Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2010

ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ... (κι εκτίθεμαι :-)


Επειδή το ονομα μου υπάρχει στα ψηφοδέλτια της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Περιφέρεια της Αττικής (μια που είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο Βόρειο Τομέα), θα ήθελα να εξωτερικεύσω κάποια πράγματα που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση ...
Όπως θα θυμούνται ίσως όσοι επισκέπτονται αυτό το ιστολόγιο, δεν είχα ενθουσιαστεί (sic) ούτε από τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαδικασία συγκρότησης του ψηφοδελτίου (καθώς δεν ακολουθήθηκε η τακτική των συνελεύσεων που έγιναν σε όλες τις άλλες -αν δεν απατώμαι- περιφέρειες), ούτε από τον τρόπο επιλογής των προσώπων, που προαποφασίστηκαν πριν από μας για μας, ούτε για το γεγονός πως τόσο η δημοτική κίνηση που υπήρχε στην Αθήνα όσο και η αντίστοιχη στη νομαρχία ήταν εντελώς ανενεργές την τελευταία τετραετία .

Γι'αυτό άλλωστε και είχα κάνει κι ένα σχετικό γκάλοπ

(στο οποίο φάνηκε πάντως πως η επιλογή του συντονιστικού είχε μεν την σχετική πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στο γκάλοπ, όχι όμως και την απόλυτη ..)

Στην παρούσα φάση οι όποιες διαφωνίες για τη διαδικασία που προηγήθηκε, μπαίνουν στην άκρη όταν επίκειται μια σημαντική μάχη . Η στήριξή μου στο ψηφοδέλτιο ήταν έτσι κι αλλοιώς δεδομένη, αφού σε αυτόν τον πολιτικό χώρο βρίσκομαι & λειτουργώ εδώ και δυο δεκαετίες, παραμένοντας πάντως ανένταχτος ίσως κι επειδή ούτε η Μαχόμενη Αριστερά ούτε και το ΜΕ.Ρ.Α. απέκτησαν ποτέ οργανωτική δομή (το δεύτερο πάντως προσπάθησε κι έκανε κάποια δειλά βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση) . Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτούς τους 20κάτι μήνες που υπάρχει μπορεί να μην έχει κάνει ότι πιστεύω πως έπρεπε, ή ότι έχει εξαγγελθεί (πχ Κεραμεικός) προς σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά σε σχέση με το παρελθόν των μετωπικών σχημάτων στην εκτός των τειχών αριστερά, έχει κάνει πραγματικά τεράστια άλματα .

Η συμμετοχή μου τώρα στο ψηφοδέλτιο, οφείλεται και στο γεγονός πως -ξέχωρα από τη διαθεσιμότητά* μου την οποία και είχα δηλώσει- αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση από συγκεκριμένο πρόσωπο που σέβομαι & εκτιμώ για την πορεία του ... Και τα πρόσωπα, και ο τρόπος παίζουν το ρόλο τους ..

* Άλλωστε δε θυμάμαι να μην έχω 'εκτεθεί' σε εκλογική αναμέτρηση που να συμμετείχε συνδυασμός που στηριζόταν από σχήμα ή συλλογικότητα στην οποία ήμουν μέλος...

3 σχόλια:

halyvas είπε...

Σε είδα με τις κόρες σου στη συγκέντρωση της Ομόνοιας και ήθελα να σ' το πω: καλή επιτυχία, ΣΥΝΤΡΟΦΕ.

haridimos είπε...

Ευχαριστώ - καλή επιτυχία και στο δήμο που κατεβαίνεις (αν δεν απατώμαι) και σε σένα ΣΥΝΤΡΟΦΕ .

Dimka είπε...

Δεν έχεις άδικο για τις αδυναμίες στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να διατηρήσουμε τις κινήσεις στους δήμους και τις περιφέρειες- με την ελπίδα ότι και οι ιστοσελίδες τους θα ανανεώνονται- και μετά τις εκλογές. Καλή επιτυχία σε όλους.