Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2009

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Κάηκε πάλι χθες το βράδυ, το κεντρικό εκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Προπύλαια. Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, αφού είχαν προηγηθεί και αντίστοιχα το καλοκαίρι στις ευρωεκλογές αλλά και τώρα τόσο σε περίπτερα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε διάφορες περιοχές, όσο και του ΕΕΚ στην Πάτρα, αλλά και του ΚΚΕ μ-λ & του Μ-Λ ΚΚΕ επίσης στην Αθήνα ... (ανάρτηση με θέμα "πάλι στόχος τα περίπτερα")

Εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :


Καταγγέλλουμε την εμπρηστική επίθεση φασιστικού τρομοκρατικού χαραχτήρα στο Κεντρικό Περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έγινε σήμερα, Πέμπτη 1/10, τις πρώτες πρωινές ώρες. Έκαψαν τα πανό και αποπειράθηκαν αποτυχημένα να καταστρέψουν ολοσχερώς το περίπτερο περιλούζοντας το με πετρέλαιο. Φρόντισαν μάλιστα με τρυκάκια της νεοναζιστικής "Χρυσής Αυγής" να δώσουν τα διαπιστευτήρια τους. Λίγο πρίν, ομάδα φασιστών είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Πρόκειται σαφώς για προμελετημένη ενέργεια. Πριν μια βδομάδα ομάδα φασιστών είχε πλησιάσει ξανά απειλητικά το χώρο με μηχανές.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στοχοποιείται για τη συνεπή στάση της στον αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, του ασύλου, των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και των μεταναστών.

Εκπρόσωποί μας μάλιστα στην Διακομματική Επιτροπή είχαν θέσει το ερώτημα στον υπηρεσιακό υπουργό Σπύρο Φλογαίτη, ο οποίος το ανήγαγε σε πρόβλημα αστυνόμευσης και το παρέπεμψε στον αρμόδιο υφυπουργό Δημόσιας Τάξης. Επειδή όμως, μετά τις ευρωεκλογές πρόκειται για την δεύτερη φορά που καίγεται το Κεντρικό Περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην καρδιά της Αθήνας (Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους, μπροστά στη Βιβλιοθήκη) υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά για την κάλυψη που παρέχουν οι δυνάμεις καταστολής σε τέτοιες ενέργειες. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν δεχθεί επιθέσεις κεντρικά περίπτερα άλλων συνδυασμών της Αριστεράς (ΚΚΕ μ-λ, Μ-Λ ΚΚΕ), επίσης στην καρδιά της Αθήνας.

Το χέρι των εμπρηστών οπλίζει η πολιτική της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, η πολιτική «νόμου και τάξης», η πολιτική που συνεργάζεται με τους φασίστες όταν επιτίθενται στους μετανάστες και στην Αριστερά. Η κυβέρνηση Καραμανλή αποχωρεί αφήνοντας πίσω της μια βάρβαρη κληρονομιά καταστολής και συνεργασίας με παρακρατικούς και φασιστικούς μηχανισμούς. Ακούσαμε εξάλλου τον Καραμανλή να διατυμπανίζει σε κάθε τόνο ότι θα καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο! Δηλαδή τι; Θα βάλει ξανά τα ΜΑΤ ή τα τανκ στο Πολυτεχνείο όπως η χούντα;

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί με τέτοιες ενέργειες. Καλούμε σε καταδίκη των φασιστικών επιθέσεων.

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου στις 1.30 μ.μ. σήμερα στο κεντρικό περίπτερο. Θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: