Δευτέρα, Δεκεμβρίου 08, 2008

Μαζικοί εργατικοί αγώνες για την ανατροπή της κρατικής καταστολής

Μαζικοί εργατικοί αγώνες για την ανατροπή της κρατικής καταστολής

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την εν ψυχρώ δολοφονία από αστυνομικούς «ειδικούς φρουρούς» του 16χρονου μαθητή το Σάββατο το βράδυ στα Εξάρχεια. Δεν πρόκειται για μεμονωμένη ενέργεια ή άτυχη στιγμή. Κυβέρνηση και ΕΛΑΣ, έσπευσαν να χρεώνουν τη δολοφονία στην «επιπολαιότητα», το «κακό χαρακτήρα» και τη «ψυχολογική κατάσταση» του αστυνομικού. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την πιο ακραία εκδήλωση της κυβερνητικής πολιτικής, καταστολής και ποινικοποίησης ενάντια, όχι μόνο στους κοινωνικούς αγώνες, αλλά τελικά και σε κάθε υποτιθέμενη ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ακέραια την πολιτική ευθύνη.

Η ίδια η κυβέρνηση που αποφασίζει και εφαρμόζει πολιτική ασφυκτικής λιτότητας για τους εργαζόμενους και ταυτοχρόνως δωρίζει 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες, η ίδια η κυβέρνηση που αναβαθμίζει το ρόλο της αστυνομίας ως απάντηση στην κοινωνική αδικία που η ίδια δημιουργεί, είναι η ίδια κυβέρνηση που, ως άξια διάδοχος των προηγουμένων του ΠΑΣΟΚ, συνδιαμορφώνει, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τρομο-νόμους ενάντια σε αγωνιστές και κινήματα, δολοφονεί και απαγάγει μετανάστες σε αστυνομικά τμήματα, συλλαμβάνει διαδηλωτές, καταστέλλει και ποινικοποιεί εργατικούς αγώνες. Πολιτικό εργαλείο της, ο δικαστικός μηχανισμός βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες, φυλακίζει αγωνιστές και καλύπτει κάθε αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Σε αυτό το πλαίσιο καλλιεργεί και αναπαράγει το φόβο, εντείνοντας την επίθεση σε όλα τα μέτωπα (ιδιωτικοποιήσεις, ασφαλιστικό, παιδεία, υγεία, δικαιώματα και κατακτήσεις). Αυτή η πολιτική οπλίζει το χέρι των οργάνων καταστολής και είναι αυτή που δολοφόνησε το 16χρονο μαθητή!

Το μαζικό λαϊκό κίνημα να βγει στους δρόμους, με συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις – καταλήψεις, συντονισμό των εργατικών σωματείων, μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, για ένα πολιτικό μαζικό κίνημα ανατροπής του οργίου κρατικής – κυβερνητικής βίας και αντεργατικής επίθεσης.

  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Α. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ-ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.
  • ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ, ΜΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.
  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ!
  • ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ-ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμε κάθε εργαζόμενο να συμμετέχει μαζικά:

ΣΤΙΣ 8/12 ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 6.00 μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΙΣ 11.00 πμ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879, 6977806266

Δεν υπάρχουν σχόλια: