Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ 31/3

Καλούμε σε συγκέντρωση στις 31/3 στις 7π.μ. στο ΤΣΜΕΔΕ,  (Κολοκοτρώνη 4)
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε μέτρα προστασίας για τους ανέργους μηχανικούς
Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από εφιαλτική ειδησεογραφία για την οικονομική κρίση, το χρέος και τα συνεχώς ανανεούμενα μέτρα στα οποία κυβέρνηση, ΕΕ,  ΔΝΤ και εργοδοσία θέλουν να μας υποβάλλουν. Σήμερα, ένα χρόνο μετά την ψήφιση του μνημονίου και την έλευση της τρόικας, οι άνεργοι ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο και οι εργαζόμενοι βιώνουν τις χειρότερες μέρες των χρόνων της μεταπολίτευσης.
Τα στοιχεία μιλούν για 16% ανεργία (39% στους νέους), χωρίς να υπολογίζονται οι νέοι που αναζητούν για πρώτη φορά δουλειά, οι εργαζόμενοι της μαύρης εργασίας, οι μισοεργαζόμενοι-μισοάνεργοι, που δουλεύουν λίγες ώρες την εβδομάδα, οι εργαζόμενοι με το κομμάτι. Στον τεχνικό κλάδο για πρώτη φορά οι επιπτώσεις της κρίσης εμφανίζονται με τέτοιο τρόπο. Οι εργοδότες εξαναγκάζουν τους εργαζομένους να δεχθούν μειώσεις μισθών υπό την απειλή της απόλυσης, την ίδια ώρα οι μεγάλες εταιρίες αποσπούν τεράστια κέρδη. Οι νεοεισερχόμενοι στο επάγγελμα έρχονται αντιμέτωποι με «προτάσεις» όπως είναι η περίοδος μαθητείας και η αμισθί εργασία. Στο σύνολο τους οι εργαζόμενοι του κλάδου εξωθούνται στη μερική απασχόληση, την ανασφάλιστη εργασία, τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες και τη φυγή στο εξωτερικό.
Παράλληλα, η κυβέρνηση και το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, κλείνουν τα μάτια τους απέναντι σε όσα συμβαίνουν στον κλάδο. Η πολιτική τους στρέφεται ενάντια στους ασφαλισμένους. Το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, με εύθηνη της κυβέρνησης, με αποθεματικά  πολλών δις, που μαζεύτηκαν από τη δουλειά μας, με μόνιμο υψηλό ετήσιο πλεονασματικό παρά τη σταθερή εισφοροδιαφυγή του κράτους και των εργοδοτών:
·        Ξεζουμίζει με κεφαλικό φόρο (ατομικές εισφορές) ανέργους και υποαπασχολούμενους συναδέλφους
·        Δεν ιδρώνει το αυτί του για το απόλυτα αναγκαίο επίδομα ανεργίας για τους εργαζόμενους με ΔΠΥ (καθεστώς εργασίας στην επικράτηση  του οποίου το σύστημα εισφορών του ταμείου έχει συμβάλλει τα μέγιστα), προκαλώντας τους ανέργους, κατατάσσοντας τους στους Ελεύθερους Επαγγελματίες.
·        Υποχρεώνει τους χιλιάδες ασφαλισμένους να προπληρώνουν τα ιατρικά τους έξοδα και επιτείνει τον  καθημερινό εξευτελισμό στις ουρές του ΚΥΤ.
·        Συνεχίζει, να απαιτεί από τους ασφαλισμένους να πληρώσουν οι ίδιοι τις εισφορές που «παρέλειψαν» να πληρώσουν οι εργοδότες τους, λέγοντας απροκάλυπτα ότι «δεν έχει τρόπο» να πατάξει την εργοδοτική εισφοροδιαφυγή
·        Παράλληλα η ολόξενα και βαθύτερη  πρόσδεση του ταμείου με Attica Bank και το Χρηματιστήριο, θέτουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα σε μεγάλους κινδύνους. Οι «επενδύσεις» αυτές μόνο απώλειες έχουν προκαλέσει στα αποθεματικά του ταμείου, με μοναδικά θύματα τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας
·        Κατάργηση ασφαλιστικών εισφορών για τους ανέργους μηχανικούς. Πλήρης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η ασφάλιση είναι υποχρέωση των εργοδοτών και του κράτους και όχι των εργαζομένων και των ανέργων.
·        Επίδομα ανεργίας, για όλο το διάστημα της ανεργίας, και σε όσους δουλεύουν με «μπλοκάκι», ίσο με τον βασικό μισθό για όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις (παλιοί ή νεοεισερχόμενοι). Άμεση αναγνώριση από το ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ και τον ΟΑΕΔ όλων των άνεργων μηχανικών.
·        Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης. Συνταξιοδότηση νωρίτερα, στην περίπτωση παραμονής σε ανεργία πάνω από δύο χρόνια.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ:
·        Προσλήψεις στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ για τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Στελέχωση του ΚΥΤ, βιβλιάριο ασθενείας μέσω του οποίου θα πληρώνονται γιατροί – εξετάσεις.
·        Άμεση αποχώρηση του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα Αττικής και το χρηματιστήριο. Απόδοση των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας στο ταμείο.
·        Άμεση μείωση των εισφορών των εργαζόμενων, αύξηση των παροχών και των συντάξεων
·        Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
·        Κανονικές προσλήψεις στους απασχολούμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και κατάργηση επισφαλούς εργασίας. Απαγόρευση των απολύσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Συνέλευση Ανέργων και Προσωρινά Απασχολούμενων Τεχνικών

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια: