Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2009

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/9 - ΚΑΜΑΡΑ


Η αφίσα των πρωτοβάθμιων σωματείων που καλούν στη συγκέντρωση, και η ανακοίνωση :

ΔΕΘ 2009: Φτάνει πια!
ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική
.
Συνάδελφοι-σσες
Όλα δείχνουν ότι η επίθεση ενάντια στα εισοδήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων σκληραίνει κι άλλο. Οι εξαγγελίες και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, αλλά και οι αποφάσεις της Ε.Ε. και των εργοδοτών, στοχεύουν σε:
-Γενίκευση της ελαστικής εργασίας, της 4-ήμερης απασχόλησης, των εργολαβιών, της εκ περιτροπής εργασίας, του δουλεμπορίου.
- Νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα με νέο αντι-ασφαλιστικό νόμο το φθινόπωρο, περικοπή των Βαρέων και Ανθυγιεινών, δραστικό περιορισμό της υγειονομικής κάλυψης κλπ
- Ένταση της λιτότητας και ραγδαία επιδείνωση της ανεργίας με την έκρηξη των απολύσεων, που θα κορυφωθούν από Σεπτέμβρη.
- Προσπάθεια κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων ή υπογραφή συμβάσεων πείνας και υποταγής.
- Εκβιασμοί των εργαζόμενων στο όνομα των «δυσκολιών» της κρίσης, αλλά και διώξεις και απειλές αγωνιστών συνδικαλιστών σε πολλούς κλάδους και χώρους δουλειάς.
- Προσπάθεια αποπροσανατολισμού των εργαζομένων από τα καυτά προβλήματα με διοχέτευση της οργής τους, στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Η επίθεση στους μετανάστες εργάτες, είναι επίθεση ενάντια σε όλο τον κόσμο της δουλειάς. Το πρόβλημα δεν είναι οι «ξένοι» συνάδελφοί μας αλλά οι εργοδότες και η κυβέρνηση με την πολιτική της φτώχειας και της καταστολής. Δεν χρειαζόμαστε «εμφύλιους πολέμους» μέσα στην εργατική τάξη, αλλά ταξικούς αγώνες ενάντια στους πραγματικούς αντιπάλους μας, το κεφάλαιο και την πολιτική του.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ:
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ –
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!
.
Απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης-εργοδοτών και Ε.Ε. χρειάζεται μια εργατική απάντηση με συντονισμένους αγώνες και διεκδικήσεις που θα αποκρούουν την επίθεση και θα απαιτούν την ριζική βελτίωση των συνθηκών ζωής, των αμοιβών, των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας. Θα αναδεικνύουν τον ένοχο και θα πολεμούν την αιτία, δεν θα ζητιανεύουν για ψίχουλα. Θα στοχεύουν στα κέρδη τους και όχι στην από «κοινού» με τα αφεντικά αντιμετώπιση της κρίσης τους.
Μια τέτοια απάντηση, δεν μπορούν και δεν θέλουν να οργανώσουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, τα περισσότερα Εργατικά Κέντρα. Έχουν αποδεχθεί – με την πρακτική τους πρώτα απ΄ όλα, αλλά και με τις θέσεις τους – το ρόλο του «κοινωνικού εταίρου», του συνομιλητή με την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Μαζί με τον ΣΕΒ ψάχνουν για κοινές λύσεις ώστε να βγει το κεφάλαιο από την κρίση. Μαζί με την κυβέρνηση συνομιλούν στις επιτροπές για το ποια Βαρέα και Ανθυγιεινά θα καταργηθούν. Υπογράφουν συμβάσεις πείνας και υποταγής. Ακυρώνουν κινητοποιήσεις (όπως στην απεργία της 10 Δεκέμβρη ή την 1η Μάη), αρνούνται να κάνουν οτιδήποτε για τις εργολαβίες στην καθαριότητα, τις απολύσεις, τις διώξεις συνδικαλιστών. «Δεν ξέρουν και δεν έχουν καμία σχέση» με την Κωνσταντίνα Κούνεβα και τους αγώνες των εργαζόμενων ενάντια στο δουλεμπόριο, καθώς τα γραφεία της ΓΣΕΕ καθαρίζει δουλεμπορική εταιρεία και η εκπρόσωπος της ΟΙΚΟΜΕΤ, την οποία είχε καταγγείλει η Κωνσταντίνα, εκλέγεται με τα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
Δεν αποτελεί απάντηση ούτε ο απομονωτισμός, οι κομματικές και περιχαρακωμένες κινήσεις του ΠΑΜΕ, οι συμβολικοί αγώνες-πολιτικής διαμαρτυρίας χωρίς νικηφόρα προοπτική και οργάνωση των εργαζομένων.
Για εμάς, μονόδρομος είναι η συσπείρωση στη βάση των χώρων δουλειάς. Ο συντονισμός από όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους. Οι πρωτοβουλίες των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και των Συνελεύσεων των εργαζόμενων. Οι επιτροπές αγώνα και διεκδίκησης των απεργών, των απολυμένων, των αγωνιζόμενων ανθρώπων σε δεκάδες χώρους δουλειάς και κλάδους.
Μια ταξική ενότητα και ένα μέτωπο του κόσμου της δουλειάς, που θα οργανώσει τις μικρές και μεγάλες μάχες του εργατικού κινήματος, ενάντια στο συμβιβασμό και την ηττοπάθεια, ενάντια στην εργοδοσία, την κυβέρνηση και κάθε ανάλογη πολιτική.
Με διεκδικήσεις και στόχους που θα αμφισβητούν το «μονόδρομο» της λιτότητας, την «ανάγκη» των απολύσεων, τις παραχωρήσεις στο όνομα της «δύσκολης κατάστασης».
ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ! ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ!
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΕΘ
.
Οι κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ είναι το πρώτο μεγάλο ραντεβού των εργαζόμενων με τις νέες αντιδραστικές εξαγγελίες ενάντια στις ανάγκες μας. Τα πρωτοβάθμια σωματεία, καλούμε όλα τα μέλη μας, τους άνεργους, τους απολυμένους, τις επιτροπές από χώρους δουλειάς, κάθε συλλογικότητα, να οργανώσουμε μια ενωτική και ανεξάρτητη συγκέντρωση, στη Θεσσαλονίκη, (6 μμ στην Καμάρα) το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη και συμμετοχή στην κοινή πορεία με όλους τους εργαζόμενους. Αντίστοιχα, να οργανωθεί και στην Αθήνα, διαδήλωση διαμαρτυρίας στα μέτρα και την πολιτική της κυβέρνησης, την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη στις 7.30 μ.μ. στα Χαυτεία.
.
Να απαιτήσουμε όλοι μαζί:
- Να καταργηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας της Ε.Ε., απειθαρχία στα μέτρα λιτότητας και ελαστικοποίησης.
- Αυξήσεις τώρα, ριζική βελτίωση των αποδοχών. Συλλογικές Συμβάσεις παντού με ικανοποίηση των κλαδικών αιτημάτων. 1400 ευρώ κατώτερος μισθός.
- Να καταγγελθεί τώρα η απαράδεκτη Εθνική Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψαν ΓΣΕΕ-ΣΕΒ.
- Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων τώρα. Επίδομα ανεργίας ίσο με το μισθό της απόλυσης.
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στην ελαστική και μερική απασχόληση. Όχι στα 4-ήμερα και το δουλεμπόριο.
- Σύνταξη στα 60 ως ανώτερο όριο εργασίας. Όχι στα νέα αντι-ασφαλιστικά μέτρα και νόμους.
- Αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και όλους τους μετανάστες εργάτες. Ίση αμοιβή για ίση δουλειά, πλήρη δικαιώματα για όλους του ξένους εργάτες.
- Δωρεάν και δημόσια υγεία-παιδεία.
- Δημοκρατία και συνδικαλιστικά δικαιώματα σε όλους τους χώρους δουλειάς.
- Παράγουμε τον πλούτο, να πάρουμε από τα κέρδη τους, για μια ανθρώπινη ζωή και το μέλλον μας!
.
Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥΣ!
.
ΟΛΟΙ στην ενωτική ανεξάρτητη συγκέντρωση στη ΔΕΘ
Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, 6.00 μ.μ. Καμάρα-Θεσσαλονίκη
.
ΟΛΟΙ στη διαδήλωση διαμαρτυρίας
Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη, 7.30 μ.μ. Χαυτεία-Αθήνα
.
Τα σωματεία:
- Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής
- Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών – ΣΕΦΚ
- Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν - ΕΝΙΕΝ
- Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Θεσσαλονίκης


Το ΝΑΡ φιλοξενεί την ανακοίνωση & την αφίσα των σωματείων στο website του :
Ταξική απάντηση στη νέα αντεργατική επίθεση

Αφίσα έβγαλε και το ΚΚΕ (μ-λ)

Διαβάστε και την προκήρυξη από τις 'αντιγειτονιές'

Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ

ενώ στην Καμάρα καλεί και το ΕΕΚ με δική του ανακοίνωση

Βέβαια το ΣΕΚ και η Εργατική Αλληλεγγύη καλούν την ίδια ώρα στο άγαλμα του Βενιζέλου...


όπως και η "Επιτροπή Συνδικάτων και Συνδικαλιστών"


Τα πρώτα σύννεφα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ εμφανίστηκαν μαζί με τα πρωτοβρόχια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: