Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2009

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΜΤ 29/1/09 - ΣΣΕ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΣΕ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Ένας αναγκαίος απολογισμός

Πριν από 2 χρόνια η γενική συνέλευση του σωματείου μας κλήθηκε να αποφασίσει αν θα αποδεχθεί την πρόταση του μεσολαβητή του ΟΜΕΔ για τη σύμβαση του 2006-2007.

Εκείνη η πρόταση παρέπεμπε, όσον αφορά τα μισθολογικά και θεσμικά, στην ήδη υπάρχουσα σύμβαση του ΣΤΥΕ (που δεν αντιστοιχούσε στις απαιτήσεις μας), άνοιγε όμως το θέμα για την αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης των εργαζόμενων με ΔΠΥ μέσα από τη θεσμοθέτηση διμερούς (σωματείου-εργοδοτών) επιτροπής «διαμόρφωσης κριτηρίων».

Η τότε συνέλευση αποφάσισε να προχωρήσει στη διαδικασία της Διαιτησίας, αποδεχόμενη την πρόταση του μεσολαβητή, με 4 βασικά κριτήρια:

  • Για πρώτη φορά άνοιγε η συζήτηση για υπαγωγή των εργαζόμενων με ΔΠΥ στις πρόνοιες συλλογικής σύμβασης, γεγονός που θεωρήθηκε ότι ανοίγει το δρόμο όχι μόνο για την προστασία αυτών των εργαζόμενων, αλλά και για τη δυνατότητα συσπείρωσής τους στην κατεύθυνση της οριστικής κατάργησης των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
  • Για πρώτη φορά υπήρξε μια «κατοχύρωση» της δυνατότητας του Σωματείου να υπογράφει ΣΣΕ, γεγονός σημαντικό για όλη τη μετέπειτα πορεία.
  • Τη ύπαρξη μιας σύμβασης - εργαλείο για την ενοποίηση του κλάδου (η σύμβαση του ΣΤΥΕ ίσχυε μόνο για τα μέλη του και δεν κάλυπτε τους εργαζόμενους με ΔΠΥ) και την αξιοποίησή της για την αγωνιστική συσπείρωση των εργαζόμενων με την επιβολή της στην πράξη.
  • Η διαδικασία της Διαιτησίας θεωρήθηκε (και σωστά) ένα επόμενο πεδίο διεκδίκησης.

Η συνέχεια ήταν θετική για το σωματείο:

  • Στη διαδικασία της διαιτησίας, αντί για επιτροπή που θα διαμόρφωνε κριτήρια, επιμένοντας στην διεκδίκησή μας, πετύχαμε να διατυπωθούν στη σύμβαση τα κριτήρια της εξαρτημένης σχέσης και να υπαχθούν στους όρους της όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής τους.
  • Κηρύξαμε τη σύμβαση υποχρεωτική, και ξεκινήσαμε μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης των εργαζόμενων στον κλάδο, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν διανοηθεί προηγούμενα ότι μπορεί να καλυτερέψουν τη ζωή τους μέσα από συλλογικές νίκες. Η διεκδίκηση της σύμβασης από τον κάθε ατομικό εργοδότη έδωσε έδαφος στο να αναπτυχθεί η συλλογικότητα και αγωνιστικότητα σε πολλούς χώρους δουλειάς.
  • Η πολιτική σημασία της νίκης μας στον αγώνα ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, κίνησε το ενδιαφέρον, την ελπίδα και την αλληλεγγύη ευρύτερων κομματιών του εργατικού κινήματος, ενώ ταρακούνησε τον υποταγμένο συνδικαλισμό, καθώς το θέμα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της αναγνώρισης αυτών των εργαζόμενων από το συνδικαλιστικό κίνημα έγινε, ένα από τα κεντρικά ζητήματα στο συνέδριο του ΕΚΑ.
  • Αποκρούσαμε με επιτυχία τη συνδυασμένη προσπάθεια της εργοδοσίας και του εργοδοτικού συνδικαλισμού να ακυρώσουν την ισχύ της σύμβασης για τους εργαζόμενους με ΔΠΥ (τόσο τα ασφαλιστικά μέτρα του ΣΤΕΑΤ όσο και η ένσταση αντιπροσωπευτικότητας του ΣΤΥΕ έβαλαν σε αυτό ακριβώς το σημείο). Υπηρετήσαμε τις διαδοχικές δικαστικές μάχες μέσα από επανειλημμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις του σωματείου και απευθυνόμενοι προς άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου και με την έμπρακτη αλληλεγγύη τους. Πετύχαμε η κεντρική αυτή διεκδίκηση να εμπεδωθεί τόσο νομικά, αλλά κυρίως στη συνείδηση των εργαζόμενων του κλάδου.
  • H κατοχύρωση της δυνατότητας του Σωματείου να υπογράφει ΣΣΕ, εκφράζει την δυναμική παρουσία του Σωματείου, το προηγούμενο διάστημα. Από αυτή την άποψη, αποτελεί κατάχτηση για τους μισθωτούς τεχνικούς, ενώ συνιστά ένα πλήγμα στον εργοδοτικό ΣΤΥΕ, που αντιλαμβάνεται τη συνδικαλιστική δράση ως τελετουργία συναλλαγής με τους εργοδότες, χωρίς καμία δράση και αγωνιστικό προσανατολισμό.
  • Συνολικά εκτιμάμε πως η συλλογική σύμβαση και η μάχη για την εφαρμογή της, αποτέλεσε σημαντικό βήμα στην εμπλοκή μας με πραγματικούς όρους στην ταξική πάλη, στη μαζικοποίηση και στο δυνάμωμα του σωματείου.

Μπροστά στη νέα σύμβαση

Αυτή τη στιγμή το σωματείο βρίσκεται μπροστά σε σημαντικά ζητήματα που πρέπει να αναγνωρίσουμε και να τοποθετηθούμε.

Για δεύτερη χρονιά, η σύμβαση που υπέγραψαν οι εργοδότες με το ΣΤΥΕ αποτελεί ένα υπαρκτό όριο στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, λειτουργεί σαν τροχοπέδη στις διεκδικήσεις μας. Άλλωστε αυτός ήταν ο λόγος που οι εργοδότες έσπευσαν να συμφωνήσουν πριν ακόμα και από τη Γενική Συλλογική Σύμβαση της ΓΣΕΕ, για πρώτη φορά χωρίς τη μεσολάβηση του ΟΜΕΔ, και να «προικοδοτήσουν» το ΣΤΥΕ με «γενναίες» για τα δεδομένα του εργοδοτικού συνδικαλισμού αυξήσεις της τάξης του 7+7%.

Τα δεδομένα που έχουμε, συνοψίζονται στα παρακάτω:

  • Η πρόταση απέχει από τις διεκδικήσεις μας. Βέβαια δεν ξεκινά από το μηδέν αλλά από την προηγούμενη βάση που κατακτήσαμε, ενώ όσον αφορά τα οικονομικά ζητήματα δεν ξεφεύγει από τα όρια που υπαγορεύει η κυβερνητική πολιτική και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός.
  • Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε το γεγονός ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία να διατηρηθεί σε ισχύ η κατάκτηση της ύπαρξης σύμβασης που καλύπτει τους εργαζόμενους με ΔΠΥ. Πολύ δε περισσότερο που κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα κατακτηθεί από κανένα άλλο κλάδο ή σωματείο και άρα η συμβολή μας για τις εργατικές διεκδικήσεις είναι ευρύτερη.
  • Χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο (οι εργαζόμενοι με ΔΠΥ), στο βαθμό, που δεν υπογράψουμε ΣΣΕ, δεν καλύπτονται από συλλογική ρύθμιση κι αυτό σε μια περίοδο σκλήρυνση της πολιτικής της κεφαλαίου λόγω της οικονομικής κρίσης.
  • Στην πρόταση συλλογικής σύμβασης του σωματείου είχαμε διαμορφώσει τα μισθολογικά αιτήματά μας με κριτήριο τις ανάγκες μας και την συνολική κερδοφορία του κλάδου και όχι τις υπάρχουσες θεσμικά κατοχυρωμένες κατώτερες αμοιβές, δηλαδή πολύ μεγαλύτερους μισθούς από αυτούς που μας προτείνονται. Δεν έχουμε όμως αυταπάτες ότι στον ΟΜΕΔ μπορεί να έχουμε ριζικές ανατροπές στο οικονομικό πεδίο, αφού ακολουθεί την κυβερνητική πολική. Ωστόσο το γεγονός ότι η πρόταση δεν περιλαμβάνει μόνο κατώτερα όρια, αλλά αυξήσεις που δικαιούνται και όσοι εργαζόμενοι λαμβάνουν αμοιβές μεγαλύτερες των βασικών, διευρύνει το πεδίο διεκδίκησης στους χώρους δουλειάς.
  • Στο θεσμικό επίπεδο επίσης δεν έχουμε πετύχει κάτι χειροπιαστό σ’ αυτή τη φάση, έχουμε πετύχει όμως να αναγνωρισθούν και να τεθούν στο τραπέζι δύο από τα βασικά ζητήματα που προτείναμε. Τα ζητήματα αυτά αποτελούν αντικειμενικά σημεία διαπραγμάτευσης στην φάση της διαιτησίας.
  • Όπως απέδειξε η εμπειρία των τελευταίων 2 χρόνων, μια σύμβαση, κρίνεται και από το κατά πόσο λειτουργεί σαν εργαλείο συσπείρωσης και διεκδίκησης στους χώρους δουλειάς και από τη δράση του σωματείου για να την επιβάλλει (τελευταίο παράδειγμα η νίκη του σωματείου και των εργαζόμενων στα γραφεία κτηματογράφησης). Από αυτή τη σκοπιά η υπογραφή της θα είναι ένα όπλο στα χέρια μας. Αποτελεί στοίχημα για το σωματείο να κάνει την σύμβαση αντικείμενο διεκδίκησης των εργαζόμενων, να παλέψει ενάντια στην όποια παραβίασή της, να στηρίξει τις διεκδικήσεις στους χώρους. Για να είναι καθολική η εφαρμογή της, σε μια περίοδο που η καταιγίδα της ελαστικής και επισφαλούς εργασίας επιχειρεί να σαρώσει κάθε συλλογικό δικαίωμα και κεκτημένο.
  • Κρίσιμο ζήτημα για το σωματείο αποτελεί η ενωτική και αγωνιστική υπέρβαση των ορίων που θέτει η φιλο-εργοδοτική στάση του ΣΤΥΕ. Το σωματείο πρέπει να ανατρέψει την δυνατότητα του ΣΤΥΕ να υπογράφει συμβάσεις εργασιακής ειρήνης με τους εργοδότες. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι φέτος για πρώτη φορά, ο ΣΤΥΕ υπέγραψε ΣΣΕ και στη βιομηχανία με τον απευθείας με το ΣΕΒ, ακυρώνοντας τον ρόλο του ΣΤΕΒ, και μάλιστα με χαμηλότερους βασικούς μισθούς! Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα ακόμα εμπόδιο για την υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων. Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να ξεκινήσει μια καμπάνια σε όλους τους χώρους (μελέτη, κατασκευή, βιομηχανία, πληροφορική κλπ), με άξονες:
  1. Διεκδίκηση ΣΣΕ για όλους τους κλάδους με αποφασιστική βελτίωση των αμοιβών και των όρων εργασίας.
  1. Ενιαία εργατική στάση απέναντι στην εργοδοτική αδιαλλαξία, με αγωνιστικό συντονισμό όλων των σωματείων του χώρου (κλαδικών και επιχειρησιακών)
  2. Συνελεύσεις /συγκεντρώσεις των εργαζομένων στους μεγάλους χώρους για διαμόρφωση και στήριξη των αιτημάτων.
  3. Συντονισμένες απεργιακές και άλλες δράσεις στους κλάδους
  • Τέλος, με βάση την προηγούμενη εμπειρία, η διαιτησία είναι τυπικά και ουσιαστικά ένα νέο στάδιο διαπραγμάτευσης. Πηγαίνουμε στη διαιτησία με προοπτική να διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας ξαναθέτοντας το σύνολο των θέσεων που προβάλαμε στη διαδικασία της μεσολάβησης.

Παίρνοντας υπ’ όψη όλα τα παραπάνω προτείνουμε στη Γενική Συνέλευση να αποδεχτεί την πρόταση του ΟΜΕΔ και να την προωθήσει στη Διαιτησία.


Για την υποστήριξη της διαπραγματευτικής μας ικανότητας στη διαιτησία προκηρύσσουμε στάση εργασίας και κινητοποίηση στους εργοδοτικούς φορείς, με βάσει τις ημερομηνίες των διαδικασιών και τις ανάγκες της πάλης. Επίσης αποφασίζουμε την ανάπτυξη δράσης και ενημέρωσης των συναδέλφων στους χώρους δουλειάς και των άλλων σωματείων του κλάδου για τις θέσεις του Σωματείου ενόψει της κινητοποίησης.



Ακόμα:

  • Επιδιώκουμε το συντονισμό των σωματείων στην πληροφορική/ τηλεπικοινωνίες για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο με την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, την μη καταβολή δεδουλευμένων, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Συντονισμός με τα σωματεία και τους εργαζόμενους για την διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης για τον κλάδο.
  • Το επόμενο διάστημα το σωματείο πρέπει ιδιαίτερα να παλέψει με πιο αποφασιστικές μορφές για την αποτροπή των απολύσεων ενάντια στην εργοδοσία και στην κυβερνητική πολιτική επιδότησης των απολύσεων, για την προστασία των ανέργων. Καταγραφή και οργάνωση των άνεργων στον κλάδο, άμεσα κινητοποίηση-κατάληψη στο ΤΣΜΕΔΕ για την διεκδίκηση επιδόματος ανεργίας για τους μηχανικούς με ΔΠΥ.


Αθήνα 29/01/2009



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Όπως είναι γνωστό βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων του Σωματείου για τη ΣΣΕ για τις τεχνικές εταιρείες στην Αττική.

Μετά την άρνηση της εργοδοσίας να προσέλθει σε απ’ ευθείας διάλογο για τη διαπραγμάτευση της νέας σύμβασης στη μελέτη – κατασκευή το σωματείο προσέφυγε στον ΟΜΕΔ.

Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η εργοδοτική πλευρά επανέφερε την άρνηση της να υπογραφεί ΣΣΕ για τους εργαζόμενους με ΔΠΥ και αμφισβήτησε την ανάγκη να υπογράψει νέα ΣΣΕ με το ΣΜΤ αφού ήδη έχει ήδη υπογράψει με το ΣΤΥΕ. Επίσης ήταν αρνητική απέναντι στα οικονομικά και θεσμικά μας αιτήματα, βάζοντας σαν όριο την ΣΣΕ του ΣΤΥΕ.

Στις διαπραγματεύσεις επιδιώξαμε να πετύχουμε μια χειροπιαστή βελτίωση των όρων εργασίας μας, στοιχειοθετήσαμε τις απαιτήσεις μας με επιχειρήματα σχετικά με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων, την τεράστια απώλεια των εισοδημάτων μας, τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό και την ευρωστία των επιχειρήσεων του κλάδου. Υποστηρίξαμε ακόμα πως η υφιστάμενη σύμβαση του ΣΤΥΕ δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα των εργασιακών σχέσεων (π.χ. εργαζόμενοι με ΔΠΥ με εξαρτημένη σχέση εργασίας) και απέχει πολύ από τα αιτήματα του κλάδου.

Μετά από τις διαπραγματεύσεις ο μεσολαβητής του ΟΜΕΔ κατέληξε σε πρόταση, η οποία έχει τα παρακάτω βασικά σημεία, τα οποία πρέπει να συνεκτιμήσουμε:

  1. Διατηρείται η κατάκτηση της προηγούμενης σύμβασης, δηλαδή καλύπτει και τους εργαζόμενους με ΔΠΥ.
  2. Έχει αναδρομική ισχύ με πρόβλεψη για αυξήσεις τόσο για το 2008 όσο και για το 2009.

Στα μισθολογικά και θεσμικά θέματα παραπέμπει στη σύμβαση που υπέγραψε πέρσι ο ΣΤΥΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις. Συγκεκριμένα: Οι βασικοί μισθοί των μηχανικών αυξάνονται από 1/1/ 2008 κατά 6% και από 1/1/2009 κατά 6%. Οι βασικοί μισθοί των υπόλοιπων τεχνικών αυξάνονται κατά 7%από 1/1/ 2008 και από 1/1/ 2008 κατά 7% Τις αυξήσεις δικαιούνται και όσοι εργαζόμενοι λαμβάνουν αμοιβές μεγαλύτερες των βασικών. Όλοι οι πτυχιούχοι Μέσων Τεχνικών Σχολών, διετούς τουλάχιστον φοίτησης, κατατάσσονται στην μισθολογική κλίμακα των πτυχιούχων Εργοδηγών – Σχεδιαστών – Τεχνικών Μ.Ε., στο αμέσως επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο από αυτό που θα εντάσσονταν. Προβλέπεται επίδομα ενοικίου 280 ευρώ σε όσους εργαζόμενους διαμένουν, μακριά από τον τόπο μονίμου κατοικίας τους.

  1. Περιλαμβάνει στο πεδίο ισχύος της την ειδικότητα των Περιβαλλοντολόγων ΠΕ.
  2. Στα αιτήματα του ΣΜΤ για τα θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων (κάμερες στο χώρο εργασίας, κλπ) και πληρωμένων εκπαιδευτικών αδειών προτείνει τη σύσταση δύο διμερών επιτροπών (σωματείο - εργοδοτικές οργανώσεις) με αντικείμενα α) την προστασία των προσωπικών δεδομένων των εργαζόμενων και β)τα θέματα επιμόρφωσης και επαγγελματικής κατάρτισης.
Η τελική πρόταση του μεσολαβητή θα αποτελέσει τη νέα ΣΣΕ αν γίνει αποδεκτή και από τα δύο μέρη. Αν απορριφθεί από την εργοδοσία η διαδικασία μπορεί να συνεχιστεί (στη διαιτησία) εφόσον το σωματείο αποδεχτεί την πρόταση. Έτσι στη διαιτησία μπορεί να προκύψει ΣΣΕ. Η διαδικασία της Διαιτησίας είναι ένα νέο στάδιο της διαπραγμάτευσης με την εργοδοτική πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: