Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2007

ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ



Στην προσπάθεια προώθησης της κοινής δράσης της "εκτός των τειχών" αριστεράς, διοργανώνεται κοινή εκδήλωση-συζήτηση στην Αθήνα. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το ΜΕΡΑ και η ΟΚΔΕ Εργατική Πάλη, το ΚΚΕ (μ-λ), η ΕΝΑΝΤΙΑ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο ΜΑΧ του Ε.Μ. Πολυτεχνείου. Θέμα της συζήτησης η παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στα μέτωπα της περιόδου, όπως το ασφαλιστικό, η παιδεία, η λιτότητα και η νέα αντιδραστική ευρωσυνθήκη.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αναμφίβολα πολύ θετική πρωτοβουλία
κρίμα για το Μ-Λ ΚΚΕ που δείχνει σεχταριστική νοοτροπία και αρνήθηκε να συμμετάσχει
υπάρχει και σχετική αφίσα http://bp2.blogger.com/_gZXlyH4t4tc/R0ghHx85L0I/AAAAAAAAAwU/Dyqv38DIZCM/s1600-h/afisa_ekdilosi.gif

haridimos είπε...

thkx για την αφίσα.
Την ανέβασα.

Για το Μ-Λ ΚΚΕ, όντως είναι κρίμα που επέλεξε να μη συμμετέχει.

Ανώνυμος είπε...

έψαχνα να βρω στις διάφορες ιστοσελίδες και τα μπλογκ τίποτα σχετικό με την εκδήλωση αλλα τζίφος... Μόνο στην "Εργατική Αλληλεγγύη" του ΣΕΚ είχε το παρακάτω ρεπορτάζ:

"Eκδήλωση της Pιζοσπαστικής Aριστεράς

Εγινε την περασμένη Τετάρτη στο Πολυτεχνείο η κοινή εκδήλωση ΕΝΑΝΤΙΑ, ΜΕΡΑ, ΚΚΕ μ-λ, Κομμουνιστική Ανανέωση και Κ.Ο. Ανασύνταξη. Είναι δύσκολο να την ονομάσει κανείς «συζήτηση», αφού η διαδικασία περιορίστηκε σε έναν μακρύ κατάλογο ομιλιών από οργανώσεις και κόμματα της άκρας αριστεράς. Παρόλα αυτά, είναι δυνατόν να βγουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.

Ένα πρώτο κρατούμενο είναι ότι οι εκτιμήσεις για την εικόνα που διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές έχουν συγκλίνει προς την άποψη ότι η επίθεση του Καραμανλή δεν ξεκινάει από θέση ισχύος και ότι η κρίση στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει τελειώσει. Αυτά είναι βασικά στοιχεία για να μπορεί η ριζοσπαστική αριστερά να έχει σωστή εικόνα για τις δυνατότητες της περιόδου και συνεπώς για τα καθήκοντά της.

Αυτή η θετική εξέλιξη, όμως, δεν είναι αρκετή από μόνη της για να ξεσκαλώσει αυτός ο χώρος από τα εμπόδια του σεχταρισμού που εξακολουθούν να ορθώνουν οι ηγεσίες κατά κύριο λόγο του ΝΑΡ και του ΚΚΕ μ-λ.

“Aσώματος κεφαλή”

Οι ομιλητές του ΝΑΡ (Α. Δραγανίγος ως ΜΕΡΑ, Τ. Κατίντζαρος ως ΝΑΡ) εμφανίστηκαν για άλλη μία φορά με απόψεις που απόκλειαν την ενιαιομετωπική δράση με όλο τον κόσμο που αντιστέκεται στις επιθέσεις της κυβέρνησης. Ο τρόπος που «οριοθετούν», τη ριζοσπαστική Αριστερά ως «σκληρό πυρήνα του κινήματος» καταλήγει να την θέλουν σαν μια ασώματο κεφαλή που κουβαλάει την καθαρότητά της ερήμην του κινήματος.

Αυτή η λογική προεκτείνεται μέχρι του σημείου να αποκλείουν και ολόκληρα τμήματα της ίδιας της ριζοσπαστικής Αριστεράς έξω από τον «σκληρό πυρήνα», όπως έκαναν στις εκλογές με την ΕΝΑΝΤΙΑ και το ΣΕΚ. Τα ίδια συνεχίζουν και τώρα και στα λόγια και στις πράξεις. (π.χ. στις Παρεμβάσεις Εκπαιδευτικών και στα ΕΑΑΚ).

Ο Πάνος Γκαργκάνας από τη μεριά του ΣΕΚ θύμισε ότι χρειάστηκε η ώθηση του κινήματος των καταλήψεων για να αναδειχθεί η Ενωτική Πρωτοβουλία της ΕΝΑΝΤΙΑ και τόνισε ότι η δράση για να ξεδιπλωθεί το απεργιακό κίνημα ενάντια στο Ασφαλιστικό μπορεί να δώσει νέες ευκαιρίες για να διευρυνθεί η ενότητα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. "

αν διάβασες το ΠΡΙΝ της περασμένης εβδομάδας μήπως είχε τίποτα σχετικό με την εκδήλωση?
γιατί έχουν καιρό να ανανεώσουν το σάιτ τους

haridimos είπε...

Είχε βάλει ένα κείμενο την περασμένη βδομαδα το Πριν. Αν δεν το έχω πετάξει, θα προσπαθήσω να το σκαννάρω (γιατί το site το έχουν αφήσει στο έλεος του θεού..)