Κυριακή, Οκτωβρίου 03, 2010

ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ..



Τη γνωστή σειρά της ΕΡΤ την δεκαετία του '80, θυμήθηκα κοιτάζοντας σήμερα το site της ΑΝΤΑΡΣΥΑ...

Υπάρχουν 13 περιφέρειες και κατεβαίνουν σχήματα που στηριζονται από δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τουλάχιστον σε 8 (Ήπειρο, Βόρειο Αιγαίο, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Αττική, Κρήτη) ίσως και σε περισσότερες (έγιναν συζητήσεις-συνελεύσεις σε Στερεά, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Αν.Μακεδονία-Θράκη αλλά δεν ξέρω αν τελικά θα κατέβουν τελικά)...
Υπάρχουν καμιά 300ριά νέοι Καλλικρατικοί δήμοι με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και όχι μόνο) να μετέχουν σε τοπικά σχήματα σε πολλούς από αυτούς - κυρίως στα αστικά κέντρα ..

Όμως...
1/ Το συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέφερε ονομαστικά τους προτεινόμενους επικεφαλής ΜΟΝΟ για τον Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής . Καμιά αναφορά για καμιά άλλη περιφέρεια και δήμο..

2/ Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπήκαν ανακοινώσεις πρόσκλησης ΜΟΝΟ για τις συσκέψεις που έγιναν στην Αττική για Δήμο Αθήνας και περιφέρεια.. Καμιά ανακοίνωση για συνέλευση σε καμιά άλλη περιφέρεια ή δήμο..

3/ Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπήκαν ανακοινώσεις μετά από τις συσκέψεις πάντα ΜΟΝΟ για Αθήνα-Αττική .. Τίποτα για τις υπόλοιπες περιφέρειες και δήμους...

Η συγκεκριμένη πρακτική νομίζω πως είναι τουλάχιστον απαράδεκτη..

Πέρα από αυτό πάντως, είναι τουλάχιστον υποτιμητικό για όσους βρεθήκαμε την Πέμπτη στη Σίνα να γράφεται σε επίσημες ανακοινώσεις πως
Έγιναν ομόφωνα αποδεκτές οι προτάσεις για το όνομα της κίνησης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική – Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ» καθώς και για τους επικεφαλής του ψηφοδελτίου: Άγγελος Χάγιος (Περιφέρεια Αττικής), Γιάννης Σηφακάκης (Αντιπεριφέρεια Κεντρικού Τομέα Αθήνας), Κώστας Παπαδάκης (Αντιπεριφέρεια Βόρειου Τομέα Αθήνας), Χρήστος Μπίστης (Αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα Αθήνας), Σπύρος Δρίτσας (Αντιπεριφέρεια Νότιου Τομέα Αθήνας), Νίκος Καββαδάς (Αντιπεριφέρεια Πειραιά), Γιάννης Φελέκης (Αντιπεριφέρεια Νήσων), Δημήτρης Σαραφιανός (Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής), Δημήτρης Γράψας (Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής).

γιατί για να υπάρχει ομόφωνη απόφαση, πρέπει να έχει προηγηθεί κάποιου είδους ψηφοφορία ... Και την Πέμπτη δεν τέθηκε τίποτα απολύτως προς ψήφιση σε όσους βρέθηκαν στην 'σύσκεψη'.. (a propos φτιάχθηκε και το blog της κίνησης για την Αττική http://anticapitalist-attiki.blogspot.com το οποίο έχει το ίδιο background με το blog της Τάσης Συμβολής στην Κομμουνιστική Επαναθεμελίωση ενώ ανέβηκε και βίντεο με την ομιλία Χάγιου :

Και δεν νομίζω πως έγιναν ομόφωνα δεκτά τα ονόματα των 8 αντιπεριφερειαρχών , όταν μετά την ομιλία της Δέσποινας Κουτσούμπα που στηλίτευσε το γεγονός πως δεν υπάρχει γυναίκα αντιπεριφερειάρχης άλλαξε στάση και το προεδρείο, με τον Χρήστο Μπίστη στο κλείσιμο να δέχεται το λάθος και να πέφτουν στο τραπέζι ονόματα οπως της Όλγας Κοσμοπούλου για το ψηφοδέλτιο ..
Eπίσης νομίζω πως όλοι ακούσαμε τον επικεφαλής της κίνησης Άγγελο Χάγιο -που η υποψηφιότητά του δεν τέθηκε φυσικά ούτε αυτή σε καμιά ψηφοφορία αλλά φορέθηκε καπέλο από το συντονιστικό- να συζητάει με σφους της ΚΟ Ανασύνταξη και να λέει πως ούτε το όνομα είναι 'κλεισμένο'..

Και τέλος, δεν υπήρχε ούτε στο συντονιστικό, αφού η Κομμουνιστική Ανανέωση δε θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο, ενώ μόνο ομοφωνία δεν διέκρινε ο ουδέτερος παρατηρητής στις τοποθετήσεις ΑΡΑΝ & ΑΡΑΣ ...


Υ.Γ. Α και καλό είναι να μαθαίναμε και πότε, πως και με ποια διαδικασία "συγκροτήθηκε οργανωτική επιτροπή" και που και πότε συνεδριάζει...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι καμία ψηφοφορία; Αφού έγινε στο μπλογκ σου.. Νομίζω ότι παρατηρήθηκαν οι διαφωνίες αλλά το ΝΑΙ σε όλα επικράτησε. Και μην νομίζεις ότι ψηφίζουν μόνο εξωκοινοβουλευτικοί.
Τώρα για τους αντιπεριφερειάρχες όντως πρέπει να υπάρξουν και αλλαγές.

haridimos είπε...

Ωραίο το χιουμοράκι σου (αν και η επιλογή ναι σε όλα είχε τη σχετική πλειοψηφία και όχι την απόλυτη), αλλά δε θυμάμαι σε καμιά στιγμή από τις 7:30 που εφτασα μέχρι τις 10 παρά ή 10 και που τέλειωσε να ζήτησε το προεδρείο από το σωμα να συμφωνήσει σε οτιδήποτε ..

Ευρυτερος είπε...

Συμφωνώ στα περισσότερα και δεν νομίζω ότι βοηθάει να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Ο κόσμος είναι ιδιαίτερα κριτικός και απαιτητικός απέναντι σε όλους. Από τη στιγμή που στη σύσκεψη της Πέμπτης ειπώθηκε ότι θα υπάρχουν αλλαγές και εκφράστηκαν διαφωνίες πως γίνεται να αναγράφεται το αντίθετο; Από την άλλη το να έχει το μπλογκ σάιτ του συνδυασμού της Αττικής ίδιο wallpaper με άλλες ιστοσελίδες είναι το λίγότερο που με απασχολεί.
Το ΠΡΙΝ αναφέρει ότι θα υπάρχει κάθοδος στις 10 από τις 13 περιφέρειες.

haridimos είπε...

Πάνω σ'αυτό δεν θεωρώ τυχαίο ότι στην αναφορά στο Πριν δεν βλέπω το "ανταρσία σε Κυβερνηση-ΕΕ-ΔΝΤ" σαν υποτιτλο του συνδυασμού..

υ.γ. εννοείται πως το τελευταίο που ενδιαφέρει είναι το background των blog. Απλά το ανέφερα σημειολογικά . Τουλάχιστον σε αυτό δεν βγήκε στον αέρα το blog με βιντεάκια για αυτοκίνητα ...