Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2009

Αποτιμήσεις αποτελεσμάτων 4/10/09



Πρώτη Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα αποτελέσματα των εκλογών

Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή!

Τo αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών αποτελεί σαφέστατη καταδίκη της αντεργατικής, αυταρχικής πολιτικής της Ν.Δ. Οι αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας έβαλαν την ταφόπλακα στο κόμμα που επιτέθηκε με δριμύτατα στις κατακτήσεις, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα, στο κόμμα που επικαλέστηκε την καπιταλιστική κρίση για να ζητήσει νέες θυσίες για χάρη των τραπεζιτών και των βιομήχανων.

Η νίκη του ΠΑΣΟΚ περισσότερο εκφράζει τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στη Ν.Δ. παρά μια θετική ψήφο για το πολιτικό και κυβερνητικό πρόγραμμά του. Ένα πρόγραμμα που στις βασικές γραμμές κινείται στην ίδια λογική με αυτό της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ με την ανύπαρκτη αντιπολίτευσή του σηματοδότησε ότι και ως κυβέρνηση θα διαψεύσει τις προσδοκίες του κόσμου που αγωνίστηκε ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων. Γι’ αυτό και εξασφάλισε τη στήριξη της αστικής τάξης και του κεφαλαίου, ως ο «εκλεκτός» τους, ύστερα από την ανεπανόρθωτη φθορά της κυβέρνησης Καραμανλή, για να μην αφήσει να υπάρξουν «ανεξέλεγκτες» αντιδράσεις από τους εργαζόμενους που καλούνται να πληρώσουν την κρίση.

Να είναι σίγουρη η νέα κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν θα δώσουν καμιά περίοδο χάριτος, δεν θα υπάρξει καμιά ανοχή ή αναμονή, αφού η επόμενη μέρα είναι η μέρα του νέου προϋπολογισμού, των ιδιωτικοποιήσεων, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών αλλά και συνολικά των εργαζομένων κ.λπ. Ταυτόχρονα το εύρος της ήττας της Ν.Δ καταδεικνύει το τι περιμένει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας την ίδια πολιτική. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης που συνεχίζεται οι όποιες αντεργατικές αποφάσεις για τους μισθούς, τις συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα, την ανεργία θα αποτελέσουν αιτίες πολέμου για τους εργαζόμενους.

Η καθήλωση και υποχώρηση των κομμάτων της κοινοβουλευτικής Αριστεράς σε περίοδο κρίσης και χτυπήματος των εργαζομένων αποτελεί αποτέλεσμα της δικιάς τους αδυναμίας να συμβάλλουν για ένα άλλο νικηφόρο εργατικό κίνημα και στη στρατηγική ανάγκη των εργαζομένων για μια άλλη αριστερά.

Ότι σε ένα περιβάλλον έντασης των κοινωνικών διεκδικήσεων και έντονης αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής, η επίσημη Αριστερά αποτυγχάνει να ενισχυθεί και υποχωρεί εκλογικά, είναι ένδειξη της βαθύτερης κρίσης της. Είναι απόδειξη του πόσο αναγκαία είναι σήμερα μια άλλη αριστερά, μια αριστερά που να εμπνέει και να μην απογοητεύει, μια Αριστερά αντικαπιταλιστική, επαναστατική. Η ανάγκη μαχητικής κοινωνικής αντιπολίτευσης αποτελεί το πραγματικό στοίχημα της επόμενης μέρας για τους εργαζόμενους και σε αυτό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεισφέρει με όλες της τις δυνάμεις.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους εργαζόμενους και τη νεολαία που την ενίσχυσαν και εκλογικά δείχνοντας ότι ακόμη στο δύσκολο έδαφος των εκλογών πρωτοπόροι εργαζόμενοι και νεολαίοι θεωρούν απαίτηση των καιρών να υπάρξει μια άλλη αριστερά, ενωτική, αντικαπιταλιστική και επαναστατική. Και ξέρουμε ότι αυτή την αγωνία την μοιράζονται και πολλοί άλλοι αγωνιστές.

Οι ψήφοι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελούν κάλεσμα για να συνεχίσουμε την επίπονη προσπάθεια γι’ αυτή την άλλη αριστερά, για να επιμείνουμε στον ενωτικό μετωπικό δρόμο που διαλέξαμε εξαρχής, για να παλέψουμε για ένα μαχητικό νικηφόρο εργατικό κίνημα, για μαχητική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και σε κάθε αντιδραστική πολιτική.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, 4/10/2009

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα συνεδριάσει το Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για πλήρη εκτίμιση των αποτελεσμάτων και συνολική ανακοίνωση. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους αγωνιστές σε κύκλο συνελεύσεων σε όλες τις γειτονιές και πόλεις για την πολιτική αποτίμηση της μάχης των εκλογών και των αποτελεσμάτων, που θα γίνει τις ερχόμενες μέρες.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Οι χειρότερες μέρες είναι μπροστά μας
Οι ελπίδες μας, στο κίνημα και τους αγώνες


Τα εκλογικά αποτελέσματα αποτυπώνουν μια σχετική επιτυχία του συστήματος, αφού κατόρθωσε -μόλις δύο χρόνια μετά τις εκλογές του 2007- να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ με μεγάλο ποσοστό στην κυβερνητική εξουσία. Ταυτόχρονα, ωστόσο, η εκλογική καθίζηση της ΝΔ του Καραμανλή -που επέλεξε να προβάλει ανοιχτά τη γραμμή της επίθεσης- ήταν το «τίμημα» αυτής της επιτυχίας που αναδεικνύει και κρατάει ανοιχτά τα προβλήματα του συστήματος.
Αναδεικνύει δηλαδή, από τη μια, πως ο λαός -κάτω από το βάρος της κρίσης- αναζήτησε μέσω της κάλπης να εκφράσει την απέραντη οργή του.
Από την άλλη, είναι φανερό πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην επίθεση που θα προωθήσει, δεν θα έχει απέναντί της έναν αδρανή λαό. Εκεί ακριβώς -στο πεδίο των αντιστάσεων και των αγώνων- και κυρίως σε αυτό θα συνεχίσει να κρίνεται και το ζήτημα της Αριστεράς, που -όπως έγινε για άλλη μια φορά φανερό- δεν μπορεί να απαντηθεί στις κάλπες.
Σε αυτό το πεδίο, των αγώνων και του κινήματος, το ΚΚΕ(μ-λ), όπως άλλωστε δεσμεύτηκε και προεκλογικά, θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις, με τη λογική της Κοινής Δράσης, ώστε να προωθηθεί ο πολιτικός στόχος του Μετώπου Αντίστασης που είναι επιτακτικά αναγκαίος τόσο για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού όσο και για την προοπτική του.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009
Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)


Το Μ-Λ ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ Μ-Λ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου η βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ γνώρισε βαριά ήττα. Ωστόσο η νίκη του ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά εναλλαγή στην Κυβέρνηση για υλοποίηση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής με διαφορετικό περιτύλιγμα. Και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το φούσκωμα των εκλογικών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ μεθοδικά πριμοδοτήθηκε από τα κυρίαρχα οικονομικά συμφέροντα για να προχωρήσει με γρήγορα βήματα τις αναδιαρθρώσεις από τη μια και από την άλλη να παίξει τον παλιό γνωστό ρόλο της ενσωμάτωσης της κοινωνικής δυσαρέσκειας στην αστική πολιτική, της απορρόφησης και εκτόνωσής της σε κανάλια ανώδυνα για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, του εκφυλισμού και της χειραγώγησης των αναπόφευκτων λαϊκών αντιδράσεων. Στη μαύρη ατζέντα του Παπανδρέου υπάρχει το άνοιγμα του ασφαλιστικού, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι δυσμενείς -για τους μισθωτούς- αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, η νέα επίθεση στην Παιδεία την Υγεία και φυσικά η συνέχιση της μακράς λιτότητας στα πλαίσια των αντεργατικών επιλογών της ΕΕ.

Στα πλαίσια αυτά οι εργαζόμενοι οφείλουν να αρνηθούν να δώσουν περίοδο χάριτος, ανοχή ή αναμονή καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι αποδέχονται να φορτώσουν στις πλάτες τους τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης. Μόνο ο μαζικός λαϊκός εξωκοινοβουλευτικός αγώνας μπορεί να φρενάρει και να παρεμποδίσει τα αντιλαϊκή σχέδια της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας και των ξένων κηδεμόνων. Το Μ-Λ ΚΚΕ θα συμβάλλει στο μέτρο των δυνάμεών του και στο μέλλον σ΄ αυτή την κατεύθυνση για να δυναμώσουν οι λαϊκοί αγώνες, για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος, για μια πραγματική αριστερά.

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΕΕΚ για τις Κοινοβουλευτικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009

Καραμανλής, τέλος
Ο Παπανδρέου μπροστά
στα χειρότερα


Δεν αλλάζουμε πορεία: την διέξοδο θα την δώσει η εργατική τάξη!

Η Δεξιά της μαζικής ανεργίας, των Βατοπεδινών και των κουμπάρων, της αστυνομικής βίας και της «ζαρντινιέρας» σαρώθηκε, στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, γνωρίζοντας την χειρότερη εκλογική της ήττα σ’ ολόκληρη την ιστορία της μεταπολίτευσης. Ο Καραμανλής ο Μικρός, που μετά πεντέμισι χρόνια αντιλαϊκής πολιτικής και σκανδάλων είχε το θράσος να ζητήσει «νωπή εντολή» για να μας γδάρει τα επόμενα δύο χρόνια, πήρε την απάντηση που του άξιζε: ο λαός τον βούτηξε στη πίσσα και τα πούπουλα και τον έστειλε στα αζήτητα.
Η λαϊκή πλειοψηφία προσπάθησε με την ψήφο να αποτρέψει τα χειρότερα. Τώρα, όμως, είναι ο νέος πρωθυπουργός Γιώργος ή Γιωργάκης Παπανδρέου που έρχεται να διαχειριστεί τα χειρότερα. Η παγκόσμια κρίση που συνέθλιψε τον Καραμανλή και τις κυβερνήσεις του δεν θα εξαφανιστεί με πράσινα ξόρκια ούτε με την μετάκληση στην Ελλάδα «αστέρων» του χρεοκοπημένου νεοφιλελευθερισμού και της Παγκόσμιας Τράπεζας, σαν αυτούς που μπήκαν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και προαλείφονται για υπουργοί.
Η άρχουσα τάξη, μέσα στην καθεστωτική κρίση του πολιτικού της συστήματος, δεν είχε εναλλακτική λύση παρά να αναθέσει το τιμόνι της κυβερνητικής εξουσίας σ’ αυτόν που μόλις πριν λίγο διαπόμπευε, και το 2007 του ζητούσε να παραιτηθεί, ενώ τώρα τον μεταμορφώνει από «Γιωργάκη» σε «Γιώργο» και πρωτοκαπετάνιο στη γαλέρα της.
Ο «νέος καπετάνιος» δεν ακολουθεί απλώς την ίδια ρότα, όπως είπε η Παπαρήγα, αλλά αναλαμβάνει το πηδάλιο σε ένα καράβι που ήδη βουλιάζει και καλείται να σώσει μόνο τους προνομιούχους επιβάτες της πρώτης θέσης.
Το νέο σοκ από την παγκόσμια κρίση πάνω στην ντε φάκτο χρεοκοπημένη Ελλάδα και το νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων από τη νέα κυβέρνηση δεν αργούν. Κι ούτε η εργατική τάξη κι οι λαϊκές μάζες πρέπει να αργήσουν στη δικιά τους ετοιμασία, την αυτο-οργάνωσή τους τον πολιτικό-προγραμματικό εξοπλισμό τους για τους κρίσιμους αγώνες που βρίσκονται μπροστά μας. Δεν αποτινάξανε την Δεξιά για να δεχτούν την καταστροφική πολιτική της με πράσινο περιτύλιγμα.
Τα αποτελέσματα δεν αντανακλούν καμιά «δεξιά μετατόπιση» κατά την παράλογη δήλωση της Λιάνας Κανέλλη του ΚΚΕ. Η Δεξιά γνώρισε Βατερλό, ενώ, στην ίδια, κλονιζόμενη από τον κοινωνικό προσεισμό «πολυκατοικία», ο Καρατζαφέρης, αν και αύξησε την κοινοβουλευτική του δύναμη σε σχέση με το 2007, αποδείχτηκε, για την ώρα πολύ κατώτερος των εντυπώσεων και των απειλών που έσπειρε.
Η λαϊκή ψήφος, μαζί και ένα σημαντικό τμήμα της αριστερής ψήφου στράφηκε στο «μικρότερο κακό», στο ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν βλέπει καμιά εναλλακτική πρόταση εξουσίας και διεξόδου από την κρίση στα αριστερά. Η «τρίτη θέση» του ΚΚΕ δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι έχασε και σε ποσοστό 0,61% και σε αριθμό περίπου 70.000 ψηφοφόρους, ενώ η κοινοβουλευτική επιβίωση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν σβήνει το γεγονός ότι έχασε περίπου 50.000 ψηφοφόρους, και 0,44% σε ποσοστό συγκριτικά με τις εκλογές του 2007. Αντί να κατηγορούν το λαό σαν «καθυστερημένο», τα κόμματα της καθεστωτικής Αριστεράς ας αναζητήσουν στην πολιτική τους τούς λόγους που κάνουν να τα εγκαταλείπουν απογοητευμένοι οι οπαδοί τους και, έτσι, μετά από κάθε μικρή τους άνοδο να ακολουθεί το βάλτωμα ή το βούλιαγμα.
Οι διάφοροι σχηματισμοί της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πέτυχαν χαμηλά αποτελέσματα. Το ΚΚΕ(μ-λ) και το ΜΛ-ΚΚΕ γνώρισαν σημαντική πτώση από τις προηγούμενες εμφανίσεις τους στις εκλογές. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το πολιτικοεκλογικό μπλοκ 9 οργανώσεων, πήγε καλύτερα, παίρνοντας 24.733 ψήφους ξεπερνώντας κάπως το άθροισμα των ψήφων που πήραν μαζί το ΜΕΡΑ και το ΕΝΑΝΤΙΑ το 2007 αλλά και το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών (21900 ψήφοι).
Το ΕΕΚ που πρωτοπαρουσιάστηκε ανεξάρτητο, μετά από 20 χρόνια, στις Ευρωεκλογές του 2009 (6048 ψήφοι), στη δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες εμφάνισή του στις εκλογές του Οκτωβρίου πήρε λιγότερους, αυτή την φορά, ψήφους, 4.536. Πέρα από την υπαρκτή διαφορά ανάμεσα στην «χαλαρότερη» ψήφο των Ευρωεκλογών και σ’ αυτήν των κοινοβουλευτικών εκλογών για κυβέρνηση, πέρα από υπαρκτές πολιτικο-οργανωτικές αδυναμίες μας, αναγνωρίζουμε το κυριότερο: υπάρχει αναμφίβολα απόσταση ανάμεσα σε μια αδιάλλακτη επαναστατική πολιτική και στο κοινωνικό έδαφος που αυτή πρέπει να ριζώσει, σε συνθήκες όπου οι μάζες ταλαντεύονται ανάμεσα στην αναζήτηση του «μικρότερου κακού» σαν διεξόδου και τις τρομερές πιέσεις μιας κρίσης που πυροδοτεί απρόβλεπτες εκρήξεις όπως την εξέγερση του Δεκέμβρη.
Ρίξαμε στις εκλογές μια τροχιοδεικτική βολή μέσα στο σκοτάδι της σύγχυσης δείχνοντας μια κατεύθυνση που συνοψίζεται στο σύνθημα: την κρίση να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες, όλη η εξουσία στους εργάτες! Σχετικά μ’ αυτήν την στρατηγική κατεύθυνση, δεν αλλάζουμε πορεία. Υπεύθυνοι για την κρίση είναι οι κεφαλαιοκράτες και το σύστημά τους. Η διέξοδος από την παρούσα κρίση ή θα είναι σοσιαλιστική, με την ανατροπή του συστήματος ή θα γνωρίσουμε ολοένα καταστροφικότερους κύκλους της κρίσης με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους προλετάριους κι όλους τους καταπιεσμένους. Για να υπάρξει μια τέτοια διέξοδος, το ζήτημα δεν είναι πιο αστικό κόμμα θα βρίσκεται στην κυβέρνηση αλλά ποια κοινωνική τάξη θα πάρει στα χέρια της τις τύχες της και τις τύχες της κοινωνίας. Και μια τέτοια απελευθερωτική δύναμη, για το ΕΕΚ, είναι μόνο η εργατική τάξη σε συμμαχία με τη φτωχολογιά της πόλης και της υπαίθρου.
Απαιτείται η ενότητα στη δράση των εργαζομένων και των οργανώσεών τους, για κάθε κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα. Αυτό, όμως, που τώρα περισσότερο από ποτέ απαιτείται είναι μια ταξική επαναστατική Αριστερά, η οποία δεν θα συναγελάζεται με τον γνωστό από τα παλιά Πασκίτικο κυβερνητικό συνδικαλισμό των εργατοπατέρων που στρογγυλοκάθονται στις καρέκλες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και των περισσότερων Εργατικών Κέντρων, αλλά που θα παλεύει να ανοίξει ένας ανεξάρτητος δρόμος αγώνα για το εργατικό κίνημα, καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου θέλει να προωθήσει την ατζέντα της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Τώρα περισσότερο από ποτέ, δεν θα υπάρξει κανένας συμβιβασμός με εκείνους που κηρύσσανε την «μηδενική ανοχή» στους μετανάστες ή που θα καλλωπίσουν τα ΜΑΤ, τις ζαρντινιέρες και τους Κορκονέες μετονομάζοντας το υπουργείο της δημόσιας τάξης και καταστολής σε «υπουργείο… προστασίας του πολίτη».
Τώρα περισσότερο από ποτέ, μέσα στα ζιγκζαγκ της ταξικής πάλης, απαιτείται μια επαναστατική μαρξιστική διεθνιστική οργάνωση μάχης που δεν θα υπνωτίζεται από τα κοινοβουλευτικά τερτίπια αλλά θα παλεύει στην πρώτη γραμμή με φαντασία, τόλμη και πρόγραμμα.
Χαιρετίζουμε όσους στηρίξανε το ΕΕΚ και σ’ αυτήν τη δύσκολη μάχη και τους καλούμε σε συστράτευση στους πολύ σημαντικότερους αγώνες που αρχίζουν τώρα.

Η ΚΕ του ΕΕΚ, 5 Οκτωβρίου 2009





Δήλωση του Προέδρου Δημοκρατικής Αναγέννησης
Στέλιου Παπαθεμελή
:

Συγχαρητήρια και ευχές στον νικητή.

H Δημοκρατική Αναγέννηση έδωσε όλες αυτές τις μέρες ένα άνισο, τίμιο και ωραίο αγώνα.

Εισέφερε μία αύρα ελπίδος, αξιοπρέπειας και εθνικής αποφασιστικότητος.

Οι καιροί που έρχονται κατά την ευαγγελική ρήση είναι «ημέραι πονηραί». Η οικονομία είναι σοβαρότατο ζήτημα, χωρίς να είναι το μείζον. Φυσικά θα καταπολεμήσουμε κάθε ωραιοποιημένη παραλλαγή λιτότητας.

Αλλού είναι το μέγα πρόβλημα: Εξωελλαδικά και εξωθεσμικά κέντρα απεργάζονται σε Κύπρο, Αιγαίο, Σκόπια την άνευ όρων παράδοση του Ελληνισμού.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην βρουν συνεργούς σ’ αυτόν τον τόπο. Αν όμως ό μη γένοιτο βρουν τότε πρέπει να ισχύσει γι’ αυτούς η προειδοποίηση του Κολοκοτρώνη «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».

Αγώνες όπως ο δικός μας δεν συναρτώνται με το εκλογικό αποτέλεσμα. Συνεχίζονται. Ο αγώνας συνεχίζεται.


Κερδίσαμε ακόμα μία μάχη!

Την απόλυτη ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της νύχτας των εκλογών, ο Πρόεδρος της Παρατάξεώς μας. Συγκεκριμένα είπε: «Είπαμε πολλές φορές, θα το επαναλάβω κι απόψε, πως η Παράταξη ήρθε με σκοπό να αλλάξει η θεώρηση της πολιτικής στον τόπο μας! Με ιδιαίτερη χαρά βλέπω πως ο κόσμος που μας γνώρισε, ενστερνίζεται την άποψή μας και μας στηρίζει. Βρισκόμαστε μόλις ενάμιση χρόνο από την δημιουργία της Παρατάξεώς μας και ήδη μετράμε δύο απόλυτα πετυχημένες εκλογικές αναμετρήσεις στο ενεργητικό μας. Κάποιοι βιάστηκαν να πουν πως οι περίπου 8.000 ψήφοι που λάβαμε κατά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου ήσαν αποτέλεσμα "χαλαρής" ψήφου. Σήμερα, όμως, βλέπουμε πως όχι μόνο διατηρήσαμε αυτό τον αριθμό ψήφων, αλλά τον αυξήσαμε σημαντικά. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι μας εμπιστεύτηκαν και να τους διαβεβαιώσω πως με την βοήθεια του Θεού δεν θα προδώσουμε αυτή τους την εμπιστοσύνη! Συνεχίζουμε τον δύσκολο αγώνα μας, δηλαδή την ενημέρωση και αφύπνιση των συμπολιτών μας, από στόμα σε στόμα, μιας και παραμένουμε αποκλεισμένοι από τα Μέσα Ενημερώσεως!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: