Δευτέρα, Ιουνίου 02, 2008

ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΑ 'ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ'

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ «ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ»

ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ !

Για δεκαετίες ολόκληρες το εργοστάσιο λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, αποτελούσε σοβαρή εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος και επιβάρυνσης της υγείας των κατοίκων ,όχι μόνο της Δραπετσώνας αλλά και των γύρω περιοχών.

Σήμερα, με αγαστή συνεργασία όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και των ντόπιων Δημοτικών Αρχών το έγκλημα συνεχίζεται με νέα μορφή:

Σχέδια για εφοπλιστικό κέντρο, πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχεία πολλών αστέρων, μαρίνες ελλιμενισμού πολυτελών θαλαμηγών, εμπορευματικές χρήσεις, περιορισμός της πρόσβασης στη θάλασσα.

Για να χρυσώσουν το χάπι για αυτά τα εγκληματικά σχέδια, προβάλλουν τη δήθεν βελτίωση της ζωής των κατοίκων, με την επανασύνδεση των περιοχών με τη θάλασσα, τη δημιουργία εκτάσεων οργανωμένου πρασίνου, οργανωμένων εκτάσεων υπαίθριων δραστηριοτήτων και κοινόχρηστων χώρων.

Δεν χρειάζεται και πολλή φαντασία για να αντιληφθεί κανείς ότι στην πραγματικότητα σχεδιάζουν μια πόλη-φρούριο για τις ανάγκες των εφοπλιστών όπου η πρόσβαση θα είναι αδύνατη και τα πάντα θα ελέγχονται με υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας. Το περίφημο πράσινο θα είναι απομονωμένες εκτάσεις γκαζόν που θα χρησιμεύουν για την αναβάθμιση των πολυτελών κτηρίων. Η πολυσυζητημένη πρόσβαση στη θάλασσα θα είναι ένας στενός πεζόδρομος με θέα τα πανάκριβα αραγμένα σκάφη.

Εμάς που ζούμε και εργαζόμαστε στην περιοχή δεν μας ρώτησε κανείς!

Κάθε μέρα που περνάει, καταλαβαίνουμε όλο και περισσότερο, ότι το μέλλον της περιοχής που ζούμε θα είναι ζοφερό αν δεν αντιδράσουμε συλλογικά, αν ο αγώνας δεν περάσει στα χέρια των κατοίκων.

§ Απαλλοτρίωση της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου ώστε να αποκτήσει δημόσιο χαρακτήρα και να αποδοθεί στο λαό της περιοχής.

§ Όλη η έκταση των 640 στρεμμάτων να γίνει χώρος υψηλού πρασίνου, ενιαίο άλσος.

§ Καμία τσιμεντοποίηση, ιδιωτικοποίηση, εμπορευματοποίηση του χώρου.

§ Ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα και αποτροπή των σχεδίων του ΟΛΠ για επέκταση της λιμενικής ζώνης. Ελεύθερη δημόσια ακτή στη Δραπετσώνα.

§ Όχι σε μια νέα πόλη μέσα στην πόλη της Δραπετσώνας

Κυριακή 8 Ιουνίου 2008, στις 11.00 π.μ.

Στην πεζογέφυρα Αγίου Διονυσίου

θα ακολουθήσει πορεία ως τα λιπάσματα

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Όλοι μαζί, μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας στέρησαν, αυτά που μας αξίζουν, αυτά που ονειρευόμαστε!

Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΘΥΜΟΙΤΗΣ», ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΑΛΣΟΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ 1ου, 3ου, 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: