Κυριακή, Δεκεμβρίου 07, 2008

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 15ΧΡΟΝΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ



ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

Ο αστυνομικός πυροβόλησε όταν δέχτηκε ένα άδειο μπουκάλι

KYΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 1μμ

ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η δολοφονία του 16χρονου νεολαίου στα Εξάρχεια είναι ένα στυγερό έγκλημα με εκτελεστή την ΕΛΑΣ και υπεύθυνο τον Προκόπη Παυλόπουλο και την κυβέρνηση του.

Αυτή η κυβέρνηση έχει συνηθίσει στα ψέματα και την συγκάλυψη και γι αυτό ήδη ξεκίνησαν μια εκστρατεία ότι τάχα δέχτηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους. Πρόκειται για ασύστολο ψέμα: ο νεαρός έριξε ένα άδειο μπουκάλι, το περιπολικό σταμάτησε, ο αστυνομικός ούρλιαξε …τσογλάνια θα σας γ… και πυροβόλησε. Αυτή είναι η αλήθεια.

Εκείνοι που συγκάλυψαν σκάνδαλα όπως τις απαγωγές, τις υποκλοπές, τα ομόλογα, το Βατοπέδια δεν διστάζουν να επιχειρούν τον ίδιο για ένα 16χρονο νέο.

Το χέρι του δολοφόνου αστυνομικού όπλισε η πολιτική άγριας καταστολής του Προκόπη Παυλόπουλου και της κυβέρνησης που πριν λίγες μέρες φρόντισε να χτυπήσει απροκάλυπτα με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα την διαδήλωση των φοιτητικών καταλήψεων .Και μόλις σήμερα το πρωί ένας Πακιστανός μετανάστης μέσα στο άγριο κυνηγητό στην Π.Ράλλη όπου βρέθηκε για να υποβάλει άσυλο χαροπαλεύει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Κρατικού της Νίκαιας.

Η κυβέρνηση θυμήθηκε ξανά τα κατορθώματα του Βύρωνα Πολύδωρα, τις ζαρντινιέρες και τους Πακιστανούς που έκαναν μόνοι τους τις απαγωγές τους!

Μέσα στην κρίση αυτή η κυβέρνηση από την μια προσφέρει δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες και από την άλλη ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους πότε στα Εξάρχεια και πότε στους μετανάστες του Αγ.Παντελεήμονα και της Πάτρας.

Δεν θα ανεχθούμε άλλες συκοφαντίες και συγκαλύψεις των εγκλημάτων της Αστυνομίας. Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι δολοφόνοι.

Να παραιτηθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος που έχει βάλει την υπογραφή του στην καταστολή και τις δολοφονίες των αστυνομικών του.

Οι δολοφόνοι θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. Ο μόνος δρόμος για να κόψουμε την φόρα στην αστυνομική δολοφονική καταστολή είναι να κλιμακώσουμε τώρα τους αγώνες μας μέχρι να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων.

ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Είναι ώρα να ξεφορτωθούμε την κυβέρνηση των δολοφόνων κλιμακώνοντας τους αγώνες μας με κορύφωση την Πανεργατική Απεργία στις 10 Δεκέμβρη. Να την μετατρέψουμε σε διαδήλωση οργής για την ανατροπή της κυβέρνησης των δολοφόνων. Να κατέβουμε στους δρόμους και στην απεργιακή διαδήλωση κλείνοντας τις σχολές και τα σχολεία.



Η κυβέρνηση της ΝΔ έβαψε τα χέρια της με νεανικό αίμα!

Μετά από τα σκάνδαλα, τη φοροληστρική επιδρομή, τα Βατοπέδια, ο Καραμανλής και η κυβέρνησή του θυμούνται το αποτρόπαιο παρελθόν της δεξιάς.

Το οπλισμένο χέρι του αστυνομικού, οπλίστηκε από το πράσινο φως που έδωσε η κυβέρνηση να σαρωθούν όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων.

Απέναντι στο κύμα της κοινωνικής αγανάκτησης που έρχεται, απέναντι στα τρακτέρ που μαρσάρουν, στα Πανεπιστήμια που υπερασπίζονται τη δημόσια παιδεία, στο λαό που μετράει τις δεκάρες του, η άρχουσα τάξη και η κυβέρνησή της σηκώνουν περίστροφα. Επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν το καθεστώς του μεγάλου τρόμου, όπου εργαζόμενοι και νεολαία θα παραμένουν απαθείς και υποταγμένοι.

Να βρούμε διέξοδο! Και αυτή είναι ο μαζικός, ενιαίος, συντονισμένος, παρατεταμένος αγώνας, παντού όπου ζει και εργάζεται η κοινωνική πλειοψηφία.

  • Η κυβέρνηση να λογοδοτήσει τώρα!
  • Οι ένοχοι να πληρώσουν!
  • Όχι στην πολιτική του αίματος!
  • Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής!

Αθήνα, 7/12/2008

Μ-Λ ΚΚΕ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του Αλέξη είναι έργο της κυβέρνησης

Ο λαός και η νεολαία ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Στους δρόμους! Ενάντια στην πολιτική που δολοφονεί!




Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει σε όλο το λαό και τη νεολαία την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου από τις δυνάμεις καταστολής.

Η δολοφονία είναι η φυσική συνέπεια της καθημερινής ενίσχυσης και αποθράσυνσης των δυνάμεων καταστολής. Είναι η φυσική συνέπεια της δολοφονίας του πακιστανού μετανάστη στις 26 Οκτώβρη. Είναι η φυσική συνέπεια της «ζαρντινιέρας», της καθημερινής άγριας καταστολής των αγώνων της νεολαίας και των εργαζομένων. Η πρόσφατη καταστολή απέναντι στην φοιτητική πορεία της Πέμπτης και ο άγριος ξυλοδαρμός των φοιτητών προϊδέαζε για την πολιτική απόφαση της έντασης της κρατικής τρομοκρατίας από μεριάς της κυβέρνησης.

Το όργιο ψεμάτων από τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης δεν μπορεί να κρύψει ότι έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή, απροσχημάτιστη και εν ψυχρώ δολοφονία. Όπως η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με τη δολοφονία του Καλτέζα, έτσι και η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να βάψει με το αίμα του μαθητή Αλέξη τα χέρια της στην επιδίωξή της να τρομοκρατήσει το λαό και τους εργαζόμενους μπροστά στην ογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια που η κρίση και η αντιλαϊκή της πολιτική προκαλούν.

Είναι δεδομένο ότι όσο η κρίση του συστήματος εντείνεται, όσο η φτώχεια και η ανεργία οξύνονται, τόσο θα κλιμακώνεται η καταστολή και η τρομοκρατία απέναντι στον εχθρό λαό.

Ο λαός και η νεολαία όμως ΔΕ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

Στους δρόμους! Ενάντια στην πολιτική που δολοφονεί!


