Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2007

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 3518/06 ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ


Oι φωτογραφίες είναι από την κινητοποίηση της 14/11




ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 3518/06 ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ

Πραγματοποιήθηκε στις 14/11 με πρωτοβουλία συλλόγων και σωματείων εργαζόμενων, τετράωρη στάση εργασίας, και μαζική – μαχητική συγκέντρωση, με συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων μηχανικών, στο ΤΣΜΕΔΕ και πορεία στο υπουργείο Οικονομίας. Το βασικό αίτημα της κινητοποίησης ήταν η κατάργηση του νόμου 3518/06, ενός νόμου που είναι προϊόν της αντεργατικής συναλλαγής της ηγεσίας του ΤΕΕ, του ΤΣΜΕΔΕ και της κυβέρνησης και αποτελεί πρόδρομο των επερχόμενων ασφαλιστικών ρυθμίσεων. Η επιτυχία της κινητοποίησης ήταν ένα σαφές μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι μηχανικοί συσπειρώνονται, αποκτούν φωνή, αντιστέκονται.

Πολύ σημαντικό γεγονός αποτελεί η οργάνωσή της κινητοποίησης από 13 σωματεία και συλλόγους εργαζομένων, που καλύπτουν χιλιάδες συναδέλφους μηχανικούς, τα σημαντικά βήματα αγωνιστικής ενότητας που έγιναν, μια ενότητα που πρέπει να δυναμώσει, καθώς προωθείται άμεσα η νέα (αντι)ασφαλιστική «μεταρρύθμιση». Ο αγώνας των εργαζόμενων μηχανικών πρέπει να ενωθεί με τον αγώνα όλων των εργαζόμενων.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν από κοινού τα Σωματεία Μισθωτών Τεχνικών, Μηχανικών ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Εργαζομένων στο ΚΑΠΕ, Εργαζομένων στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, εργαζόμενων στο Αττικό μετρό, Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο, Εργαζομένων ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, Εργαζομένων ΕΡΓΟΣΕ, Σύλλογοι εκτάκτων συμβασιούχων ΕΜΠ (ΙΔΑΧ), Εργαζομένων ΜΟΔ του ΚΠΣ, Εργαζομένων στο ΤΕΕ, Μεταπτυχιακών ΕΜΠ, η Εμδυδάς Αττικής.

Οι συγκεντρωμένοι περίμεναν για αρκετή ώρα τον πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ, ο οποίος όταν ήρθε αρνήθηκε να απαντήσει στα αιτήματα των εκατοντάδων συγκεντρωμένων μπροστά σε όλους, δείχνοντας πόσο υπολογίζει τη θέληση και τη γνώμη των εργαζόμενων Γι αυτό αποδοκιμάστηκε από τους συγκεντρωμένους. Όμως ούτε η κυβέρνηση θέλησε να ακούσει, καθώς στην είσοδο του υπουργείου Οικονομίας, οι διαδηλωτές συνάντησαν τα ΜΑΤ.

Τα σωματεία την Τρίτη, στις 6 μ.μ., θα συγκεντρωθούν στο ΕΜΠ, προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα. Ήδη το σωματείο μισθωτών τεχνικών καλεί στις 27/11 σε περικύκλωση στο ΤΣΜΕΔΕ.

Το επόμενο διάστημα:

1. Συντονιζόμαστε με σωματεία ενάντια στην ασφαλιστική επιδρομή, για την κατάργηση του νόμου για το ΤΣΜΕΔΕ.

2. Στις 27/11 καλούμε σε συμβολική περικύκλωση του ΤΣΜΕΔΕ στις 8πμ, με στάση εργασίας (8πμ-12μμ).

3. ΣΤΙΣ 28/11, ΜΕΡΑ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΣΤΕΑΤ, ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (9.00 π.μ. στο κτίριο 5) με στάση εργασίας (8πμ-12μμ)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Μεσολογγίου 5, 2ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ. επικοινωνίας. 2103820537, 6936760879, 6977806266

Δεν υπάρχουν σχόλια: