Παρασκευή, Μαρτίου 04, 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ COSMOTE


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ-ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ!

Ο «Συντονισμός των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων σε ΟΤΕ-COSMOTE-ΓΕΡΜΑΝΟ-E VALUE ενάντια στις επιταγές της Deutche Telekom, που δείχνει την πόρτα σε 270 εργαζόμενους μέχρι στιγμής στο σύνολο του ομίλου, αν υπολογιστούν και αυτές στα καταστήματα «Γερμανός». Ακόμα, η εργοδοσία έχει ανακοινώσει τη μείωση των αποδοχών και την αύξηση του ωραρίου εργασίας στον Όμιλο. Οι μαζικές απολύσεις και οι συνολικότερες αλλαγές σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ΟΤΕ, προαναγγέλλουν μια νέα άγρια επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας κατά των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ.

Ο στόχος των 120 απολύσεων στην πιο κερδοφόρα εταιρία του ομίλου αλλά και ολόκληρου του κλάδου κινητής τηλεφωνίας, δεν είναι άλλος παρά να αναπτύξει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία της εργοδοσίας, ενώ με πρόσχημα την κρίση η διοίκηση επιχειρεί να επιβάλλει ταυτόχρονα μέτρα σκληρής λιτότητας και αλλαγής των εργασιακών σχέσεων και για τους εργαζόμενους στον όμιλο

Η ίδια επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. Απολύσεις στην Wind, και την Vodafon, απολύσεις και επιβολή ατομικών συμβάσεων μείωσης μισθού στην Intracom (με εξώδικη απειλή άμεσης απόλυσης!) κα. Ο κλάδος αιχμή των νέων τεχνολογιών, με τεράστια κερδοφορία για πάνω από δυο δεκαετίες, κερδοφόρος, προκειμένου να κρατήσει και να αναπτύξει την κερδοφορία του πετάει στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους από αυτούς που τόσα χρόνια ξεζούμιζε!
Τα μέτρα αυτά λειτουργούν αντικειμενικά σαν πιλότος για την επίθεση σε όλο τον ιδιωτικό τομέα και της πρώην ΔΕΚΟ, μετά το πράσινο φως που πήραν από την κυβέρνηση μέσα από την τεράστια μείωση των αποζημιώσεων και την ουσιαστική απελευθέρωση των απολύσεων.

Στόχος τους δεν είναι μόνο η μείωση του λειτουργικού ή μισθολογικού κόστους – άλλωστε το μισθολογικό κόστος δεν ξεπερνά το 10%, αλλά το πέρασμα της αντιδραστικής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ- ΔΝΤ, της περιοδικής-ελαστικής εργασίας, των ατομικών συμβάσεων, της λιτότητας και της μαζικής ανεργίας. Ο εκβιασμός των εργαζόμενων για συνολική αλλαγή των εργασιακών όρων για να αποδεχτούν να δουλεύουν υποταγμένοι σε όποιο ρυθμό και με όποιες συνθήκες επιβάλλει κάθε φορά το κεφάλαιο. Να ξεφορτωθούν εργαζόμενους που εργάζονται με τους συλλογικά κατοχυρωμένους όρους εργασίας, για αυτό άλλωστε την ίδια στιγμή που κάνει λόγο για κρίση υπόσχεται πακέτα αποζημιώσεων για όσους εργαζόμενους αποδεχτούν «τη λύση της συνεργασίας».

Με τον ίδιο τρόπο θυσιάζουν εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη, ετοιμάζονται στις 25 Μάρτη να προωθήσουν το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» που σημαίνει διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, ισόβια λιτότητα και φτώχεια ή προωθούν συγχωνεύσεις-καταργήσεις οργανισμών Υγείας, σχολείων και συγκοινωνιακών φορέων μεταφέροντας όλο το κόστος λειτουργίας στο λαό, στο όνομα της «εξυγίανσης».
Η πολιτική αυτή είναι απόλυτη ταξική επιλογή, μονόδρομος για τη διέξοδο του κεφαλαίου από την κρίση, όχι για τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
Μέσα από συνελεύσεις και άλλες μαζικές διαδικασίες, σε ΑΜΕΣΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ. Σε συμμαχία με τους άλλους αγωνιζόμενους κλάδους, με νέες ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ να παλέψουμε να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, σε ρήξη με την κυβέρνηση που την εφαρμόζει και τους «πρόθυμους» τραπεζίτες, καναλάρχες, μεγαλοεκδότες και υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να διαλέξουμε την αγωνιστική διέξοδο, που είναι ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ - ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
  • ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
  • ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: