Παρασκευή, Οκτωβρίου 09, 2009

ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Aνακοινώσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών εξέδωσαν το Νέο Αριστερό Ρεύμα και το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα


Το Γραφείο της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση με τα πρώτα συμπεράσματα σε σχέση με την εκλογική μάχη και τα αποτελέσματα των εκλογών της 4 Οκτωβρίου. Τα συμπεράσματα αυτά έχουν τεθεί για συζήτηση σε όλες τις Οργανώσεις Βάσης του ΝΑΡ και της νΚΑ, ώστε να οργανωθεί ένας πλούσιος διάλογος και να εμπλουτιστούν με στοιχεία και πολιτικά συμπεράσματα οι τελικές αποφάσεις του ΝΑΡ. Στα πλαίσια αυτά η Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ θα συνεδριάσει στις 17 Οκτωβρίου για να εκτιμήσει συνολικά το αποτέλεσμα και να συζητήσει τον πολιτικό και οργανωτικό σχεδιασμό της οργάνωσης στην νέα κατάσταση, μετά τις εκλογές.
Ταυτόχρονα, από την ερχόμενη εβδομάδα, από τις στήλες της εφημερίδας ΠΡΙΝ, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο, με συζητήσεις, συσκέψεις και εκδηλώσεις, θα ανοίξει ο ευρύτερος διάλογος με όλο το δυναμικό της αντικαπιταλστικής αριστεράς και τους αγωνιστές που θέλουν να συμβάλλουν με σκέψεις, ιδέες και προτάσεις.
Όπως τονίζει η απόφαση του Γραφείου της Π.Ε. του ΝΑΡ, "Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες αγωνιστές που τίμησαν με την δράση τους και την υποστήριξή τους το κοινό μας εγχείρημα και τις οργανωμένες δυνάμεις που έδωσαν από κοινού την μάχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το ΝΑΡ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις τόσο στους νέους αγώνες που έρχονται, όσο και για τη δημιουργία του αντικαπιταλιστικού και κομμουνιστικού υποκειμένου που απαιτεί η εποχή μας."


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Να μετατρέψουμε την κατάρρευση του Καραμανλή σε ξήλωμα των αντεργατικών επιθέσεων


Οι κάλπες της Κυριακής ανέδειξαν με εκκωφαντικό τρόπο την κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας και την καταγραφή του μαζικού ρεύματος που συγκρούστηκε μαζί της τα προηγούμενα χρόνια.

Σπάνια στα εκλογικά χρονικά εμφανίζεται τέτοια ελεύθερη πτώση, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Δεν είναι μόνο το άνοιγμα της ψαλίδας από το ΠΑΣΟΚ που ξεπερνάει τις δέκα μονάδες. Είναι και τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά τόσο για την ίδια τη ΝΔ όσο και για το σύνολο της δεξιάς. Είναι και ο εξαναγκασμός του Καραμανλή σε παραίτηση από την ηγεσία της ΝΔ, ενώ δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι θα παραμείνει.

Δικαιολογημένα το ερώτημα που έρχεται στη σκέψη εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα είναι αν και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί αυτή η κατάρρευση ώστε να ανατραπούν όλες οι αντεργατικές επιθέσεις με τις οποίες συνδέθηκε η ΝΔ και ο Καραμανλής εδώ και πεντέμιση χρόνια.

...

Η ταχύτητα και η αποφασιστικότητα είναι συνάρτηση της στρατηγικής καθαρότητας. Η αντικαπιταλιστική αριστερά είναι το κομάτι που μπορεί και πρέπει να δείξει το δρόμο σε όλα τα άλλα. Γι αυτό είναι σημαντική η ανάδυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο πολιτικό σκηνικό.

Οι 25 000 αγωνιστές και αγωνίστριες που στήριξαν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την ψήφο τους στις κάλπες της Κυριακής είναι μια υπαρκτή δύναμη στήριξης των αγώνων και των κινημάτων στο μετεκλογικό σκηνικό. Μπορεί στο κοινοβουλευτικό επίπεδο να μην θεωρούνται σημαντική δύναμη, αν και ακόμα και εκλογικά έδειξαν ότι είναι εφικτή σήμερα μια αριστερά που ενώνεται και προχωράει αντί να υποχωρεί. Στους κοινωνικούς αγώνες, όμως, αποτελούν μια πολύτιμη μαγιά για τις νέες ανταρσίες που έρχονται. Το ΣΕΚ χαιρετίζει όλους και όλες τους συντρόφους και τις συντρόφισες που πάλεψαν για να αναδειχθεί αυτή η δύναμη. Συντροφικά και ενωτικά μέσα στους αγώνες μπορούμε να κερδίσουμε χιλιάδες στην κοινή δράση και στην αντικαπιταλιστική προοπτική. Για να κάνουμε την κατάρρευση του Καραμανλή αφετηρία κατάρρευσης για το ίδιο το σύστημα και τη βαρβαρότητα της κρίσης του.
Αυτές τις προσδοκίες θα βρει μπροστά της η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και είναι στο χέρι της αριστεράς να αναδειχθεί σαν εκείνη η δύναμη που μπορεί να δώσει συνέχεια και προοπτική, αξιοποιώντας αυτό το αριστερόστροφο ρεύμα σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.



>> Διαβάστε τη συνέχεια στο sek-ist.gr

(ξηλώστε και αυτά τα pop-up σύντροφοι...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: