρος της στήριξής του απέναντι στα κυρίαρχα αστικά κόμματα. Σε σημαντικό βαθμό επίσης απέσυρε την εμπιστοσύνη του στους κυρίαρχους της Αριστεράς και ανέδειξε την ανάγκη δημιουργίας μιας καινούριας επαναστατικής Αριστεράς σαν την βασική προϋπόθεση ώστε οι αγώνες και οι αντιστάσεις της καινούριας φάσης να είναι αποτελεσματικοί και νικηφόροι. ...
Ολο το κείμενο στις αντιγειτονιές




H OAKKE χαιρετίζει τους 2.807 ψηφοφόρους της που έσπασαν το φασιστικό φράγμα που επέβαλε το πεντακομματικό συντονιστικό κορυφής στη φωνή της ειδικά σε αυτές τις εκλογές και έδωσαν μια παλικαρίσια ψήφο κόντρα στο συντριπτικά κυρίαρχο ρεύμα. Κάτω από τις συνθήκες της τηλεοπτικής φίμωσης και της σχετικής ανόδου του φαιοκόκκινου φασιστικού πόλου* θεωρούμε ότι οι 2807 ψήφοι είναι από ποσοτική άποψη ένα θετικό αποτέλεσμα ενώ την ποιοτική του αξία μπορούμε προς το παρόν να την εκτιμήσουμε μόνο υποκειμενικά από την επαφή μας στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για πρώτη φορά με τόσο πολλούς πολιτικά συνειδητούς ψηφοφόρους μας
....
Κανένα άλλο κόμμα δεν είχε έναν τόσο ισχυρό αποκλεισμό με μια κόντρα πολιτική γραμμή χωρίς να μπορεί κάπως να απαντήσει ακόμα με μια ισχυρή οργανωτική παρουσία ή με άλλα μέσα όπως είχαν τα καθεστωτικά μικρά. Όπως πχ η ισχυρή οργανωτικά «Αντ.αρ.σύα» που φιλοξενήθηκε σε πρωινή συζήτηση στο ΜΕΓΚΑ, ή οι διαρρήκτες του Μ-Λ ΚΚΕ που έδωσαν πολλά λεφτά για διαφήμιση, που τα 5λεπτά τους παίχτηκαν σε κάπως καλύτερες ώρες και είχαν αρκετή πρόσβαση σε τοπικές εφημερίδες. (Αντίθετα η ΑΣΚΕ που δεν είχε οργανωτική δύναμη παρά την καθεστωτική της γραμμή έπεσε περισσότερο από την ΟΑΚΚΕ σε ψήφους σε σχέση με το 2004). Επίσης, και εντελώς χαρακτηριστικά για το τι σημαίνει κόντρα στο βαθύ καθεστώς, εδώ και χρόνια η ΟΑΚΚΕ δεν έχει καμία πρόσβαση τον τύπο, ενώ αυτοί έχουν άνετη πρόσβαση σε διάφορες εφημερίδες και βασικά στην Ελευθεροτυπία.

Αναλυτικά η αποτίμηση της ΟΑΚΚΕ εδώ


Αποτιμήσεις άλλων εκτός βουλής κομμάτων :

Αγαπητοί φίλοι, κυνηγοί, ψαράδες, αγρότες, άνθρωποι της υπαίθρου,
το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών αύξησε τη δύναμή του κατά 25% και είμαστε το όγδοο κόμμα κατά σειρά από τα 27 που μετείχαν στις ευρωεκλογές.

Αισθανόμαστε ικανοποιημένοι γιατί οι ψήφοι που πήραμε δεν αποτελούν ψήφους διαμαρτυρίας αλλά συνειδητή επιλογή μέσα από τις συμπληγάδες του δικομματισμού και της αποχής, σταθήκαμε όρθιοι και ενισχυμένοι εκφράζοντας τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι αν σε αυτή την προσπάθεια βοηθούσαν ενεργά όλες οι κυνηγετικές οργανώσεις, το αποτέλεσμα θα ήταν αισθητά καλύτερο και η σημερινή νίκη του Κυνηγίου θα ήταν ευρύτερη δίνοντας τη δυνατότητα για καλύτερες διεκδικήσεις και για καλύτερα αποτελέσματα των συνδικαλιστικών μας στόχων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με ένα ποσό της τάξης των 45.000 ευρώ περίπου, φέραμε σε πέρας τον εκλογικό αγώνα αποκλεισμένοι από τα ΜΜΕ και βασιζόμενοι σε αυτούς που συνειδητά επέλεξαν να στηρίξουν το ΚΕΚ, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει ο αγώνας να είναι αγώνας διαρκείας και μέσα από μια σωστή οργάνωση το Κυνήγι να πάρει τη θέση που του αρμόζει στην Ελληνική κοινωνία.



Δώσαμε έναν σκληρό και άνισο αγώνα. Σταθήκαμε όρθιοι. Σήμερα, ξεκινάμε νέους αγώνες: Για την πατρίδα, για το λαό μας.

Ανοίγουμε λοιπόν από τώρα τον διάλογο, για τη δημιουργία ενός όσο πλατύτερου γίνεται, Πατριωτικού Μετώπου, μια Συμμαχία για την Ελλάδα, που να μπορεί να αγκαλιάσει την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ενός Μετώπου, που να μπορεί να απαντήσει, στη σήψη, τη διαφθορά, την πολιτική απάτη. Και παράλληλα, να δίνει απαντήσεις στα προβλήματα της πατρίδας και του λαού μας. Με προτάσεις συγκεκριμένες, συγκροτημένες και επιστημονικά καταρτισμένες.

Περισσότερα εδώ


Συγχαίρουμε το ΠΑΣΟΚ για τη νίκη του καθώς και τους Οικολόγους-Πράσινους που μπαίνουν στην Ευρωβουλή έχοντας υπερνικήσει τα εμπόδια που έστησε στο δρόμο τους το καρτέλ των παλαιών κομμάτων.

Η μεγάλη αποχή αποδεικνύει την κρίση εμπιστοσύνης που διαπερνά το πολιτικό σύ-στημα.

Η Δράση αγωνίστηκε αλλά δεν κέρδισε τη συμμετοχή της στην Ευρωβουλή. Θα με-λετήσει τα αποτελέσματα για να βγει ισχυρότερη.

Ευχαριστούμε τους ψηφοφόρους μας για την εμπιστοσύνη τους. Ευχαριστούμε επί-σης εκείνα τα Μέσα Ενημέρωσης, ιδίως στην επαρχία, που μας βοήθησαν να ξεπερά-σουμε το καθεστώς ραδιοτηλεοπτικής φίμωσης που μας επέβαλε η κυβέρνηση.




Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δήλωσε ο Πρόεδρος της Παρατάξεώς μας κ. Εμμανουήλ Β. Βολουδάκης.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Θεωρώ πως είναι απόλυτα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Ξεκινήσαμε μία μικρή ομάδα και σήμερα διαπιστώσαμε πως είμαστε 8.000 συνειδητοποιημένοι στον σκοπό της Παρατάξεώς μας. Αυτό είναι μια ευλογία! Είναι καρπός επικοινωνίας και όχι τηλεπικοινωνίας και αυτό κάνει μοναδική την χαρά μας.

Η δυναμική που έχουν οι 8.000 ψήφοι, ειδικά σε μία Παράταξη σαν την δική μας που είναι επιμελώς αποκλεισμένη από όλα τα μέσα ενημερώσεως, είτε αυτά είναι τηλεόραση, είτε ραδιόφωνο, είτε εφημερίδες, είναι πολύ μεγάλη. Η Παράταξή μας έχει διαδοθεί στόμα με στόμα κι αυτό κάνει τον δεσμό μας με τους ανθρώπους που μας στηρίζουν και μας εμπιστεύονται, άρρηκτο και συμπαγή. Οι άνθρωποι που μας τίμησαν με την ψήφο τους ξέρουν καλά πως δεν σκοπεύουμε να τους απογοητεύσουμε και γι' αυτό γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι θέμα χρόνου να μπορέσουμε να επηρεάσουμε αποφασιστικά τα πολιτικά δρώμενα στην Πατρίδα μας.



"Ο αριθμός των 6.224 ψήφων και το ποσοστό 0,12%, μας δημιουργεί το αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους εσάς τους οποίους θα θέλαμε να γνωρίζουμε προσωπικά."


Περισσότερα εδώ

5 σχόλια:

antistasi.gr είπε...

ρε Χάρη είσαι απίστευτος-Χαρά στο κουράγιο σου.
Και βγάλτο επιτέλους αυτο με τις υπογραφές δέν υπογράφει άλλος.

haridimos είπε...

thkx. Καλά που μου το θύμισες.

charis είπε...

αυτο που γραφει η ανακοινωση του ΕΕΚ "Δεν κομπάζουμε γι’ αυτό, έστω κι αν ήταν το καλύτερο ποσοστό που πήρανε οι Τροτσκιστές στη Μεταπολίτευση" δεν ισχυει

γιατι το ΣΕΚ οταν ειχε κατεβει μονο του ειχε παρει καλυτερο ποσοστο. Βεβαια ανηκουν σε αλλα διεθνη τροτσκιστικα ρευματα με διαφορετικες αποψεις (το ΣΕΚ στην Διεθνη Σοσιαλιστικη Ταση - IST και το ΕΕΚ στη Συντονιστική Επιτροπή για την Επανίδρυση της 4ης Διεθνούς - CRFI)

haridimos είπε...

Προφανώς για το ΕΕΚ το ΣΕΚ δεν είναι τροσκιστές, ή θεωρεί σαν τροτσκιστές μόνο την ΕΔΕ παλιότερα και το ΕΕΚ τώρα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.anasynthesi.gr/aran/index.php?id=48