Μαζικές και αποφασιστικές ήταν οι πορείες απάντησης στην κυβέρνηση των δολοφόνων το Σάββατο και την Κυριακή σε όλη τη χώρα. Όργιο αστυνομικής καταστολής εναντίων των χιλιάδων διαδηλωτών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Συνολική πολιτική απάντηση στην κυβέρνηση των δολοφόνων πρέπει να δοθεί μαζικά από το λαϊκό και νεολαίστικο κίνημα. Η δολοφονία εν ψυχρώ από αστυνομικούς ενός 15-χρονου μαθητή στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο στην πολιτική καταστολής, αυταρχισμού και τρομοκρατίας του κράτους και της κυβέρνησης. Η πορεία της Αθήνας έφτασε στη ΓΑΔΑ, ανασυγκροτήθηκε και μέσω Πολυτεχνείου έφτασε στη Βουλή, ενώ εκατοντάδες συνέχισαν για την Νομική σχολή (που έχει γίνει κέντρο αγώνα) όπου έγινε μαζική γενική Συνέλευση της Κατάληψης για τη συνέχιση του Αγώνα. Το ΝΑΡ σε ανακοίνωσή του καταδικάζει την κυβέρνηση των δολοφόνων και καλεί σε μαζική συνέχιση των κινητοποιήσεων για να ανατραπεί η κυβέρνηση και η πολιτική της. Νέες πορείες αύριο σε πολλές πόλεις. Μαζική Πορεία έγινε και στην Καμάρα Θεσσαλονίκης. Ανάλογες διαδηλώσεις και σε άλλες πόλεις.
.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΝΑΡ
.
Να ανατραπεί η κυβέρνηση και το σύστημα που δολοφονεί
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει την εν ψυχρώ δολοφονία από αστυνομικούς «ειδικούς φρουρούς» του 16χρονου νεαρού το Σάββατο το βράδυ στα Εξάρχεια. Δεν πρόκειται για μεμονωμένη ενέργεια ή άτυχη στιγμή. Η κυβέρνηση Καραμανλή έχει ακέραια την πολιτική ευθύνη.
Είχε προετοιμάσει τις δυνάμεις καταστολής: Με τη νομιμοποίηση της χρήσης πυροβόλων όπλων κατά των φοιτητικών διαδηλώσεων. Με το μόνιμο όργιο καταστολής κατά των κινητοποιήσεων της νεολαίας και των εργαζομένων. Με την περικύκλωση των Εξαρχείων από αστυνομικούς και τη μετατροπή του κέντρου της Αθήνας (και άλλων πόλεων) σε κατεχόμενες ζώνες από τα ΜΑΤ κατά του «εχθρού λαού».
Κυβέρνηση και κράτος ετοιμάζουν τη «σιδερένια φτέρνα» τους για να συντρίψουν τις κοινωνικές αντιστάσεις, που θα οξυνθούν λόγω της τρομερής επίθεσης που ετοιμάζει το κεφάλαιο στους εργάτες και εργαζόμενους για να ξεπεράσει την κρίση του. Με το νέο κύμα απολύσεων, τη νέα φτώχεια και τις προτάσεις Μίχαλου για μισή δουλειά – μισή ζωή, το σύστημα πρέπει να θωρακιστεί. Τρομοκρατία του κεφαλαίου στο εργοστάσιο, τρομοκρατία της αστυνομίας στους δρόμους.
alexis2.gifΔεν έχουμε καμία αυταπάτη για την δήθεν απονομή δικαιοσύνης τους συστήματος. Είδαμε πρόσφατα πως έπεσαν στα μαλακά οι μπάτσοι – ζαρντινιέρες που βασάνιζαν τον κύπριο φοιτητή στην Θεσσαλονίκη. Η τιμωρία θα είναι πολιτική, θα δοθεί από το κίνημα και θα είναι σκληρή! Η κυβέρνηση Καραμανλή δολοφονεί!

Η κυβέρνηση της λεηλασίας των δικαιωμάτων λαού και νεολαίας, της διαρκούς καταστολής, πρέπει να ανατραπεί.

Το σύστημα που θυσιάζει τους 16χρονους στο βωμό της κρατικής βίας θα πάει στη χωματερή της ιστορίας. Για μια κοινωνία που οι νέοι θα περπατούν και θα ζουν ελεύθεροι! Απαιτείται άμεση αντίδραση.
Το μαζικό λαϊκό κίνημα να βγει στους δρόμους, με συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις – καταλήψεις, συντονισμό των εργατικών και νεολαιίστικων σωματείων και συλλόγων και με συντονισμό των αριστερών δυνάμεων, για ένα πολιτικό μαζικό κίνημα ανατροπής του οργίου κρατικής – κυβερνητικής βίας και αντεργατικής επίθεσης.
- Να παραιτηθούν τώρα οι Παυλόπουλος – Χηνοφώτης, άμεση παραδειγματική τιμωρία των ενόχων
- Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων της ΝΔ!
- Άμεσος αφοπλισμός της αστυνομίας, έξω οι δυνάμεις κατοχής από το κέντρο της Αθήνας. Διάλυση τώρα των ΜΑΤ.
Κίνημα ανατροπής για τις ελευθερίες της εποχής μας, σε σύγκρουση με τον καπιταλισμό που σκοτώνει (στη δουλειά, στον πόλεμο και στην πόλη) και τον σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ
ΝΑΡ, νΚΑ, Αθήνα 7/12/2008
.
alexis3.gifΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
.
Η χούντα των μεταρρυθμιστών έβαψε τα χέρια της με αίμα.
Οι μέρες αυτής της πολιτικής είναι μετρημένες
Όλοι στην πορεία διαμαρτυρίας την Κυριακή 7/12, στις 12 μ, Καμάρα
Σάββατο βράδυ 6/12 Αθήνα. Μετά το «χτύπημα» της ζαρντινιέρας, την καταστολή της 8ης Μάρτη και τη Λευκίμμη οι δυνάμεις της καταστολής δολοφονούν ένα δεκαεξάχρονο, όταν αστυνομικός τον πυροβόλησε αναίτια και εν ψυχρώ δύο φορές. Ενάντια σε διάφορα σενάρια που θέλουν να χρεώσουν το συμβάν στο παρακράτος ή προσωπικά στον αστυνομικό και στην ασυδοσία της αστυνομίας, για μας την ευθύνη την φέρει εξολοκλήρου η κυβέρνηση και η πολιτική της. Είναι φανερό πως σε μια οργανωμένη προσπάθεια να φορτωθεί η νεολαία και οι εργαζόμενοι την κρίση, επιλέγει να καταστείλει κάθε αγώνα και πριμοδοτεί την ελευθερία για αυτές τις κινήσεις, που βρίσκουμε μπροστά μας σε κάθε κοινωνικό αγώνα και μαχητική αντιπολίτευσης. Η πρωτοφανής αυτή καταστολή πηγάζει από ειδικά χαρακτηριστικά του συστήματος.
Η σύγχρονη νομοθετική και δικαστική εξουσία λειτουργούν και συναρθρώνονται γύρω από υδροκέφαλη εκτελεστική εξουσία αποτελώντας στοιχεία και εκφράσεις του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού της εποχής, τη χούντα της αγοράς και της ελληνικής ολιγαρχίας. Σκληρός βραχίονας της εκτελεστικής αυτής εξουσίας είναι οι διάφορες μονάδες καταστολής που εμφανίζονται και επιτίθενται με αναβαθμισμένη εξάρτηση που αναδεικνύει το στρατιωτικό και μιλιταριστικό χαρακτήρα του σχεδίου καθυπόταξης της κυβέρνησης. Στόχος η οικοδόμηση ενός κράτος – στρατηγείου το οποίο θα εξυπηρετεί τις απάνθρωπες ανάγκες του κεφαλαίου και θα υποτάσσει πιο άμεσα από ποτέ όλες τις πτυχές τις ανθρώπινης ζωής. Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο και είναι ο στόχος μιας κοινωνίας της ήσυχης τάξης, της ασφάλειας που εξασφαλίζει τη συνέχιση και την ένταση της επίθεσης. Το μύνημα αυτό είναι μήνυμα χωρίς αποδέκτη. Δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Ενάντια σε μια προσπάθεια μετακύλισης του κόστους της κρίσης, με όπλο την τρομοκρατία, στους εργαζομένους και τη νεολαία, η απάντηση θα είναι αγωνιστική, ανατρεπτική.
.
ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ - νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Θεσσαλονίκη 6/12/2008


ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ !

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ


Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός παιδιού 15 χρονών από αστυνομικούς στην Αθήνα χτες δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα την «αμυντικής» στάσης των δυνάμεων καταστολής . Είναι ο κανόνας των εκατοντάδων δολοφονιών μεταναστών, διαδηλωτών, φυλακισμένων τα τελευταία χρόνια που μένουν ατιμώρητες .
Είναι ο κανόνας της εξεγερμένης Λευκίμμης . Είναι ο κανόνας της δολοφονίας της Μαρίας Κουλούρη.
Το κράτος του οργανωμένου γκαγκστερισμού των μεταρρυθμιστών πάσης φύσεως στέλνει το μήνυμα . Απέναντι στην οργή που προκαλεί η κρίση η ανέχεια η ακρίβεια η ανεργία και η καταστροφή του περιβάλλοντος που προκαλεί ο καπιταλισμός της εποχής μας, η απάντηση θα είναι η δολοφονική και αχαλίνωτη δράση των κατασταλτικών δυνάμεων.
Το δικαίωμα τους να εκτελούν στην μέση του δρόμου ανενόχλητοι.
Το μήνυμα αυτό δεν έχει αποδέκτη.
Θα τσακίσουμε το δολοφονικό χέρι της εξουσίας των πολυεθνικών, της κυβέρνησης τους και του πολιτικού κόσμου που τους σιγοντάρει.

Κάτω η χούντα των μεταρρυθμιστών
Έξω οι δυνάμεις κατοχής από την Αθήνα
ΜΕΡΑ Νομού Κέρκυρας 7 Δεκεμβρίου 2008

2 σχόλια:

thanasis είπε...

Ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα...Την καλημέρα μου!!!

Ανώνυμος είπε...

ντροπη στον αστυνομικο. ντροπη.