Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2009

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Από το blog του ΜΕΡΑ Θεσσαλονίκης :

p1150033

Πετυχημένη ήταν η συγκέντρωση των οργανώσεων της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στο Πολυεχνείο της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14/2.
Συμμετείχαν πάνω από 500 αγωνιστές, έγινε πλούσια συζήτηση. Εισηγητικά παρουσιάστηκε το Κείμενο Κοινού Προβληματισμού των οργανώσεων. Ακολούθησαν τοποθετήσεις από οργανωμένους και ανένταχτους αγωνιστές από διάφορους χώρους: εργαζόμενοι, αγρότες, φοιτητές, πανεπιστημιακοί. Η συζήτηση στάθηκε στον ξεσηκωμό του Δεκέμβρη, και στους κοινωνικούς αγώνες, στις κινητοποιήσεις με αφορμή τη δολοφονική επίθεση στην Κ. Κούνεβα. Έγινε παρέμβαση από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων “Σπάρτακος”, από τους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία.

Ακόμη έγινε αναφορά στο ιδρυτικό συνέδριο του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος που έγινε πρόσφατα στο Παρίσι και διαβάστηκε το μήνυμα του ΝΑΚ στη συγκέντρωση του Σπόρτινγκ.

Το ΜΕΡΑ θα συζητήσει για τη διαδικασία που ξεκίνησε σε Πανελλαδική Συνάντηση στην Αθήνα στις 7 Μάρτη, ενώ θα προηγηθεί διαδικασία του ΜΕΡΑ Θεσσαλονίκης σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Η διαδικασία υιοθέτησε το Κειμένο Κοινού Προβληματισμού, καθώς και την απόφαση που ακολουθεί:

Εμείς που πήραμε την πρωτοβουλία για αυτή την εκδήλωση, επιδιώκοντας να δώσουμε συνέχεια στη δυναμική που αναδείχτηκε στη συγκέντρωση στο Σπόρτινγκ στις 31 Γενάρη δηλώνουμε ότι μας ενώνει η κοινή αναζήτηση για μια δυνατή και ενωτική Αριστερά, αντικαπιταλιστική και επαναστατική. Αρνούμαστε τη λογική της ήττας και του συμβιβασμού.

Γι’ αυτό και λέμε ότι πρέπει να υπάρξουν τώρα αποφασιστικά βήματα στην πολιτική ενότητα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και την κοινή δράση σε όλα τα επίπεδα.

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, δυνάμεις και αγωνιστές της επαναστατικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς:

  • Προωθούμε ακόμα πιο αποφασιστικά την κοινή μας δράση στο πλευρό των εργαζόμενων και της νεολαίας στους αγώνες που έρχονται. Βαθαίνουμε τις σχέσεις ισοτιμίας, αμοιβαίου σεβασμού, ειλικρίνειας και συντροφικότητας ανάμεσά μας.
  • Ενισχύουμε το συντονισμό μας σε πολιτικό επίπεδο και συγκροτούμε Πρωτοβουλία για την Ενότητα και την Κοινή Δράση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, σεβόμενοι την αυτοτέλεια κάθε οργάνωσης.
  • Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις και τους αγωνιστές της επαναστατικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς για να συμμετέχουν και να στηρίξουν ενεργά την κοινή μας προσπάθεια.
  • Επιδιώκουμε την ενεργή συμμετοχή όλων των αγωνιστών ενταγμένων και ανένταχτων σ’ αυτή την προσπάθεια και γι’ αυτό προχωρούμε στη διοργάνωση αντικαπιταλιστικών εκδηλώσεων, συζητήσεων και πρωτοβουλιών σε τοπικό και κλαδικό επίπεδο, καθώς και συντονιστική επιτροπή της Πρωτοβουλίας. Στόχος μας είναι η πανελλαδική συνάντηση πρωτοβουλιών αυτού του χαρακτήρα στην Αθήνα, στις 22 Μάρτη.
  • Επιδιώκουμε την παρέμβασή μας στους ταξικούς αγώνες της περιόδου, αλλά και στις εκλογικές μάχες, που θα υπηρετεί την αποτελεσματικότητα του κινήματος και θα ενισχύει τη συγκρότηση του ρεύματος της επαναστατικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

Ακόμη αποφασίστηκε

  • η σύσκεψη για την άμεση δράση με στόχο την απελεύθερωση των συλληφθέντων του Δεκέμβρη
  • τη συμμετοχή στην πορεία για την Κ. Κούνεβα και ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την Πέμπτη 19 Φλεβάρη, 6μμ, άγαλμα Βενιζέλου
  • την οργάνωση της παρουσίας της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 25 Φλεβάρη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

στην "Πρωτοβουλία για την Ενότητα και την Κοινή Δράση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς" δεν συμμετεχει το ΕΕΚ
http://enantia2007.blogspot.com/2009/02/31.html