Τρίτη, Ιουνίου 29, 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 29 ΙΟΥΝΗ (ΦΩΤΟ)




Σαφέστατα περισσότερος ο κόσμος από τις 23/6 όταν είμασταν μεταξύ συγγενών και φίλων, αναμφισβήτητα λιγότερος και από τις 20/5 όμως. Κάτι οι ζέστες και το καλοκαίρι, κάτι τα λιμάνια, κάτι που ο κόσμος φαίνεται να μην αντιδρά στα απανωτά χτυπήματα με τα οικονομικά & εργασιακά μέτρα της κυβέρνησης, κάτι που οι κάμποσες απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο 2010 δεν φαίνεται να έχουν οδηγήσει σε κάποιο απτό κέρδος για τους εργαζόμενους, δένει το γλυκό ..


Η πορεία ξεκίνησε με τη σχετική συνήθη καθυστέρηση μετά τις 12, και ήταν μάλλον υποτονική και ειρηνική μέχρι να φτάσει στην Πλατεία Συντάγματος .


Εκεί παίχθηκε για πολλοστή φορά φέτος το έργο με αυτούς που θέλουν να εκμεταλλευθούν την οργή και την αγανάκτησή του κόσμου από τα δεξιά ... και στη συνέχεια είχαμε τα γνωστά που είχαν ψιλοκοπεί μετά τις 5/5 ...


Η πορεία προσπάθησε όσο γινόταν να γυρίσει συντεταγμένα προς Ομόνοια καθώς και οι ρίψεις συνεχιζόντουσαν και οι δελτοδιάδες είχαν πιάσει τους δρόμους και έπεσε κυνηγητό από τα ΜΑΤ με προσαγωγές μέχρι και στο μετρό..


Δείτε και τις σημερινές φωτό από το flickr του ΝΑΡ εδώ

Κι ένα βίντεο από τους σχολιαστές χωρίς σύνορα (είναι γύρω στα 40')

29-06-10 Γενικη Απεργια Διαρκειας -Πορεια , Genaral Strike In Greece from sxoliastesxwrissynora on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια: