Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 03, 2010

ΜΕΤΚΑ : Δικαίωση απολυμένων αλλά...

Μπορεί οι απολυμένοι της ΜΕΤΚΑ το Φλεβάρη να δικαιώθηκαν


Γράφει: magnesianews.gr
31/08/2010, 10:00Με ψηλά το κεφάλι, όπως το είχαν πει άλλωστε ευθύς εξ αρχής και ύστερα από πολύμηνους αγώνες, ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι τρεις εργαζόμενοι της ΜΕΤΚΑ, που από τον προηγούμενο Φεβρουάριο ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας των απολύσεων που έλαβαν από την εταιρία.

Οι εργαζόμενοι ποτέ δεν έκαναν αποδεκτούς στη συνείδησή τους, τους λόγους των απολύσεων που επικαλέστηκε η εταιρία, ενώ έχοντας με το μέρος τους και την κοινή γνώμη προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Χθες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, εκδόθηκε η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει κατά της εταιρίας οι τρεις εργαζόμενοι, σύμφωνα με την οποία γνωρίζουν τη δικαίωσή τους και πλέον ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Σύμφωνα με την απόφαση, το δικαστήριο απέρριψε τους λόγους απόλυσης που επικαλέστηκε η επιχείρηση και την υποχρεώνει να τους προσλάβει εκ νέου και να τους απασχολεί στις θέσεις εργασίες στις οποίες απασχολούνταν μέχρι τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

Την καταδικάζει επίσης να καταβάλει τα δικαστικά έσοδα και την απειλεί με επιβολή προστίμων σε περίπτωση που δεν δεχτεί τις υπηρεσίες τους.

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της απόφασης εξέφρασε σε δηλώσεις του στη «Μαγνησία» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου κ. Θανάσης Παπαδημόπουλος, που έκανε λόγο για δικαίωση του Συνδικαλιστικού κινήματος.

Όμως η εργοδοσία είχε άλλη άποψη..

Προετοιμασία για νέες κινητοποιήσεις!

Με τη παρουσία πέντε σεκιουριτάδων, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν επιτρέπεται η εργασία στους τρείς δικαιωθέντες απολυμένους, η εργοδοσία παραβιάζει τη δικαστική απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, προτιμώντας τις οικονομικές ρήτρες μη εκτέλεσης της απόφασης.

Παράλληλα στη σημερινή έκτακτη δικάσιμο, η εταιρεία ζητά την ανακοπή των ασφαλιστικών μέτρων γιατί οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της ΜΕΤΚΑ “δεν επιθυμούν τους απολυθέντες” ενώ υπάρχει κίνδυνος να αποσυρθούν παραγγελίες λόγω της παρουσίας τους. Η νέα θεωρία ανατρέπει τους ισχυρισμούς της εταιρείας για “τεμπέληδες και αντιπαραγωγικούς εργάτες” αφού το καπιταλιστικό συμφέρον θα έλεγε “καλύτερα αντιπαραγωγικοι παρά 300 ευρώ τη μέρα στον καθένα”.

Ο απίστευτος κυνισμός δικηγόρων και διευθυντάδων της ΜΕΤΚΑ θα απαντηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι όταν θα εκδοθεί από το δικαστήριο η απόφαση της αίτησης που έχει κατατεθεί, δηλ. να μην ισχύσει η επαναπρόσληψή τους.

Μέχρι τότε, απλά μπαίνουμε σε επιφυλακή κι αναλόγα με την απόφαση από Τρίτη πρωί αρχίζουμε άμεσα σε νέο γύρο κινητοποιήσεων ανάλογων του Φλεβάρη.

Τότε οι εργάτες της ΜΕΤΚΑ να έχουν συμπαραστάτες όχι μόνο εμάς αλλά τους εργάτες του ΚΙΟΛΕΪΔΗ, της ΚΟΝΤΙ, του ΚΑΝΑΚΗ, της ΜΕΛΚΑ κι όλων των απολυμένων, των άνεργων και καταπιεσμένων.

(το άρθρο είναι από τον Εργάτη )

Δεν υπάρχουν σχόλια: