Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2010

BANQUET - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 9/9

ΠΟΓΚΡΟΜ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ "BANQUET" ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 6:00 μ.μ.

από τα Προπύλαια στο Υπουργείο Εργασίας

Ύστερα από αλλεπάλληλες μηνύσεις της εργοδοσίας του εστιατορίου Banquet στη Θεσσαλονίκη, η αστυνομία προχώρησε σε διώξεις και συλλήψεις εργαζομένων από την «Επιτροπή Αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του Banquet». Η εργοδοσία στο Banquet, αφού αρνήθηκε να καταβάλει τα δεδουλευμένα (μισθούς, επιδόματα, υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες), αφού έβαλε ανθρώπους της να δείρουν τρεις εργαζόμενους της Επιτροπής Αλληλεγγύης, αφού έκλεισε το μαγαζί για πάνω από δυόμισι μήνες ώστε να εξοντώσει οικονομικά τους εργαζόμενους, ξανάνοιξε πρόσφατα το εστιατόριο, προχωρώντας σε ακόμη περισσότερες απολύσεις εργαζομένων και ξεκινώντας μια βιομηχανία μηνύσεων με ψευδείς κατηγορίες ενάντια σε εργαζόμενους και αλληλέγγυους που υποστηρίζουν τον δίκαιο αγώνα τους. Την Τρίτη 31/8 συνελήφθη ο συνάδελφος εργαζόμενος στο εστιατόριο Γ.Κ. και μετά από διαμαρτυρία εκατοντάδων εργαζομένων αφέθηκε ελεύθερος, αφού του καθορίστηκε τακτική δικάσιμος. Την Πέμπτη 2/9 συνελήφθη ένας άλλος εργαζόμενος, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης, ο Βασίλης Γούτας, ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να συλλάβει αρκετούς ακόμα εργαζόμενους και αλληλέγγυους.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με το Μνημόνιο που ψήφισε με ΕΕ και ΔΝΤ πριν από λίγους μήνες και μπροστά στην εφαρμογή της επικαιροποιημένης εκδοχής του, προχωρά στην ωμή κατάργηση των δημοκρατικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στηρίζουν απροκάλυπτα την εργοδοσία στο Banquet, που έχει παραβιάσει σχεδόν κάθε άρθρο της εργατικής νομοθεσίας, και προχωρούν σε συλλήψεις εργαζομένων και συνδικαλιστών που αγωνίζονται να υπερασπίσουν τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, το δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα στη συνδικαλιστική διαμαρτυρία. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κινητοποιεί την αστυνομία για να συντρίψει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Banquet και όσων εργαζομένων τους συμπαραστέκονται, για να συντρίψει μια εστία αγώνα στη Θεσσαλονίκη και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους της πόλης, ώστε να μη διαδηλώσουν μαζικά στα εγκαίνια της ΔΕΘ, να σταματήσουν τις διαδηλώσεις, απεργίες και διαμαρτυρίες τους.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα αφεντικά της Τρόικας ματαιοπονούν. Οι εργαζόμενοι του Banquet, οι χιλιάδες εργαζόμενοι που συμπαραστάθηκαν μέχρι τώρα στον αγώνα τους, δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που θα διαδηλώσουν στη ΔΕΘ δεν πρόκειται να φοβηθούν. Ο δίκαιος αγώνας των εργαζομένων στο Banquet και των εργαζομένων που τους συμπαραστέκονται θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, γιατί είναι ένας αγώνας για την υπεράσπιση του μισθού μας, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας μας, των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών, του δημοκρατικού μας δικαιώματος να αντιστεκόμαστε στην αντεργατική λαίλαπα της κυβέρνησης και του Μνημονίου, να υπερασπίζουμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ «ΒΑΝQUET» KAI TA ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ «BANQUET» ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στην Αθήνα για τους Εργαζόμενους στο «BANQUET»

Δεν υπάρχουν σχόλια: