Πέμπτη, Νοεμβρίου 29, 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΑΝΑΜΑΝΑΜΑΤΑΕΣΩΣΕ

Η κυβέρνηση “ξεκινάει”. Προς τα πίσω

Thu, 11/29/2012 - 11:54   Οι θιασώτες των μνημονίων, η τρικομματική κλίκα που εφαρμόζει με τον πιο άγριο τρόπο τις επιταγές της τρόικας, οι μέχρι την Πέμπτη εξαφανισμένοι γιατί σκέφτονταν πώς θα πάνε σε εκλογές εάν δεν πάρουν τη δόση τώρα πανηγυρίζουν γιατί... την πήραν. Διαβαστε Περισσοτερα



ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΠΙΑ ΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ
Οι μη-αποφάσεις του Eurogroup

του Δημήτρη Μάνου
Τελικά το «όρος που ώδινεν», η μακριά νύχτα της 20ής Νοέμβρη, δεν έτεκε ούτε καν «μυν». Νέα παραπομπή σε επόμενο Eurogroup στις αρχές Δεκέμβρη, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι οι αναλυτές που παραπέμπουν το θέμα ή ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των αποφάσεων σε επόμενη Σύνοδο Κορυφής!

Τα μικρά είναι –πλέον- και… μεγάλα


 Ανακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης & Ανατροπής
"Χειρότερο και από το PSI - Κατεπείγον το Σχέδιο Β". Δήλωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής για το Eurogroup  


Ούτε τρεις μέρες δεν θα κρατήσει το θαύμα της νέας «επιτυχίας», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, δηλ. της «βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους που αποφάσισαν με προσωρινό συμβιβασμό ΗΠΑ και Γερμανία μέσω των εκπροσώπων τους ΔΝΤ-Eurogroup ερήμην της κυβέρνησης, που εκλιπαρεί μόνο για τη δόση.
Οι όροι που τέθηκαν για την τμηματική εκταμίευσή της δεν είναι μόνο εξευτελιστικοί είναι όροι που επιβάλλονται σε κατεχόμενη χώρα.
Επαναγορά ομολόγων από τα ήδη λεηλατημένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, νοσοκομείων με τη συνδρομή του γνωστού και μη εξαιρεταίου κ. Προβόπουλου.
Νέες αυτόματες περικοπές μισθών και συντάξεων, με το νέο μνημόνιο σε περίπτωση αποκλίσεων, που είναι βέβαιες μετά την άγρια λεηλασία των εισοδημάτων και την νέα φοροεπιδρομή που θα δημιουργήσει νέες «τρύπες» στα δημόσια έσοδα και στα ασφαλιστικά ταμεία. Το ίδιο θα ισχύσει και για καθυστέρηση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τυχόν πλεονάσματα θα δεσμεύονται υπέρ των δανειστών.
Δανειζόμαστε κι’ άλλα 44 δις για να «κουρέψουμε» έως το 2020 40 δις(!) Αυτό και μόνο δείχνει πόσο «βιώσιμο» είναι το χρέος, όταν μάλιστα οι Ελληνες αδυνατούν πλέον να πληρώνουν τα δεσμά τους. Ελπίζουμε αυτό να φέρει πιο κοντά την απόφαση της απελευθέρωσης από τη νέα κατοχή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αριστερη Συσσπείρωση

Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη. Εδώ και τώρα πλήρη διαγραφή του χρέους, έξοδος από ευρώ και ΕΕ, η μόνη λύση

http://www.aristerisispeirosi.gr/menu-poioi-eimaste/menu-prokirixeis/menu-deltia-typou/17-euro-group