Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2008

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ Σ.Μ.Τ.

Στη συνέλευση του σωματείου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16/12 αποφασίστηκαν:

  1. Συμμετοχή στις 18/12 στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια με στάση εργασίας μετά τις 1.
  2. Προωθούμε και συμμετέχουμε σε προσπάθειες συντονισμού εργατικών σωματείων, φοιτητών μαθητών για το ζήτημα της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού. Για το σκοπό αυτό απευθυνόμαστε σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου.
  3. Καμπάνια του σωματείου με μοίρασμα προκήρυξης στους χώρους δουλειάς για τον αυταρχισμό-καταστολή.
  4. Καλούμε πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικές συλλογικότητες και εργαζόμενους για τη συνδιοργάνωση νέας απογευματινής συγκέντρωσης και πορείας την Τρίτη 23/12
  5. Συμμετέχουμε στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που θα γίνει στις 9/1/2008, 17 χρόνια από τη δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα
  6. Απευθύνουμε πρόταση προς τους φοιτητικούς συλλόγους για κοινή δράση για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών και κινητοποίηση σε ένα ΚΕΣ
  7. Συμμετέχουμε στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 20 Δεκέμβρη στις 3 μμ στα Προπύλαια.
  8. Έκδοση προκήρυξης για την εξόρμηση για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την μελέτη- κατασκευή που αυτή τη στιγμή το ΣΜΤ βρίσκεται στις διαπραγματεύσεις τον ΟΜΕΔ
  9. Επιδιώκουμε το συντονισμό των σωματείων στην πληροφορική/ τηλεπικοινωνίες για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο με την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, την μη καταβολή δεδουλευμένων, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Συντονισμός με τα σωματεία για την διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης για τον κλάδο. Έκδοση κοινής αφίσας-προκήρυξης, διοργάνωση κοινής εκδήλωσης και κινητοποίησης. Έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Altec Telecom όπως και σε κάθε αγώνα που γίνεται στον κλάδο.
  10. Δημιουργία ανοικτής ομάδας με τη συμμετοχή όλων των μελών του ΣΜΤ για την ειδική δουλειά που πρέπει να γίνει στα εργοτάξια και την πληροφορική/ τηλεπικοινωνίες.
  11. Συγκρότηση ανοικτής συντονιστικής ομάδας για την εφημερίδα του σωματείου και έκδοση επόμενου φύλλου το Γενάρη.
  12. Συγκρότηση ανοιχτής επιτροπής αγώνα για την υλοποίηση των αποφάσεων της συνέλευσης.
  13. Δράσεις του σωματείου στις παρακάτω εταιρείες:

α. Συγκέντρωση την Παρασκευή 19/12 στις 8.30 στην Οδό Ευριπίδου 19 (κτηματογραφικό γραφείο) στην κοινοπραξία «ΜΕΛΕΤΗ ΑΕΜΕ ΔΗΜ. ΚΩΤΟΥΖΑΣ & ΣΥΝ/ΤΕΣ Ε.Ε και ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Α.Ε.» που έχει αναλάβει το έργο του κτηματολογίου, για να δοθούν όλα τα επιδόματα και τα δεδουλευμένα που οι εργαζόμενοι δικαιούνται, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας, να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.

β Στην εταιρεία πληροφορικής Manco την Τρίτη 23/12 στις 8 πμ (βρίσκεται απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό στα Πευκάκια) για να σταματήσουν οι απειλές απέναντι σε εργαζόμενους στο χώρο εργασίας, να καταβληθούν τα ένσημα και οι νόμιμες απολαβές τους, να αποσυρθούν οι μηνύσεις της εργοδοσίας σε βάρος εργαζόμενων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στο blog "Αντίσταση στις γειτονιές" (antigeitonies.blog.com) υπάρχει κείμενο για τους συλληφθέντες της Λάρισας για συγκέντρωση υπογραφών. Αν μπορείς αντέγραψέ το και βάλτο στο blog σου. Θα στο έστελνα αλλά δεν έχω mail σου. Συντροφικά Δημήτρης Ν.