Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2007

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!!

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!!

Ενότητα και μαχητικός αγώνας διαρκείας μέχρι τη νίκη

Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα: Κυβερνήσεις και εργοδότες αντιμετωπίζουν την κοινωνική ασφάλιση σαν εμπόδιο στην κερδοφορία των επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση θέλει να ολοκληρώσει την αντιδραστική-αντεργατική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος που άρχισε με τους νόμους Σιούφα και Ρέππα.

Μετά και την υλοποίηση του αντιασφαλιστικού Νόμου για το ΤΣΜΕΔΕ (Ν. 3518/2006), η κυβέρνηση προχωρά πλέον το σύνολο της λεγόμενης «ασφαλιστικής μεταρρύθμισης». Προωθεί την «ενοποίηση» των «ευγενών» Ταμείων, για να οδηγήσει στην εξίσωση προς τα κάτω δικαιωμάτων και κατακτήσεων για το σύνολο των ασφαλισμένων. Ανακοινώνει την εσωτερική «αναδιανομή» των αποθεματικών των ταμείων, για να καλυφθούν τα «ελλείμματα» του ασφαλιστικού συστήματος, που οι ίδιοι οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν!!! Ληστεύει το 10% των αποθεματικών των «υγιών» ταμείων για την κάλυψη των «ελλειμμάτων» των υπολοίπων!!! Επιδιώκει να διχάσει τους εργαζόμενους, να τους φέρει σε αντιπαράθεση μεταξύ τους, ώστε να περάσει ευκολότερα τα μέτρα. Παράλληλα προωθείται η αύξηση των ορίων ηλικίας για όλους τους εργαζόμενους σε μια λογική δουλειάς μέχρι θανάτου, η μείωση των συντάξεων, ο αποχαρακτηρισμός Βαρέων - Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων κλπ

Οι μισθωτοί τεχνικοί έχουμε κάθε λόγο και συμφέρον να αγωνιστούμε για να μην περάσουν οι απαράδεκτες κυβερνητικές εξαγγελίες. Όχι επειδή θίγουν εμάς που μας ονομάζουν «προνομιούχους» με ένα «υγιές» ταμείο που το πληρώνουμε ακριβά, αλλά επειδή σε μια επίθεση που έχει συνολικό χαρακτήρα δεν έχουμε αυταπάτες «κλαδικής σωτηρίας του δικού μας Ταμείου». Αυτή η μάχη πρέπει να δοθεί από το σύνολο των εργαζομένων για να έχει προοπτική.

ü Παλεύουμε ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, το «ενιαίο ταμείο επιστημόνων», που στοχεύει στην αντιδραστική κλοπή των αποθεματικών και την συρρίκνωση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

ü Άμεση κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου 3518/06 για το ΤΣΜΕΔΕ και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

ü Πλήρη δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Όχι στην ανταποδοτικότητα και την επιχειρηματικότητα στην κοινωνική ασφάλιση. Απειθαρχία στις αντιασφαλιστικές οδηγίες της EE και τα κριτήρια της Λισσαβόνας.

ü Μείωση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους στην προοπτική της πλήρους κατάργησης της εργατικής εισφοράς. Να πληρώνουν για την ασφαλιστική προστασία και τη σύνταξη το κράτος και οι εργοδότες. Καμιά εισφορά για τους άνεργους και τους φαντάρους και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

ü Πλήρη και ουσιαστική ασφαλιστική εξίσωση προς τα πάνω όλων των ασφαλισμένων. Άρση της απαράδεκτης διάκρισης «παλιών» και «νέων» ασφαλισμένων χωρίς καμία επιβάρυνση τους.

ü Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Σύνταξη ίση με το μέσο όρο των αποδοχών της τελευταίας τριετίας, στα 30 χρόνια δουλειάς, ή στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 58 για τους άνδρες. Επίδομα ανεργίας, ίσο με το βασικό μισθό, για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής τους (μισθό, ή δελτίο παροχής υπηρεσιών). Άμεση αναγνώριση των εργοδοτικών υποχρεώσεων (εργασιακών, ασφαλιστικών κλπ) και των δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και παρέχουν στην ουσία εξαρτημένη σχέση εργασίας.

ü Επέκταση –και όχι περιορισμό– των βαρέων και ανθυγιεινών και σε νέα τμήματα εργαζομένων που το έχουν ανάγκη (νέες επαγγελματικές ασθένειες εργαζόμενων).

ü Κατάργηση κάθε μορφής χρηματιστηριακής τοποθέτησης των αποθεματικών των ταμείων. Άμεση αποδέσμευση του ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα Αττικής και το Χρηματιστήριο. Άμεση επιστροφή στα ταμεία όλων των απωλειών που έχουν υποστεί από τις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων από το ’50 και μετά.

ü Άμεση αναγνώριση των εργοδοτικών υποχρεώσεων (εργασιακών, ασφαλιστικών κλπ) και των δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και παρέχουν στην ουσία εξαρτημένη σχέση εργασίας.

Θα αποδεχτούμε τον πλήρη ακρωτηριασμό των κοινωνικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων ή θα διεκδικήσουμε την αποφασιστική βελτίωση της θέσης μας, με βάση τον τεράστιο πλούτο που εμείς οι ίδιοι παράγουμε και μας ανήκει?

Η κυβέρνηση δεν πρωτοτυπεί. Συνεχίζει τον δρόμο που άνοιξαν προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ, αλλά και ο νόμος Ρέπα, που ήδη εφαρμόζεται, ενώ από 1/01/2008 θα οδηγήσει σταδιακές μειώσεις των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας. Ακολουθεί τον «δρόμο Σαρκοζί». Ένα δρόμο που χαράχτηκε μια δεκαετία πριν, στη σύνοδο της ΕΕ στην Λισσαβόνα, όταν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων στην Ευρώπη ονομάστηκαν «μη μισθολογικό κόστος εργασίας» που πρέπει να μειωθεί, αν όχι να καταργηθεί, στο όνομα της ‘ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας’. Ας ακολουθήσουμε κι εμείς το δρόμο των αγώνων.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 27/11 ΣΕ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ ΣΤΙΣ 8ΠΜ, ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, με στάση εργασίας (8πμ-12μμ) που καλούμε από κοινού με άλλα σωματεία του κλάδου (ΕΜΔΥΔΑΣ, Σύλλογοι εργαζόμένων στο ΤΕΕ, στο ΤΣΜΕΔΕ, στη Θέμις κατασκευαστική, εκτάκτων συμβασιούχων ΕΜΠ, μεταπτυχιακών)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Μεσολογγίου 5, 2ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ. επικοινωνίας. 2103820537, 6936760879, 6977806266

Δεν υπάρχουν σχόλια: