Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2012

ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΗΣ ΜΙΣΣΙΟΣ ..

Έφυγε σήμερα σε ηλικία 82 ετών ο Χρόνης Μίσσιος
Το βιογραφικό του από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου εδώ

Η τελευταία (νομίζω) τηλεοπτική συνέντευξη του Χρόνη Μίσσιου, στη ΝΕΤ το 2011 .

 












1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με Τι Θα Μοιάζει Ο Θρίαμβος;

http://www.tlig.org/el/messages/1063/

Αφήνω τώρα την Καρδιά Μου να μιλήσει γι' άλλη μια φορά.

Ω, γενεά! Είθε να συνειδητοποιούσατε τη χάρη των καιρών σας, τη χάρη του Ελέους Μου! Μια χάρη που ξεπερνά κάθε ανθρώπινη γνώση! Και παρότι γνωρίζω τις κακές προθέσεις σας και την περιφρόνηση που θα εισπράξω από πολλούς από σας τους οποίους αγαπώ, με απεριόριστη αγάπη πραγματοποιώ τις προθέσεις Μου, και σαν το ζητιάνο, στερημένο από αγάπη, εσείς 11 Με καταδικάζετε και Με μεταχειρίζεστε σαν εγκληματία. Πρώτοι στη δολιότητα, επαναπαύεστε στους κοσμικούς σας θησαυρούς και όχι στον Θεϊκό Μου Θησαυρό που μπορεί να σας φέρει τη σωτηρία.
Ω Κύριε, έχει μείνει κανένας καλός, έστω κι ένας;
Κανένας δεν είναι καλός, παρά μόνο ο Θεός. Μόνο ο Θεός μπορεί να σας οδηγήσει στη θέωση, να σας βάλει στην οδό των αρετών και να σας θεοποιήσει, ώστε να γίνετε οστό από τα οστά Του, σάρκα από τη σάρκα Του και να λογαριασθείτε δικός Του σπόρος…
Το Πνεύμα Μου θλίβεται, επειδή δεν επιθυμώ να αποκλειστεί κανείς από την παντοτινή Μου Παρουσία. 12 Από τη μεγάλη Μου ευσπλαχνία, είμαι πρόθυμος να σβήσω τα σφάλματά σας αν θελήσετε να ταπεινωθείτε, ναοί του Θεού, και να μετανοήσετε, αν και δεν θα συγχωρήσω τα λόγια 13 του βλάσφημου. Μετανοήστε, ειδάλλως το Άγιο Πνεύμα Μου δεν παραμένει ποτέ σε ένα σώμα που είναι χρεωμένο με αμαρτίες. Μη θλίβετε το Άγιο Πνεύμα Μου κατηγορώντας αυτό που προέρχεται από τον Θεό, ονομάζοντας το καλό κακό. Τούτο θα αποβεί μοιραίο για την ψυχή σας. 14
Το Πνεύμα Μου είναι συντετριμμένο με όλα αυτά που βλέπω από τον ουρανό. Όποιος αδικεί δεν μπορεί να κρυφτεί από τα μάτια Μου, ούτε όποιος κραυγάζει νύχτα-μέρα "εκδίκηση" κατά του αδελφού του, στην καρδιά της νύχτας… Ά, Βασούλα, τα λόγια Μου ας αντηχήσουν μέσα από σένα. Πες σε όλους, καλούς και κακούς:
"Κάνω τη Φωνή Μου να ακουστεί από τον Ουρανό. Φωνάζω δυνατά για να ακούσουν όλοι, καλοί και κακοί. Ναι, πράγματι, η Φωνή Μου έφτασε στα πέρατα του κόσμου. Οι καλοί και οι κακοί πρέπει το ίδιο να μετανοήσουν. Οι καλοί επειδή δεν κάνουν ακριβώς το θέλημά Μου και δεν προσεύχονται σωστά, πολλοί ανάμεσά τους Με πλησιάζουν μόνο με τα χείλη. Οι κακοί, επειδή διαπράττουν θανάσιμα αμαρτήματα από την σκληροκαρδία τους και την αδιαφορία τους απέναντι σε Μένα και το Νόμο Μου."
Αφού οι ναοί Μου βρίσκονται τώρα σε δυσμένεια, Εγώ, από την άπειρη ευσπλαχνία Μου, θα συνεχίσω να εκχέω σε τούτη εδώ την άθλια γενεά, το Πνεύμα Μου, για να την ζωοποιήσω. Και τότε, αυτός ο τόπος ο ξερός θα χαρεί και θα γίνει εύφορη γη, με τη σύζευξη της αγάπης και της ακεραιότητας, ο παλιός κόσμος θα εξαφανιστεί…
Αν και είχα προβλέψει ότι πολλοί από σας, μεθυσμένοι από κακία, θα απέρριπταν τα θαυμαστά Μου έργα, στο τέλος θα βγω θριαμβευτής σε τούτη εδώ την πονηρή γενεά.
Αν σε ρωτήσουν: "Μα ο Χριστός έχει θριαμβεύσει. Έχει νικήσει τον κόσμο, αφού το είπε ο ίδιος. Πώς λοιπόν θα θριαμβεύσει πάλι; Για ποιον θρίαμβο μιλάει;"
πες τους τούτο, κόρη Μου: Επειδή τα γνώριζα όλα πριν τη δημιουργία σας, και ότι πολλοί από σας θα έθεταν την ερώτηση αυτή, επαναλαμβάνω τα λόγια που είπα στον Πατέρα. Γράφε: