Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015

ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΣΟΒΙΕΤ ; ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ .. ΑΦΟΥ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ..


Σύμφωνα με το οργανωτικό που ψήφισε η 1η Συνδιάσκεψη (με συντριπτική πλειοψηφία) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις 29-30 Οκτώβρη του 2011 ...

7. Ανώτερο όργανο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που συγκαλείται μια φορά το χρόνο και συζητά με βάση εισήγηση του απερχόμενου πανελλαδικού συντονιστικού. Το 1/3 των εγγεγραμμένων μελών μπορούν να καλέσουν έκτακτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. Το 1/3 των εγγεγραμμένων μελών μπορούν να καλέσουν έκτακτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.
Η 2η Συνδιάκεψη, έγινε στις 1-2 Ιουνίου του 2013, δηλαδή με 7 μήνες και 2 μέρες καθυστέρηση...
Σήμερα έχουμε 19 Οκτώβρη, κι έχουμε ήδη περάσει κατά 1 χρόνο, 4 μήνες και 17 μέρες από τη θεωρητική ημερομηνία διενέργειας της 3ης Συνδιάσκεψης με βάση το οργανωτικό..

Όταν συμπληρωνόταν ο χρόνος και θα έπρεπε να είχε ήδη δρομολογηθεί, η απόφαση του ΠΣΟ :

Απόφαση της από 5-6/7/2014 Συνεδρίασης του Π.Σ.Ο.

έλεγε απλά πως "Πρέπει να προχωρήσουμε στην συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το φθινόπωρο."

το φθινόπωρο έγινε ΠΣΟ,

Απόφαση ΠΣΟ 29.11.2014 : Σχέδιο Δράσης για το επόμενο διάστημα

που όριζε ημερομηνία για τη  3η Συνδιάσκεψη στις 17 Γενάρη
2. Βαδίζουμε προς την Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 17.01.2015 ανοίγοντας έναν πλατύ, δημοκρατικό και συντροφικό διάλογο στις οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον κόσμο της αριστεράς με ανοιχτές εκδηλώσεις παρουσίασης των θέσεων.
Λόγω της προκήρυξης των εκλογών, για πρώτη φορά -κατά την ταπεινή μου γνώμη- αποφασίστηκε αναβολή για σοβαρό λόγο .


Το καλοκαίρι του 2015 (στο οποίο φτάσαμε γιατί έπρεπε να τελειώσει ο Μαρξισμός, οι Αναιρέσεις, το αντιΕΕ φόρουμ, να οργανωθούν τα κάμπιγκ κλπ..)

Απόφαση Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 21/6/2015

αποφασίστηκε πως η Συνδιάσκεψη θα γινόταν στις 24-25 Οκτώβρη..

19. Όλα τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν με ανοιχτό και συντροφικό τρόπο στην πορεία για την 3η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ., η οποία θα γίνει το διήμερο 24-25.10.  

λόγω των εκλογών του Σεπτέμβρη μπήκε και νέα αναβολή και μετά τις εκλογές, η ΚΣΕ

Απόφαση της ΚΣΕ για τις μετεκλογικές εξελίξεις και τη δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (4/10)

 αποφάσισε πως θα γίνει το Δεκέμβρη :
Η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα γίνει τον Δεκέμβρη του 2015. ΠΣΟ για την ανακοίνωση των Θέσεων θα γίνει το πρώτο 15νθημερο του Νοέμβρη.

το χθεσινό ΠΣΟ (Συνεδρίαση Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κυριακή 18/10)
, όμως από ότι άκουσα αποφάσισε για 16-17 Γενάρη (ενώ η αρχική πρόταση ήταν για 9-10 Γενάρη). Δηλαδή στην καλύτερη θα γίνει 2 χρόνια, 7 μήνες και 14 μέρες μετά την προηγούμενη κι ενώ υποτίθεται πως γίνεται κάθε χρόνο ..


Όσες οργανώσεις βγάλανε κατά καιρούς ανακοινώσεις γκρινιάζοντας για τις συνεχείς αναβολές είτε έχουν παραμείνει είτε όχι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι τουλάχιστον υποκριτές, μια που το οργανωτικό προβλέπει πως με το 1/3 των μελών μπορεί να συγκληθεί συνδιάσκεψη. Είχαν όλη τη δυνατότητα να το κάνουν αλλά δεν το έκαναν ποτέ. Γιατί πολύ απλά δεν ήθελαν . Δείγμα του πόσο σέβονται τη δημοκρατική λειτουργία που οι ίδιες επέβαλαν/ψήφισαν... Αν δεν αφορά βέτο ή τα 2/3, όλα τα άλλα έχουν γίνει βρακολάστιχο ... όπως πχ η απόφαση της 2ης Συνδιάσκεψης που ανέφερε στο τέλος το εξής :

Πολιτική Απόφαση της 2ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Ε. Για την ανώτερη προγραμματική, μετωπική και οργανωτική συγκρότηση της  ΑΝΤΑΡΣΥΑ
25. Η ύπαρξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ως ανεξάρτητης συγκροτημένης δύναμης, διακριτού πόλου μέσα στην Αριστερά είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να αποτελέσει σήμερα ένα πρωτοπόρο ρεύμα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, με δημοκρατική λειτουργία, επεξεργασία μιας σύγχρονης επαναστατικής στρατηγικής, εμβάθυνση του αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης και σύνδεσής του με μια σύγχρονη σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική.
Στη βάση αυτή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
- Παίρνει την πρωτοβουλία για μια σοβαρή θεωρητική και πολιτική συζήτηση γύρω από το ζήτημα της σχέσης κράτους, επανάστασης, εξουσίας και κυβέρνησης στη νέα εποχή της ταξικής πάλης.
- Οργανώνει ένα σχέδιο μαχητικής αυτοτελούς προβολής της συνολικής πολιτικής της πρότασης και της μετωπικής της πολιτικής.
- Οργανώνει τα βήματα για τη βαθύτερη επεξεργασία, ενοποίηση και παρέμβασή της ιδιαίτερα στο εργατικό κίνημα, αλλά και στα άλλα μέτωπα, όπως στο δημοκρατικό, το αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό, το αντι – ΕΕ, του περιβάλλοντος κ.α.
- Συγκροτεί νέες επιτροπές και αναβαθμίζει την πολιτική και δημοκρατική λειτουργία και παρέμβαση όλων των επιτροπών, ειδικά των κλαδικών, για την ανάπτυξη βαθύτερων πολιτικών δεσμών με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
- Αναβαθμίζει ποιοτικά το μετωπικό δημοκρατικό χαρακτήρα για μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ των οργανωμένων δυνάμεων και των ανένταχτων αγωνιστών, για μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ των μαχόμενων και σκεπτόμενων μελών.

Ανάθεμα και αν εφαρμόστηκε έστω και μια λέξη από το καταληκτικό σημείο 25...


Και ας έρθουμε τώρα στο πραξικόπημα της πλειοψηφίας της ΚΣΕ, της οποίας η θητεία θα έπρεπε να είχε λήξει από το καλοκαίρι του 2014.. Στη 2η Συνδιάσκεψη έγιναν εκλογές για τις 15 αιρετές θέσεις της ΚΣΕ και οι υποψήφιοι ήταν 17, συνεπώς υπήρχαν δυο επιλαχόντες, ενώ για το ΠΣΟ υπήρχαν 88 υποψήφιοι για τις 78 αιρετές θέσεις, ισοψήφισαν στην  78η θέση 2 υποψήφιοι, και αποφασίστηκε να είναι και οι 2 μέλη του ΠΣΟ, συνεπώς υπήρχαν 9 επιλαχόντες ..
Μετά τη συνεδρίαση του ΠΣΟ στις 30 Αυγούστου, και την απόφαση των ΑΡΑΝ-ΑΡΑΣ για συνεργασία με τη ΛΑΕ, μετά την απόρριψή της συνεργασίας από την πλειοψηφία του ΠΣΟ,  βγήκε το ακόλουθο κείμενο

Δήλωση παραίτησης των μελών της ΑΡΑΝ και της ΑΡΑΣ από την ΚΣΕ και το ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

που ενημέρωνε πως αποχωρούσαν από τα όργανα 4 μέλη της ΚΣΕ (τα 2 ex officio από τις δυο οργανώσεις), άρα 2 αιρετά που θα έπρεπε να αντικατασταθούν από τα 2 αναπληρωματικά μέλη των αρχαιρεσιών της 2ης Συνδιάσκεψης, και άλλα 15 εκλεγμένα μέλη του ΠΣΟ (ή μάλλον 16 καθώς υπήρχε άλλο ένα μέλος που συνυπέγραψε, αλλά επειδή ήταν φαντάρος τότε δεν μπήκε το όνομά στο κείμενο), που θα έπρεπε να αντικασταθούν από τους 9 επιλαχόντες (που ήταν 8 ουσιαστικά γιατί ένας από τους επιλαχόντες του ΠΣΟ είχε εκλεγεί στην ΚΣΕ στην άλλη κάλπη, ή 6 αφού οι 2 ήταν ΑΡΑΝίτες, αλλά δεν κρίθηκε σκόπιμο από την οργάνωση τους να παραιτηθούν και οι αναπληρωματικοί - δείγμα σοβαρότητας κι εκεί..).

Η ΚΣΕ όμως αποφάσισε χωρίς να βασίζεται σε καμιά απολύτως διάταξη, να μην αντικατασταθεί κανένα μέλος και να συνεχίσει με κουτσουρεμένες τις συνθέσεις των οργάνων καταστρατηγώντας και κουρελιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατίας ή σεβασμού στις αποφάσεις της Συνδιάσκεψης που είναι υποτίθεται το ανώτερο όργανο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ . Έτσι θα πάμε στη 3η Συνδιάσκεψη ΚΑΙ με καθυστέρηση σχεδόν 20 μηνών ΚΑΙ με όργανα που δεν θα έχουν ούτε καν δημοκρατική νομιμότητα...
 

2 σχόλια:

seizeTHEsky είπε...

Και μετά αναρωτιούνται (αναρωτιόμαστε) ορισμένοι πως και δεν "μεγαλώνουν" τα "ποσοστά" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αφού:
1) Η πολιτική δεξαμενή των ψηφοφόρων της είναι αυτοί που συμμετέχουν στα κοινά κυρίως από την αριστερά και τους ανένταχτους αγωνιστές, άρα πολύ σκεπτόμενοι πολίτες και όχι χάπατα.
2) Η όποια μετωπική σύμπραξη με ΜΑΡΣ και ΕΕΚ έγινε στην κυριολεξία στο πόδι και τελευταία στιγμή, πράγμα που έπρεπε να είχε γίνει ήδη από πριν τις εκλογές του 2012, το χειμώνα 2011-2012.
3) Τα "μεγαλο-στελέχη" και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δυστυχώς δείχνουν την πάγια πρακτική και των άλλων αριστερών μεγάλων κομμάτων χωρίς από ότι φαίνεται να διαφέρουν σε πολλά.
και
4) ...παραθέτω ένα μήνυμα που είχα στείλει πριν μερικές ώρες στο fb (με αφορμή την εκδήλωση https://www.facebook.com/events/434514296751310/) σε ένα φίλο και σύντροφο που στην ουσία του και πιο απλοϊκά λέει αυτά που θέλω να πω και εδώ:

seizeTHEsky είπε...


"[...]
Και εγώ στην ίδια φάση είμαι, βαρέθηκα τις ατελείωτες και ατέρμονες συζητήσεις (να κάθονται οι "σοφοί" στο πάνελ και το "πόπολο" να μιλάει στο τέλος βιαστικά και πρόχειρα...) τις πορείες χωρίς "νόημα", κτλ. Γαμηθήκαμε εφτά χρόνια να κατεβαίνουμε (ούτε το 5% των πολιτών) κάτω και να συμμετέχουμε στα κοινά... και να έχεις τους "συμπολίτες" μας με τεράστια ευκολία να ξαναψηφίζουν το νεαρό τσογλάνι... Τι να πω.

Και μάλιστα τη Πέμπτη https://www.facebook.com/events/950645538352049/ που πήγα στη τελευταία πορεία έφυγα και πιο γρήγορα γιατί συνάντησα κάτι "αναρχικούς" Δημοσίους Υπαλλήλους (αν έχεις το θεό σου...!!!, [...] τι να πω...) και άρχισαν τις κατηγόριες για την αριστερά γενικά και ειδικότερα για το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής και έλεγα να αρχίσω τα βρισίδια για το δικό τους χώρο. Αλλά προτίμησα να φύγω.

Άσε, όλοι οι χώροι θέλουν διάλυση και επαναπροσδιορισμό με αδογμάτιστο και χωρίς παρωπίδες βλέμμα και κυρίως πρακτική. Αλλά είπαμε στην Ελλάδα είμαστε αυτό δεν πρόκειται μάλλον να γίνει για πολλά χρόνια ακόμα.

Τώρα έφτασα στο σημείο που σε σκέφτηκα όταν διαδραματίζονταν το σχετικό "επεισόδιο" με μια νέα όμορφη φοιτήτρια ΣΕΚίτισα που πήγε να μου πουλήσει Εργατική Αλληλεγγύη και να με γράψει στο... "κόμμα"...

Τα άκουσε για τα καλά, όμορφα όμως χωρίς θυμό και τσαμπουκά. Της είπα πως καλύτερα να πουλάμε την εφημερίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την εφημερίδα της κάθε οργάνωσης, της είπα πως έπρεπε να διαλυθούν οι οργανώσεις και να γίνει ενιαία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της είπα πως δε θέλω να γραφτώ στο ΣΕΚ ούτε και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ βλέποντας όλα αυτά, αλλά παραμένω να τη βλέπω συντρόφισσα... κα.

Δουλευόμαστε [...] μου φαίνεται με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το ΝΑΡ, το ΣΕΚ (ειδικά η σέχτα του ΣΕΚ που χρησιμοποιεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να πουλήσει την εφημερίδα της και να γράψει νέα μέλη στο κόμμα της, κατεβαίνοντας συνεχώς με τα δικά της πανό!) και τα "επώνυμα" μεγαλοστελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που στην ουσία κάνουν ότι θέλουν. ΑΝΤΑΡΣΥΑ των μελών και των ανένταχτων δεν υπήρξε και μάλλον δε θα υπάρξει ποτέ.

(Με όλα αυτά δεν είχα όρεξη και δεν κατέβηκα ούτε καν στη μνήμη του Παύλου στις 18 Σεπτέμβρη...)
[...]"

Τέλος σίγουρα όλα αυτά ΔΕΝ τα γράφω κακοπροαίρετα για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά διότι εσφαλμένα μάλλον πίστεψα πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τα βασικότερα που η εκτός των τειχών αριστερά θα έπρεπε να κάνει είναι να ασχοληθεί με τα ταξικά σωματεία, τις εργατικές λέσχες, έναν εναλλακτικό ραδιοφωνικό διαδικτυακό σταθμό και με την ταξική στοχευμένη οργάνωση/αλληλεγγύη στη βάση και από τα κάτω με ΌΛΟ τον αγωνιζόμενο κόσμο, όχι καπελώνοντας τον αλλά βοηθώντας τον στην οργάνωση του, αμεσοδημοκρατικά.

Εξάλλου για μένα προσωπικά το πρόβλημα σήμερα είναι η εθελοδουλία, ο ραγιαδισμός, ο ωχαδερφισμός, η ψευτομαγκιά, η αδιαφορία και όλα τα κακά ελαττώματα του σημερινού Έλληνα που τον κρατούν -εκούσια ή ακούσια δεν έχει σημασία- καθηλωμένο στα προσωπικά του προβλήματα και με καμιά συμμετοχή με τα κοινά. η νοοτροπία σημερινού Έλληνα (ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, εκπαίδευση (δεν μιλώ για Παιδεία), χρώμα, κόμμα/οργάνωση/δόγμα και θρησκεία).

Υπογραφή:
Ένας άνεργος ανένταχτος ενεργός πολίτης που σκέφτεται οριστικά να αποσυρθεί από τα "κοινά".
(Αρκετά ήταν τα τελευταία εφτά χρόνια.)