Τρίτη, Νοεμβρίου 02, 2010

ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ;

Αναμφίβολα η τωρινή είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση που η εκτός των τειχών αριστερά δεν αντιμετωπίζει με άγχος, δέος, φοβία ή και τάσεις νεολουδιτισμού το internet και ότι μπορεί να προσφέρει στην προσπάθειά της για να φτάσουν τα μηνύματά της και το πρόγραμμά της σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο ...

Τα sites των οργανώσεων είναι πολύ πιο άμεσα από τις προηγούμενες φορές, παρά τα διάφορα προβλήματά τους, ενώ μέσα στην προεκλογική περίοδο είχαμε και την ανανέωση/μετακόμιση του website του ΣΕΚ... Κυρίως όμως είχαμε τη δημιουργία blog για όλες τις νέες προσπάθειες στην περιφέρεια (πλην της Αν.Μακεδονίας-Θράκης & των Ιονίων *edit επί του πιεστηρίου : έχει μπλογκ και στα Ιόνια και σε Α.Μακεδονία & Θράκη άρα 11/11) που δικαίως μιμήθηκαν την Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο που 'πάτησε' πάνω στο καθ'όλα ενεργό όλη αυτήν την τετραετία blog της ΝΟΡΑΣΥ & της ΔΡΑΣΥ .

Blog στήθηκαν και από τις περισσότερες δημοτικές κινήσεις που δημιουργήθηκαν - αν και εδώ είναι περισσότερες οι περιπτώσεις σχημάτων με ... ιντερνετική συνέπεια (Βύρωνας, Χαλάνδρι, Περιστέρι, Νέα Σμύρνη και φυσικά Γιάννενα - αν δεν ξεχνάω κανένα).

(τα λινκ υπάρχουν εδώ, ενώ θα προσπαθήσω να συμπληρώσω τη λίστα που υπάρχει :

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ/ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ #6)

Ούτε και το πιο πολυπληθές δίκτυο social networking, το facebook έμεινε έξω από τη μάχη.. Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο & Κρήτη έχουν τη δική τους παρουσία

Και φυσικά σημαντική ήταν η διαφορά και στη χρήση του youtube και των video..
Δεν είχαμε μόνο το ένα 5λεπτο-10λεπτο, ή κομμάτια από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση καθώς 'ανέβηκαν' πολύ περισσότερα .

Πέρα από αυτά της Αττικής
ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
(2 με υποψηφίους, 3 τρίλεπτα, 1 6λεπτο, μαζί με δυο από τη συγκέντρωση του Σαββάτου στην Ομόνοια)
μέχρι σήμερα έχουν βγει, ένα 'συνολικό για τις περιφέρειες'

(που πάντως έχει λάθος το λογότυπο και το όνομα του σχήματος στη Θεσσαλία)

ένα από την Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στον Μωριά


υπάρχει και 2ο αλλά δεν παίζει στην Ελλάδα λόγω μουσικής επένδυσης..


από την Ανταρσία στο Αιγαίο


Βίντεο της "Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης - Εκτός Σχεδίου" στην Νέα Ιωνία


Υ.Γ. Αν συνυπολογίσουμε το live streaming που είχε το Αριστερό Βήμα στην Πάντειο και τα βίντεο που ανέβασε το τελευταίο διάστημα το ΕΕΚ, είναι δεδομένο πως κάτι αλλάζει ..

3 σχόλια:

Ευρυτερος είπε...

Πέρα από τη σωστή παρατήρηση για φοβική αντιμετώπιση των νέων τεχνολογιών πρέπει να τονίσουμε ωστόσο ότι η προσωπική επαφή παραμένει αναντικατάστατη. Το ίντερνετ είναι ένα χρήσιμο μέσο για να πληροφορηθεί κανείς ότι π.χ κατεβαίνει ένας συνδυασμός ειδικά σε συνθήκες αποκλεισμού των εξωκοινοβουλευτικών ψηφοδελτίων. Αλλά κανείς -ή ελάχιστοι- δεν θα ψηφίσει μόνο επειδή συμφωνεί με μια διακήρυξη στο ίντερνετ. Ο κόσμος θέλει να δεί από κοντά ποιοί είναι αυτοί που διεκδικούν την ψήφο του. Π.χ μια συνομιλία με δέκα άτομα κατά τη γνώμη μου παραμένει πιο αποδοτική από ένα κείμενο που μπορεί να διαβάσουν χίλια άτομα στο ίντερνετ.

haridimos είπε...

Αναμφίβολα η προσωπική επαφή έχει το μεγαλύτερο ρόλο .
Το ίντερνετ όμως μπορεί να βοηθήσει κάποιον να μάθει ότι υπάρχει ένας συνδυασμός, που κάνει εκδηλώσεις, ώστε να αποκτήσει και προσωπική επαφή

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να μας βοηθήσει όσο μπορεί το ίντερνετ καθώς τα ιδιωτικά κανάλια προτιμούν προβάλλουν το Μιχαλολιάκο της Χ.Α (στον ΑΝΤ1 χθες). Πάντως με μπλογκς που δημιουργούνται δέκα-είκοσι μέρες πριν τις κάλπες μην περιμένετε και πολλά. Αν σκεφτεί κανείς ότι πολλοί έχουν μετατρέψει το προφίλ τους στο facebook σε πολιτικά μικρομπλογκς, έτσι ενημερώνεται περισσότερος κόσμος νομίζω.