Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2013

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΜΤ, ΤΕΤΑΡΤΗ 11/9




ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ  11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ,  στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος, Σύνταγμα)
 
Το Δ.Σ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών καλεί τα μέλη του, στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη, στις 7:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος, Σύνταγμα)

Θέματα:    
·  Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός πεπραγμένων του Δ.Σ. για την διετία 2011 - 2013
·  Ορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών
·  Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την διενέργεια των Εκλογών.
·  Προγραμματισμός δράσης του σωματείου. 





ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ
ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος, Σύνταγμα)
Το προηγούμενο διάστημα το σωματείο κρίθηκε στη δυνατότητα να επιδρά στην ταξική πάλη σε όφελος των εργαζόμενων.
                                                                   
ü     Συγκροτήθηκε με βασικό του άξονα την υπεράσπιση των εργαζομένων τεχνικών ανεξάρτητα από την μορφή της εργασιακής τους σχέσης και την εκπαιδευτική βαθμίδα απτην οποία προέρχεται ο καθένας κόντρα σε διαχωρισμούς που χρόνια λειτουργούσαν διχαστικά ανάμεσα στους εργαζόμενους του κλάδου, εκφράζοντας έμπρακτα αλληλεγγύη για κάθε συνάδελφο που βρισκόταν στο στόχαστρο, σηκώνοντας την αντιπαράθεση με την εργοδοσία στους χώρους δουλειάς ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την υπογραφή ατομικών συμφωνητικών.
ü     Υπηρέτησε την ανάγκη και πέτυχε να συμπεριληφθούν τα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε, ώστε να καλύπτονται όλοι οι τεχνικοί με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής τους.
ü     Έδωσε τη μάχη για την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, αποτελώντας όπλο ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, καλώντας τους συναδέλφους σε ανυπακοή μπροστά στην υπογραφή ιδιωτικών συμφωνητικών που προωθείται από τους εργοδότες.
ü     Επεδίωξε να καταγράψει, να συσπειρώσει και να οργανώσει τους άνεργους συναδέλφους για την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους (επίδομα ανεργίας, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κατάργηση των ασφαλιστικών τους εισφορών) μέσω συλλογικών διεκδικήσεων και δράσεων, ώστε να σταματήσουν οι άνεργοι να αποτελούν εφεδρικό στρατό για την εργοδοσία.
ü     Έδωσε το στίγμα στη μάχη για την ανατροπή των αντιασφαλιστικών μέτρων που μεθόδευσαν την πλήρη διάλυση των ταμείων για να ανοίξει διάπλατα η πόρτα προς την ιδιωτική ασφάλιση. Μπροστά στην απειλή της οικονομικής εξόντωσης των εργαζομένων, άνεργων και συνταξιούχων τεχνικών και το πέταγμα χιλιάδων συναδέλφων από το επάγγελμα λόγω των ληστρικών εισφορών. Στήριξε τις επίμονες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος για τη δραστική μείωση των εισφορών και την κατοχύρωση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης χωρίς προϋποθέσεις, οι οποίες ανάγκασαν το Δ.Σ. του ΕΤΑΑ να λάβει απόφαση για την αναστολή των αυξήσεων.
ü    Συμμετείχε ενεργά σε όλες τις μάχες του εργατικού κινήματος και στο συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων, απέναντι στον εργοδοτικό –γραφειοκρατικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, δίνοντας τόνο με τη στήριξη των απεργιακών αγώνων του περασμένου διαστήματος.

Σήμερα η χρησιμότητά του για τους εργαζόμενους, τους υποαπασχολούμενους και τους άνεργους του κλάδου κρίνεται ξανά στις νέες συνθήκες.

Το κεφάλαιο και οι εργοδότες, η ΕΕ, το ΔΝΤ, τα ΜΜΕ βαδίζουν το δρόμο της μαζικής καταστροφής ανθρώπινων δυνάμεων, της κατάργησης στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων (κατάργηση των Σ.Σ.Ε., αύξηση του χρόνου εργασίας, κόψιμο των αποζημιώσεων απόλυσης) και της εξαθλίωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων και της νεολαίας. Φροντίζουν να ξεπεράσουν την καπιταλιστική κρίση διατηρώντας το καθεστώς τους με καταστολή, τρομοκρατία, επιστράτευση κι επίταξη. Ένα καθεστώς το οποίο στηρίχθηκε στις πλάτες των εργαζομένων και που υπόσχεται την Ελλάδα των μεγάλων επενδύσεων και της «ανάπτυξης», τη στιγμή που η ανεργία, οι χιλιάδες απολύσεις και η συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου στιγματίζουν το παρόν και το μέλλον ενός ολόκληρου λαού. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να δρούμε όπως πριν. Οι επιλογές μας, η προετοιμασία και οι προτεραιότητές μας χρειάζεται να αντιστοιχούν στις νέες συνθήκες.

·                 η πάλη μας δεν μπορεί να είναι απλά μια διαμαρτυρία ενάντια στην σκληρότητα των μέτρων χωρίς να αμφισβητεί την ουσία της πολιτικής τους.
·                 δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τις διαδικασίες της ρημαγμένης κοινοβουλευτικής νομιμότητας και το καρναβάλι δημοκρατίας που καταργεί συντάγματα, νόμους και δικαιώματα, με μοναδικό σκοπό να εξασφαλιστεί η κυριαρχία της αντιδραστικής πολιτικής τους.
·                 δεν μπορούμε να συνταχθούμε με την πολιτική του υποταγμένου συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ που σε κάθε κρίσιμη πολιτική καμπή αποδεικνύει ότι όχι μόνο αρνείται να αγωνιστεί για τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά περνάει και στην αντίπερα όχθη, αυτή των εργοδοτών αλλά ούτε και με την πολιτική του ΤΕΕ – σύμβουλου του κράτους, που αποδέχεται κάθε αντιασφαλιστικό και αντεργατικό μέτρο.

Χρειαζόμαστε ένα σωματείο που :
1.    θα είναι μαζικό και θα προάγει την ενεργητική συμμετοχή των μελών του ενάντια σε κάθε λογική ανάθεσης. Θα αποτελεί πραγματικό εκβιασμό απέναντι στο κεφάλαιο, με όρους συλλογικότητας και ενότητας στη βάση των εργατικών συμφερόντων, ενάντια στον κατακερματισμό, τη διάσπαση και τον απομονωτισμό. Που θα αρνείται το μοντέλο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, του παρόχου εργατικών και συνδικαλιστικών υπηρεσιών.
2.    σήμερα περισσότερο από ποτέ να αποτελεί ασπίδα απέναντι στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, την πολιτική της κυβέρνησης και του κράτους που απαιτούν την πλήρη υποταγή τους σε μισθούς και συνθήκες γαλέρας στην εργασία. Μέσα από το σωματείο διεκδικούμε δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, κάθε απόλυση γίνεται μάχη όλου του σωματείου. Κανείς εργαζόμενος μόνος του, κανείς έξω από το σωματείο, καμιά αυθαιρεσία να μην μείνει αναπάντητη.
3.    γίνεται η φωνή των ανέργων και των επισφαλώς εργαζόμενων, του πιο χτυπημένου κομματιού του κλάδου. Πρόκειται για τον πολυπληθέστερο τμήμα του κλάδου και όχι απλά για ένα κομμάτι του που χρειάζεται στήριξη. Το κεφάλαιο δημιουργεί την «εφεδρεία» του φτηνού ανακυκλώσιμου δυναμικού και της επιφυλάσσει την ανάπτυξη των voucher ανεργίας και της κατάρτισης των «ωφελούμενων», χωρίς αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά.
4.    πρωτοστατεί στη μάχη της επιβίωσης των μελών του μέσα από την πάλη για μέτρα άμεσης ανακούφισης όπως η αναστολή των υπέρογκων αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους με «σφράγισμα» των βιβλιαρίων, η δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία.
5.    επιδιώκει, στηρίζει και συμβάλλει στη δημιουργία επιτροπών του σωματείου στους χώρους δουλειάς, καθώς και άλλων, τοπικών ή επιχειρησιακών σωματείων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων τεχνικών και την ανατροπή της σημερινής αντιδραστικής πολιτικής.
6.    δεν «μασάει» τα λόγια του, απέναντι στους εχθρούς του και ξέρει τους συμμάχους του. Το κεφάλαιο, οι εργοδότες, η ΕΕ, το ΔΝΤ, τα ΜΜΕ και η συγκυβέρνηση είναι απέναντί μας. Οι απεργοί της χαλυβουργίας, οι νοσοκομειακοί γιατροί που εξετάζουν ανασφάλιστους, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ, οι αγωνιζόμενοι του ΚΑΤΣΕΛΗ, οι απεργοί της ΜΕΒΓΑΛ και τα σωματεία τους είναι μαζί μας.
7.     αντιπαλεύει σταθερά τη λογική της ανταγωνιστικότητας που παράγει ανέργους, της «παραγωγικότητας» που αυξάνει τις ώρες δουλειάς, της σύνδεσης των κοινωνικών αγαθών με την αγοραία λογική του κέρδους και των ιδιωτικοποιήσεων, των οικονομικών δεικτών της ΕΕ και του κεφαλαίου που διαλύουν την εκπαίδευση, την υγεία, την ασφάλιση, κάνουν εμπόρευμα κάθε κοινωνικό αγαθό, το νερό, το ρεύμα και επιβάλλουν χαράτσια.
8.    με αλληλεγγύη αντιπαλεύει έμπρακτα τη νομιμότητα των κατασχέσεων σπιτιών, των διακοπών σε ρεύμα και νερό, τη νομιμότητα που εξαθλιώνει τη ζωή μας και κατάσχει τους όρους επιβίωσής μας. Μέσα από το σωματείο να φτιάξουμε τις δικές μας ανεξάρτητες δομές από το κράτος και τους εργοδότες, να επιβάλλουμε τη νομιμότητα και το δίκιο των εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων.
9.    δεν παραιτείται στις εποχές της «σιδερένιας φτέρνας» από την πάλη για αξιοπρεπή συλλογική σύμβαση και όρους εργασίας. Οι προηγούμενοι όροι διαπραγμάτευσης των ΣΣΕ έχουν καταργηθεί. Σήμερα το σωματείο πρέπει να επανακαθορίσει τις συλλογικές διεκδικήσεις στους χώρους δουλειάς, έξω από τη λογική του ατομικού δρόμου που είναι στρωμένος με υποχωρήσεις και δεν εξασφαλίζει την επιβίωση των εργαζομένων.
10. αντιπαλεύει την ξενοφοβία, το ρατσισμό και το φασισμό, τον εμφύλιο ανάμεσα στους εργαζόμενους που η κρίση του συστήματος γεννά, η φασιστική Χρυσή Αυγή και το πολιτικό καθεστώς θρέφουν πουλώντας ελληνοσύνη, την ίδια ώρα που η πολιτική τους παράγει και εκμεταλλεύεται χιλιάδες μετανάστες, έλληνες και ξένους.

Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, υποαπασχολούμενο, «μαύρα» και ελαστικά εργαζόμενο, και κάθε νέο τεχνικό του κλάδου

με επίγνωση της σκληρής αναμέτρησης στον κλάδο, των αμφιβολιών ή και των φόβων που γεννά η πραγματικότητα της κρίσης και της εξαθλίωσης,
με τη φιλοδοξία το σωματείο να εκφράσει κάθε προσδοκία για αντίσταση κι αγώνα, κάθε τάση χειραφέτησης του συνάδελφου που αγωνίζεται αλλά και κάθε συνάδελφου που μπορεί σήμερα διστάζει
και με την πεποίθηση ότι το σωματείο μπορεί να αποτελεί ασπίδα για την επιβίωση και όπλο αποφασιστικού αγώνα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.

και τον καλούμε να γίνει μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Οργανωνόμαστε για να συνεχίσουμε να ταράζουμε τα νερά της εργοδοτικής κυριαρχίας

Οργανωνόμαστε για να φοβούνται τα αφεντικά εμάς και όχι εμείς τα αφεντικά

Οργανωνόμαστε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας στην αξιοπρεπή εργασία και τη ζωή

Οργανωνόμαστε για να συμβάλλουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε μια νικηφόρα αναμέτρηση του εργατικού κινήματος, όπως ταιριάζει στην ιστορική εποχή που ζούμε


Δεν υπάρχουν σχόλια: